Om Tulsi är en rysk tillgång – för vem utom sig själv är Hillary Clinton en tillgång för?!!

Bästa läsare!

Hillary ”Latmasken” Clinton håller som bäst på att förbereda sig på en revansch inför det stundande presidentvalet i Amerikas förenta stater. Nomineringskampanjen pågår för fullt, men Hillary står än så länge vid sidan av medan de andra kandidaterna – förvånansvärt många vänsterorienterade i år – och gör narr av sig själva. Hillary väntar till ”partiet bönar och ber” henne att komma och bli partiets presidentkandidat – sannolikt mot Donald Trump.

…jag kan egentligen inte förstå att det finns nån människa som tror på demokratin längre… suck!

Jag har själv inte uttalat mig särskilt mycket om presidentvalet eftersom jag inte haft en sammanhållen tanke som jag funnit värd att yppa i sammanhanget. Jag har inte lyssnat på debatterna som kandidaterna hållit, men däremot på de personer som spridit kunskap om dessa debatter (och jag har använt flera källor), och dessa har förklarat att tillställningarna är extremt tråkiga för människor med hjärnkapacitet i behåll.

En person påpekade att ” – Det sägs ofta att man blir dum i skallen av att glo på TV, men här lyckas de med konststycket att låta de mest korkade få vara med i sändningen.”

Och när detta är sagt kommer passusen att ” – Den enda som verkar vara riktigt skarp är den där Tulsi Gabbard.”

Jag är tyvärr inte med i det lägret. Visst, jag tycker att Tulsi är modig, och hon förtjänar definitivt respekt för att hon säger vad hon verkligen tycker. När jag hör intervjuer med henne får jag ett intryck av att hon inte medverkar för att marknadsföra sig och vinna röster, utan faktiskt vill tillföra debatten något som är substantiellt. Den känslan får man faktiskt inte ofta när politiker talar i medierna, utan istället hör man den där inrepeterade melodin med några one-liners som deras medierådgivare hjälpt politikern att formulera.

Men icke förty så är Tulsi Gabbard inte en libertarian. Hon har varit i aktiv tjänst i armén (tror jag) i Irak vid ett flertal tillfällen, och hon har sett saker där som hon inte gillar, och som hon vill att USA ska sluta med. Det kan till och med vara så bra att Tulsi anser att USA:s krig runt om i världen inte ska baseras på den krigsförklaring som gjordes för 18 år sedan mot några grottmänniskor i Afghanistan, utan istället måste vara formellt förklarade av den amerikanska kongressen. Hon har dock lyckats driva genom en lag som förbjuder USA att förmedla vapen till Saudiarabien under det pågående folkmordet i Jemen, men president Trump har lagt ett veto mot lagen.

Dock kommer jag att plocka fram chipsen och päroncidern medan jag tittar in på årets catfight. Hillary ”Latmasken” Clinton har kläckt ur sig den genomskinliga insinuationen att Tulsi Gabbard är ”en rysk tillgång”, och att ryssarna är ute efter att värva henne som en tredje kandidat i presidentvalet ifall Jill Stein inte kandiderar för Green Party.

Man kan fråga sig vad strategin är. Hillary är inte ensam om att smutskasta Tulsi Gabbard, men det kan tänkas att man låter Hillary göra sitt utspel så offentligt att smutsen får lite flyghöjd innan den landar. Frågan är bara om Hillary kastade rakt mot vinden…?

Här är Tulsi Gabbards omedelbara svar via Twitter:

Great! Thank you HillaryClinton. You, the queen of warmongers, embodiment of corruption, and personification of the rot that has sickened the Democratic Party for so long, have finally come out from behind the curtain. From the day I announced my candidacy, there has been a concerted campaign to destroy my reputation. We wondered who was behind it and why. Now we know — it was always you, through your proxies and powerful allies in the corporate media and war machine, afraid of the threat I pose.

It’s now clear that this primary is between you and me. Don’t cowardly hide behind your proxies. Join the race directly.

Alltså. Låt oss ta inledningen en gång till: ” – You, the queen of warmongers, embodiment of corruption, and personification of the rot that has sickened the Democratic Party for so long”. Det här är poesi mina öron.

Idag kom visst fortsättningen från Tulsis team som också är helt ok:

Hillary & her gang of rich, powerful elite are going after me to send a msg to YOU: “Shut up, toe the line, or be destroyed.” But we, the people, will NOT be silenced. Join me in taking our Democratic Party back & leading a govt of, by & for the people!

Jag kan bara applådera, och jag önskar faktiskt att Tulsi kunde ta modet och exponera Madame Clinton och den förruttnelse som denna hemska kvinna sprider. Lägsta frukten att plocka är Hillary Clintons godkännande av att sälja ett amerikansk urananrikningsföretag till Ryssland vilket skedde i samma veva som Clinton Foundation fick ett stort bidrag från just detta land.

Att Tulsi inte kommer säga något om hur många som är ”an Israeli asset” kan vi ta för givet. Men det vore faktiskt skoj om vi kunde se lite av det som fick Trumps supporters att skandera ”Lock her up”. Varför är den där häxan på fri fot? Och varför lyfter medierna henne hela tiden? Well, svaret fanns delvis i Tulsis tweet, men kampen mot denna hydra kräver konkreta bevis.

