Om nu allting har en naturlig förklaring… hur förklarar vi då vad som händer i Sverige?

Bästa läsare!

I min vänskapskrets finns en person som inte vill dra slutsatsen att hans hem är hemsökt av otåliga andar när telefonkatalogen börjar sväva genom rummet. Nå, detta har inte hänt hos honom (ännu), men det är principen som sådan personen försöker poängtera. Nämligen att allting har en naturlig förklaring.

Dock lämnar påståendet öppet mål för lustigheter: ” – Eh… jag tycker det är ganska onaturligt att någon har en telefonkatalog hemma hos sig, vare sig den flyger eller inte…”.

Jag är ändå benägen att hålla med. Allting har faktiskt en naturlig förklaring. Oftast, och jag tänker inte gå in på undantagen idag. Det som är problemet är väl snarare vad som är definitionen av begreppet ”naturligt”.

Terrordåden i USA den 11 september 2001 är ett ämne som blir kontroversiellt när man börjar diskutera frågan om vad som hände. Och hur och varför. Ofta avfärdas allt som inte tillhör den officiella versionen som konspirationsteorier, och att det finns en naturlig förklaring till varför planen lyckades flyga in i tvillingtornen samt varför skyskraporna föll i närmast fritt fall, inklusive det höghus som inte ens var i närheten och som redan var i ruiner innan den första tvillingskrapan fallit ihop (d.v.s. till synes bombskadat).

För mig vore det naturligt att man använde elektroniskt styrhjälpmedel för att få planen att köra in i skyskraporna. Eller också var det inte de glada piloteleverna som påstås ha styrt planen, utan någon annan mer kvalificerad pilot – ombord eller via fjärrmanövrering. Varför skulle inte detta kunna ses som en ”naturlig” metod?

Varför skulle det inte vara naturligt att placera sprängämnen i en byggnad som är full med bevis som kan vålla bekymmer för ett etablissemang som vill ha fria händer (bl.a. Pentagons försvunna mångmiljardbelopp)? Det var naturligt att förstöra även den byggnaden (och lika naturligt att se till att ingen utredare får access till alla hårddiskar som hittats).

Vore det inte naturligt att nine eleven var en fals flag-operation för att kunna åstadkomma exakt vad som terrordådet ledde till? Jo, det tycker jag. Afghanistan har redan förr kallats för imperiedödaren (med syfte på de kostsamma krig som både britterna och ryssarna fört i landet utan att lyckas få kontroll över stället), och en person med förnuftet i behåll och ett minimum av blodtörstig hämndlystnad kunde räkna ut på förhand att en invasion av Afghanistan inte kan ge önskat resultat som svar på nine eleven.

Är det inte naturligt att de neokonservativa agenterna för Israels djupstat som tjänstgör på alla viktiga positioner i USA (från regering till mediebolagen via alla tankesmedjor) har kapacitet att driva den amerikanska regeringen i önskad riktning? Lägger man nu till det som ser ut att vara bevisat bortom allt rimligt tvivel, nämligen att den israeliska djupstaten idkat utpressning mot makthavare som fått massage av skolflickor hemma hos Jeffrey Epstein, så faller ju alla bitar på plats. Och bitarna passar så bra att man kan säga att de sitter helt naturligt.

Här ber jag dock att få vända blicken bort från supermakten Amerisraels förenta stater och istället rikta den mot mitt hemland.

Minst ett bombdåd om dagen, företrädesvis i södra Sverige, men med några signifikanta undantag även i huvudstaden och dess närhet. Detta är inte helt normalt. Man skulle kunna säga att situationen inte känns naturlig. Men ack, jag måste ju uppfylla min och min bekantings tes om att allting har en naturlig förklaring.

Frågan är bara vilken?

Topplistan över förklaringar till varför Sverige drabbas av bombdåd och dödsskjutningar utan att vara formellt i krig brukar innehålla idéer om att massmigrationen slagit fel, att regeringen för en värdelös kriminalpolitik, att allt beror på socioekonomiska faktorer och för mycket betong i sandlådan när barnen i förorterna växer upp. Och statsministern håller låg profil för att inte träffas… av kritiska frågor.

Well, vi har ju för länge sen noterat att det här med skjutningar och statsministerns PR-strategi inte är en bra kombination. Minns episoden i Partille där maffian mördade en rival och dödade en annan i en pizzeria i Partille. Stefan Löfvén hade jättebråttom att flyga hem och hedra de döda, vars namn han naturligtvis inte kunde. Och ska jag vara ärlig, det hade ändå inte haft någon betydelse ifall han vetat vad de döda hette.

Så detta med att idka misstroendeomröstning mot justitieministern ser jag som en distraktion. Sossarna kommer kämpa med näbbar och klor för att votum ska avvisas, och även om justitieministern fälls så kommer det i sak inte förändra någonting. Den situation vi har idag beror på ett system. Och vi kan inte göra någonting åt detta förrän vi har tydligt förklarat hur detta system ser ut och hur det fungerar, i alla dess delar.

Däri finns den naturliga förklaringen. Vi kommer nog inte tycka om den. Och kommer vi över huvud taget kunna göra någonting åt den?

To be continued…

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Brott & straff, Stadsliv. Bokmärk permalänken.

17 kommentarer till Om nu allting har en naturlig förklaring… hur förklarar vi då vad som händer i Sverige?

