Bilyana Martinovski-affären (En bluff – eller har den svenska djupstaten blivit galen?)

Bästa läsare!

Jag har försökt att uppdatera mig kring affären Bilyana Martinovski. Den har två delar, båda oroväckande men intressanta.

Hon dök upp som en nyhetshändelse under 2017 då alternativmedier som Nya Tider rapporterade att hon sagts upp från sin post vid Stockholms universitet efter att hennes chef professor Uno Fors fått meddelande från universitetets timanställde mediestrateg – tillika aktivist i den vänsterlojala ”Jag-är-här”-gruppen – Kajsa Klein om att Bilyana Martinovski skrev saker som kunde koppla institutionen till ”tankar och idéer som inte respekterar demokrati eller kan ses som exempel på näthat”.

Det som ses som provokativt är att Bilyana Martinovski försökte utveckla ett digitalt terapiprogram för individer som fallit offer för gruppvåldtäkter. Enligt forskning tycks det som att gärningsmän med invandrarbakgrund är kraftigt överrepresenterade i dessa dåd, och detta exponerande verkar ha provocerat fram en förföljelse mot Bilyana Martinovski och andra som talat om saken.

Och nu är hon uppe i nyheterna igen efter ett skandalöst ingripande från vår genomusla polismyndighet som inte är värd ens den första delen av sitt namn. Det var i samband med hemkomsten från en semesterresa som Bilyana Martinovski greps på flygplatsen och fördes i hög hastighet till ett polishus där hon utsattes för försök till förhör trots att hon nekades en advokat.

Hela hennes historia redovisade hon nyligen i Red Ice Radio: i ett föredömligt lång och oklippt avsnitt på 2 ½ timma. Tusen tack för denna journalistiska välgärning, Henrik Palmgren!

Så, hur ska vi förhålla oss till detta?

Det tycks som att det inte finns någon polisanmälan mot Bilyana Martinovski. Ändå har hon gripits på Arlanda flygplats. Eller har hon inte?

Ser man till det synnerligen okonventionella sätt som polismyndigheten agerat så kan man nästan få intryck av att man valt att handla på ett sätt som inte ska ge några yttre spår på vad som skett. Som om att upplägget är gjort för att hon ska uppfylla kriteriet av ”galen kvinnlig rättshaverist”.

Finns det någon koppling mellan polisen och Kajsa Klein? Ja, enligt henne själv har hon arbetat hos polisen mellan november 2018-maj 2019 för att arbeta med ”opinionsbildning och samordning”. Vilken slags opinionsbildning handlade detta om? Och mellan vilka aktörer skedde samordning?

Kajsa Klein säljer sig numera som näthatsoffer i olika sammanhang, och hennes medhjälpare lägger fram som exempel att Kajsa Klein är associerad till Georges Soros och att hon utsätts för antisemitism. Detta gjorde mig intresserad eftersom detta med prat om ”antisemitism” i sig är en indikator på att någon beskyddas av etablissemangskrafter. Att Kajsa Klein är av judisk börd tycks redan vara fastställt, men har egentligen ingenting med saken här att göra i mitt exempel. Däremot var det detta med kopplingen till Georges Soros.

Två minuter med sökmotor ger vid hand att Kajsa Klein var medgrundare för organisationen Democracy Aid’04 och TheWorldSpeaks.net under det amerikanska presidentvalet 2004, presidentvalet som stod mellan den sittande presidenten George W Bush och demokraternas John Kerry som nu i dagarna aktualiseras för sina (misstänkta)  skumraskaffärer i Ukraina. Svenskarna Kajsa Klein och Hanna Armelius uttryckte sig i en debattartikel i Aftonbladet inför valet att ” – Varje kampanjinsats räknas. Kan du sova gott om Bush vinner?” och förklarade att de startade en kampanj för att primärt samla pengar till organisationen Move On, enligt dem ”en liberal gräsrotsorganisation”.

Någon som hörde något om ”svensk påverkansoperation på det amerikanska valet”? Faktiskt, detta var uppe för diskussion i Washington Post och på andra ställen (innan WaPo blev helt en del av US Deep State). Men vi kan väl förmoda att eftersom Kajsa och Anna stödde ”den goda sidan” – d.v.s. hycklaren och myglaren John Kerry – så slapp de till skillnad från ryskan Maria Butina sitta i fängelse för att ha försökt påverka utgången av presidentvalet.

Så, hur är det med kopplingen till George Soros? Jo tack, som frågar. Kajsa Klein medverkar i organisationen Open Democracy‘s hemsida, och i listan över organisationens sponsorer i klassen £80,000 – £100,000 finner vi bland annat inte mindre än 3 av Georges Soros organisationer: Open Society Foundations (democraciaAbierta), Open Society Foundations (Main Site) och Open Society Foundations (oDR). I sponsorklassen för donatorer som gett £100,000 eller mer finner vi: Foundation to Promote Open Society. Om dessa organisationer ser vi beskrivningen ”Open Society Foundations, formerly the Open Society Institute, is an international grantmaking network founded by business magnate George Soros” enligt sajten Influencewatch.