Sen kommer vi till det tråkiga. Antiwar-kandidaten Tulsi Gabbard sade att hon som president skulle se till att USA:s trupper lämnar Syrien på ett ansvarsfullt sätt. Härom dagen twittrade hon om att det var inte ansvarsfullt av Trump att ”ge Syrien till Turkiet”, och att Trump är ansvarig för massakern. Måhända var detta en reaktion på rubriker som från ABC News: ”Reports of mass atrocities as Turkey attacks Kurds”. Men vi vet att ABC News får sina underrättelser ”från en källa”, och inte av egna journalister, när det t.ex. gäller ”bildbevis” på Turkiets våldsamma attacker mot kurdiska byar – vilket visade sig vara gamla YouTube-klipp från en skyttebana i Kentucky (sök på ”Knob Creek night shoot 2017”, en häftig föreställning).

Fast vad som hände var att de amerikanska trupperna åkte från den evakuerade platsen och ersattes av den syriska armén, samt nu bevakas av rysk militär och flygvapen. Kurderna kom snabbt överens med den syriska regeringen, och man skulle faktiskt kunna säga att Syrien nu börjar återgå till vad landet var innan de usual suspect satte igång sitt försök till regimskifte. Ja, med skillnaden att det väl är en halv miljon människor eller så som inte längre är i livet p.g.a. inbördeskriget som förlängts genom USA:s Storbritanniens, Israels, Saudiarabiens och EU:s försorg. En av de skyldiga är faktiskt Hillary Clinton som var mer än väl medveten om att de syriska rebellerna stred för islamisterna.

Hade Tulsi Gabbard varit president och kört ”den ansvarsfulla evakueringen” så hade förmodligen inga amerikanska soldater flyttats. Eventuellt hade hon till och med lyssnat på såna rådgivare som släppts fram i systemmedierna för att förkunna att ”USA kan lämna Syrien om 10 eller 15 år”. Ungefär som i Afghanistan då…?

Jag ber att få avsluta dagens livstecken med att ställa frågan om vem Hillary Clinton är en tillgång för, utöver sig själv. Inte tu tal om att det hon gör har en egennytta. Men hon är uppenbarligen bara en del av någonting betydligt större.

Trots allt, Demokraterna behöver inte henne. Den kriminalitet som hon (och eventuellt även hennes make) anses skyldiga till skulle inte bara blott som misstanke vara en belastning, utan faktiskt även en formell orsak till utredning och fängelse. Demokraterna skulle kunna ta vilken annan individ som vore mer lämpad att representera partiet, och kanske till och med har goda egenskaper att fungera som president. Att Hillary Clinton trots ålder och ohälsa ändå står och lurar bakom startfältet (för att köras med limousine till målgången och krönas till vinnare) är helt klart suspekt – och ett hån mot partiets väljare.

Hälsar eder Peter Harold

 

 

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Demokrati och frihet, Politik. Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Om Tulsi är en rysk tillgång – för vem utom sig själv är Hillary Clinton en tillgång för?!!

 1. Benny skriver:

  Alla symptom på ett döende land är när politiken blir så genomkorrumperad som den i USA! Hur någon normalt funtad människa kan kalla USA för demokrati övergår väl allt logiskt tänkande, ändå finns det fortfarande b la svenska politiker som fortfarande tror på charaden.Att även Sverige som land är döende bevisas av den omfattande korruptionen, svågerpolitiken, kriminaliteten och den totala avsaknaden av hederlighet i regimen som låtsas att man styr Sverige. Det är någon som äntligen definierat vad den s.k ”värdegrunden” egentligen betyder…Det är alltså så att den nuvarande politiska nomenklaturen ska kunna sitta kvar vid köttgrytorna och alla som kritiserar deras privilegier och maktanspråk inte har rätt värdegrund. Värdegrund= förbjudet att kritisera 7-klövern, kort och gott!

 2. hllviken skriver:

  Om jag ska argumentera emot dig på någon punkt så är det ”USA-trupper ska lämna Syrien på ett ansvarsfullt sätt”.

  Det håller jag med Tulsi om. Försäkra att inte fler oskyldiga skadas!

  Sen är det mycket fult att anklaga Trump för att vara ansvarig för vad turkarna gör. Orimligt!

  • hllviken skriver:

   Det är fult av Tulsi att anklaga Trump för turkarnas handlingar, menade jag.

  • Peter Harold skriver:

   Jag såg att Donald Trump inledde processen med utträdet redan under 2018, så tydligen har det funnits planer för att ta vid. Det decimerar anklagelserna om att han agerade ”oansvarigt”. Men å andra sidan måste ju Tulsi visa att hon är kapabel i egenskap av demokrat att klaga på republikanerna och deras preident. Det kallas för ”politik”…

   🙂

 3. Björn Sveninge skriver:

  Illusionen av demokrati och Illusionen att politiker styr enligt ett system som kallas demokrati men är allt annat än.
  Så glöm idee’n om att påverka politik genom att rösta.
  Om direktdemokrati infördes, men det kommer aldrig att hända!!
  Parteiprogram must immer sein.

 4. Benny skriver:

  Intressant det här med hur man inom vissa grupper hatar att vita män (läs Trump, Putin) styr världen och sedan blir det ett himla liv när de för en gångs skull inte bombar hottentotterna sönder och samman utan låter dem kriga och skjuta ihjäl varandra efter behag. Men som sagt feminism och logik är väl två oförenliga ting det visar väl feministernas oreserverade stöd för häxan Clinton trots all den jävelskap hon sysslar med.

 5. Risto Matinen skriver:

  Hillary Käften” Clinton är de antivita globalisternas marionett. Frågan är hur länge till?

  https://grrrgraphics.com/mother-hen-hillary

  https://grrrgraphics.com/mother-hen-hillary

 6. Vauen skriver:


  Om vi haft ”sortition” hade vi inte haft mångkultur.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s