 1. Lars Lindeberg skriver:

  Peter!
  Femtekolonnen har fått en naturlig förklaring för mig idag! Tag del i detta!
  Hur många Femtekolonnare har vi i Sverige idag!

  https://juliacaesar.blog/2019/11/11/i-47-ar-levde-stasiprasten-i-logn/

 2. hllviken skriver:

  Jag är inne på samma tankegång som Lars Lindeberg i detta fallet.

  Makteliten i Sverige har haft nära förbindelser med Frimurarna som styrde DDR. De har gradvis infört DDR-systemet i Sverige;

  http://juliacaesar.blog/2019/11/09/berlinmuren-inom-oss/

 3. Björn Sveninge skriver:

  Till naturliga förklaringar hör hypnos.
  Plan som flyger in i hus som sedan rasar…

  ManDrake
  En elegant och sofistikerad gentleman som oftast strider mot de mest säregna och uppfinningsrika skurkar iförd frack och hög hatt. Han är lika hemtam i societetens högsta skikt som bland undre världens färgstarka typer och är världsberömd för sina märkliga bedrifter. Hans krafter härrör inte ur någon övernaturlig källa; han är i själva verket världens främsta hypnotisör och illusionist. Men för all del, trots att allt har en naturlig förklaring gränsar Mandrakes äventyr ofta till det övernaturliga.
  Han har följt upp sina fall in i andra dimensioner och till andra planeter, han har spårat varulvar till deras lyor och han har hanterat främlingar från rymden och mänskliga vålnader.

  Den orubbligt lugne Mandrake har för det mesta agerat på egen hand, men på senare år har han ofta samarbetet med det hemliga regeringsorganet Inter-Intel. Där styr en cigarrtuggande robot som kallas ”Polischefen” över honom till Hojo, Inter-Intels överkucku, som redogör för vad som är i görningen. Hojo råkar dessutom vara Mandrakes kock. I likhet med många andra är Mandrake inte immun mot familjetrassel. Han har en illasinnad tvilling, Derek, och en yngre syster, Leonore, som ofta ställer till förtret.

  LOTHAR
  Den avsatte kungen över ett afrikanskt folk bistår numera Mandrake i brottsutredningarna och är hans bäste vän. Hans väldiga styrka har många gånger räddat Mandrake. De träffades under en av Mandrakes många långresor. De etablerade sig som det första svart-vita brottsbekämparlaget. Lothar har också med framgång verkat som boxare och livvakt.

  PRINSESSAN NARDA
  Mandrakes stora kärlek är den gåtfulla prinsessan från kungariket Cockaigne (och har nyligen gift sig med henne). Narda är en framgångsrik idrottare, societetsskönhet och orädd äventyrare. Hon har följt med Mandrake på många av hans äventyr och vid flera tillfällen visat att hon minsann är lika duktig som mästerillusionisten själv på att kämpa ned horder av bovar.

 4. hllviken skriver:

  Västra Götaland transportansvariga föreslår att sjuka på landsbygden ska åka med postbil, glassbil eller sopbil till tätorten för att uppsöka sjukhus!

  • Björn Sveninge skriver:

   Ja det var ju en bra idé.
   Speciellt när det gäller transport av mänskliga sopor som politiker!
   Men skall kampen göra någon skillnad nan den inte föras i det fördolda.
   Vem vågar liksom Nordiska Motståndsrörelsen träda fram i ljuset och utsätta sig för Storebrors hantlangare?
   Att vara Storebrors hantlangare är knappast något att vara stolt över enär hela systemet skyddar dem.
   https://russia-insider.com/en/node/27844

 5. Björn Sveninge skriver:

  Här något som sprider ljus över varför det ser ut som det gör i Sverige.
  Knarkhandeln som administreras av CIA från bl. a Afganistan är nu i full swing sedan svensk militär sänds dit för att få fart på knarkhandeln åt samma affärsmän som alltid varit verksamma i slav och drogbranschen.
  https://christiansfortruth.com/record-seizures-reveal-violent-migrant-gangs-fueling-illegal-drug-weapons-traffic-in-europe/

  • hllviken skriver:

   Läsvärt!

  • bernys skriver:

   Tillräckligt många svenskar övertalades 1994 att rösta JA till Europa och gå med i EU. EU har bara .en yttre gräns ingen inre och det skulle vi ju tjäna pengar på. Det lär ju som fina fisken. EU blev sen ett stormaktsprojekt och då plockade man in en massa öststater i unionen också. Tydligen hade man noll rädsla för öststatsgangsters eller balkanvapen. Det var naivt. Och nu har vi kommit så långt att ungarna springer omkring och skjuter på varandra med skapa vapen. Så nu är det väl dags då att rusta upp gränsbevakningen igen och ta hand om inkommande vapen. Det är ju ett sundhetstecken i alla fall.

   Tänk förr i tiden när man kom hem från utlandsresan och fick hela bilen genomgången av tullare. Men en annan var ju ärlig och hade inte en enda spritflaska för mycket. Man fick väl knappt ha mycket mer än en och några öl heller. Det är en hisnande utveckling, men det är en naturlig utveckling och den utvecklingen kunde man förutsäga redan 1994.

   • Peter Harold skriver:

    Detta med att du skulle bli brottsling för att du som vuxen människa köpt mycket alkohol är i sig lika sjukt som att staten inte bryr sig om att leta vapen. För trots allt, staten begränsar fortfarande din rätt att ta hem det som är lagligt i Systembolaget.

 6. hllviken skriver:

  De kan inte ens hålla ordning på Rosenbad….

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s