Som vi ser finns det resurser att ta till för maktetablissemanget, och dessvärre har polismyndigheten blivit en del av detta. Vilka poliser är det som tagit sig an ”hedersuppdraget” att gripa en kvinnlig docent för att ha kränkt en vänsteraktivists ”frid”? Polispiket och två patrullbilar med tillhörande personal togs i anspråk för att gripa en kvinnlig akademiker hemkommen från semesterresa i sommarkläder. Låter inte detta rubbat?

Det är kanske också målet med ingripandet.

Det kan definitivt inte uteslutas att deras strategi mot den framgångsrika och verbala Bilyana Martinovski består i – som jag sade här ovan – att försöka få henne att framstå som en tokig rättshaverist. Vem vill utsätta sig för den risken, om polisen har makt och resurser att framkalla såna situationer?

Om inte Bilyana Martinovski presenterar dokument som backar upp hennes historia kommer hon att få bekymmer, samtidigt som avsaknaden av bevis på ingripandet i enlighet med hennes version visar på en möjlig arbetsmetod som knappast hedrar svenskt polisväsende.

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Demokrati och frihet. Bokmärk permalänken.

17 kommentarer till Bilyana Martinovski-affären (En bluff – eller har den svenska djupstaten blivit galen?)

 1. Peter Harold skriver:

  Jag tror inte heller att hon ljuger. Men varför gör polisen ett upplägg som skapar sken av att hon kan ha ”hittat på” sin upplevelse? Vi talar här om ett eventuellt utomrättsligt förehavande, och vi behöver gå till botten med saken.

  Det här är fruktansvärt otäckt.

 2. Linda skriver:

  Ingen kan ju veta exakt vd som har hänt, men jag hör hört tillräckligt med vittnen som bara bekräftar att detta sker och har skett under årtionden i Sverige. Med tanke på dessa vittnesmål jag har hört så är Bilyana mycket trovärdig. Har man råkat trampa makten på tårna kan de göra nästan precis som de vill.

  • Peter Harold skriver:

   Undrar om vittnena kan träda fram? Jag tar rollen som djävulens advokat – jag vet. Men det här är en viktig händelse, och den måste följas upp.

 3. Peter Sjöström skriver:

  Det sker saker i detta land också som påminner om USA , för att ta ett exempel . Vi minns Anna Linds utvisande av de 2 egyptierna . Sen har vi Julian Assange . Sture Bergvall ( Qvick ) är ett exempel . Låter man minnet komma igång så kommer nog mycket fram . Att samarbeta med en sådan som Soros säger inte lite . Finns det ingen skam hos denne Klien . Soros är en ” folkfiende ” av värsta sort . Yttrandefriheten är fri åt ena hållet vi andra får passa oss . Tack för texterna gott folk , alltid trevligt att läsa dem på denna sida . Mvh Sjöström

  • Peter Harold skriver:

   Det är bra påpekande, och min magkänsla säger mig att mycket har kunnat sopas under mattan tack vare att Anna Lindh är död. Man har inte haft motiv att undersöka och gräva. Eller rättare sagt, hennes död är ett motiv för att låta bli.

   Quick är ju en sanslös historia. Men det säger en hel del om vilken attityd rättsväsendet har, när de väl bestämt sig för att någon *måste* vara skyldig. Och de har ju verktygen, till skillnad från den lilla människan.

  • Snart tvångsförflyttar dom svennarna på Orust till fastlandet och bygger upp en filial til Gitmo där. Säkert kommer en del få uppleva nöjet att åka helikopter också. Enkel biljett.

 4. Risto Matinen skriver:

  Polisattacken på Bilyana Martinovski är riktigt otäck och förmodligen även olaglig. Antisvenska staten är sedan länge på väg utför och går mer och mer till rättslöshet för oss som tvingas betala kalaset för invällare och deras profitörer.

  Så vitt jag begriper är påstått/misstänkt ”förtal” aldrig skäl till sådana polisingripande som snarast kan betraktas som människorov.

  Bortsett ifrån korruption, inkompetens och lathet (väldigt vanligt inom den offantliga sektorn) så har förmodligen övermodet att även begå brott emot somliga som de vill skrämma tappat alla hämningar…

  Hur länge till törs de? Det har redan vänt. Folkmordsmarxisternas vidriga agenda får allt fler motståndare. Den där Klein verkar totalt ond och hoppas någon kan banka åtminstone lite vett i henne…

  • Peter Harold skriver:

   ”Folkmordsmarxisternas vidriga agenda får allt fler motståndare. ”

   Detta kan förvisso förklara varför polismakten börjar agera som de gör numera. Polisledningen – eller vissa personer inom denna – lurar i de underlydande poliserna att en nazistisk statskupp står för dörren och kan bara bekämpas genom att de synliga dissidenterna i sociala medierna bekämpas. Och de uppmuntras med budskapet att ”Tar vi en så skrämmer vi tusen till tystnad”.

 5. Ping: Bilyana Martinovski-affären (En bluff – eller har den svenska djupstaten blivit galen?) – Suzie Weathers

 6. Ping: Max Blumenthal… gör inte som hans namn förpliktigar. | Peter Harold – Skrivarens blogg

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s