Är svenska folket taget i gisslan – varför står då politikerna på kidnapparnas sida?

Bästa läsare!

Det finns en risk att socialdemokraterna kommer få en revansch. Det finns i många olika sammanhang en tendens att en bespottad underdog vinner publikens sympatier och medömkan. Och idag är det nog inte kul att heta Stefan Löfvén. Lyckligtvis finns det bara en i landet som gör det, så för tillfället verkar ingen oskyldig ha drabbats av att ha samma namn som den person vilken uppbär arvodet för sitt innehav av statsministerposten. Stefan Löfven har i statligt kontrollerad och finansierad television kommit fram till om de s.k. utanförskapsområdena (no go-zoner, etc.) var befolkade med etniska svenskar skulle det råda lika mycket kriminalitet som det gör idag med en befolkning som till övervägande delen har invandrarbakgrund.

Detta är ett intressant uttalande sett ur flera olika sätt. För det första är detta ett erkännande av att invandrartäta områden har grava problem med kriminalitet (även om gärningsmännen faktiskt är rörliga och begår brott i andra stadsdelar med annan demografisk sammansättning). Hur har Löfvén tänkt att lösa detta problem? Tvångsförflyttningar? I så fall, av vilka grupper?

Den andra aspekten gäller synen på fattiga svenskar, i det att han betraktar dem som potentiella brottslingar bara de hamnar i rätt stadsdel. Eller fel stadsdel. Oupps, så får man nog inte tänka. För tolkar vi hans ord som han säger dem så är etniciteten inte det avgörande, utan bara frågan om var man bor. Detta sagt av den statsminister som tidigare i år såg det som ett stort samhällsproblem att rikemansbarnen i Danderyd köper knark…

Där har vi den tredje aspekten. Vi har en utbredd kriminalitet därför att narkotika säljs på den lokala svarta börsen, liksom prostitution och utpressning.

Narkotikaproblemet är idag ett bekymmer för rättsväsendet och sysselsätter domstolarna från morgon och till kväll. Narkotikaproblemet borde inte vara placerat där – om någon har missbruksproblem så är detta något som bör tas hand av sjukvården. Vad gäller sexköp ska staten inte lägga sig i vad två (eller flera) myndiga människor gör frivilligt mellan lakanen. Beträffande utpressning finns det olika mönster, men om polisen slutar låtsas jaga langare och tråla efter torskar så kommer de ha mer tid att ägna sig åt egendomsbrott. Och med bättre fokus kanske de kan lösa brotten också.

Men jag förväntar mig inte att Löfvén eller någon annan i regeringen eller riksdagen lyssnar på mig i detta hänseende.

Därför väljer jag här istället dryfta om den fjärde aspekten (vilken jag vill minnas att jag berört redan tidigare).

Genom att Stefan Löfven avfärdar kriminaliteten som kopplad till s.k. socioekonomiska faktorer kan vi bara konstatera att enligt hans analys så är de invandrade förortsungdomarna kriminella därför att deras föräldrar är lågutbildade och att ungdomarna har för lite pengar. Vad tänker han göra åt detta?

Eftersom Stefan Löfvén är socialdemokrat förutsätter jag att i hans tankevärld bara finns saker som benämns inom flumbegreppet ”ökad integration”. Det vill säga främst att föra över pengar från skattebetalarna och dela ut dem till de som bor i de socioekonomiskt drabbade områdena (och tjänstemän inom administrationen så att dessa fortsätter att rösta rätt). ”Omfördelningspolitik”, som detta kallas för. Vilket denna regering utfört, liksom den föregående, vilken också ägnade sig åt omfördelningspolitik precis som alla andra regeringar före dem. Eftersom kriminaliteten ändå ökar trots statens vana att konkurrera med tjuvar om stöld (skatt är stöld!) kan man – i en socialdemokrats förvirrade hjärna – bara komma till slutsatsen att det måste tas ännu mera pengar från skattebetalarna.

Dock underskattade jag statsministerns listighet den här gången. Men jag är nu lugnad. Hans besked är att problemen ska lösas genom ökade satsningar på daghem och skolor. Lösningen består i att den kommande generationen, den som ligger på BB och skriker eller rent av alltjämt bara är en spermie, ett ägg, eller kanske en DNA-sträng som bara väntar på att överföras i det mänskliga reproduktionssystemet så att den kan konstruera ännu en av alla Löfvéns nya svenska mönstermedborgare. Ungefär som de afghanska ensamkommande flyktingbarnen som trots att de inte var ensamkommande, barn eller i många fall icke ens kom från Afghanistan och än mindre var flyktingar med asylskäl, fick på nåder gå i svenskt gymnasium – och som nu också ska få permanent uppehållstillstånd som belöning för att de inte var så sugna på att fullborda dessa studier.

Finns det något annat land som har lika rubbade politiker som vi i Sverige? Jag vet faktiskt inte. Jag önskar man kunde komma på något sätt att sprida ljus över denna mörka situation, och komma på vad man kan göra med våra härskare.

Jag vet inte vilken lösnings om är värst i Sosse-Sverige. Att vi skattebetalare ska mjölkas på miljarders miljarder som ska överföras till sossarnas valkreatur, eller att regeringen väljer en lösning som ligger 12-20 år in i framtiden? Vad ska vi göra under tiden? Härda ut? Låtsas som att det regnar? Sitta stilla och titta på den politiska teatern som ska handla om stygga rasistiska SD som kommer strunta i hälften av sina krav och förslag (de dito bättre) och förverkliga de andra (de dito sämre) för att försöka väcka  motståndarnas gunst?

Åh, Stefan Löfven lyckades även klämma in en ny variant av ”man har varit naiv” när han sa att man för några år sedan inte kunde se dagens utveckling komma. Och detta som om dessa skjutningar började nu den här hösten?!?! Är han helt gör i huv’et?

Stefan Löfvén är inte en statsminister. Han låtsas vara en statsminister, och han gör det inte ens bra.

Hälsar eder Peter Harold

 

 

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Brott & straff. Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Är svenska folket taget i gisslan – varför står då politikerna på kidnapparnas sida?

 1. Peter Sjöström skriver:

  En god analys av situationen . Kom att tänka på att bespottade får revansch . Minns duellen mellan Fälldin och Palme . Tror det var den -76 . Palme tvålade till Fälldin kraftigt efter den tidens mått . Fälldin fick torka pannan många gånger . Borgerligheten med centern i centrum vann valet , mycket tack vare att folk tyckte synd om Fälldin. Sedan laddade de kärnkraften i alla fall . Mvh Sjöström

 2. Björn Sveninge skriver:

  Men Peter Du kan inte få någon logik i onskan och dumheten.
  Socialdemokratin är globalismens hantlangare och de andra partierna är alla med i den teater som kallas demokrati.
  Vill du ändra på teatern och dess föreställning måste du leta i kulisserna efter regissören.
  Det är samma regissör som för tvåtusen år sedan och även tidigare.
  Försök har gjorts för att komma tillrätta med problemet men det har inte lyckats hittills.
  Att rösta bort problemet är stört omöjligt.
  Eller ta ett fiskstimm där individerna gömmer sig i mängden, de ligger lågt, i förhoppningen att jag klarar mig som en i mängden.
  Sett ur rovfiskens perspektiv så är ju detta utmärkt, lätt att äta sig mätt.
  Demokratistimmet gör att det är lätt att äta sig mätt för de talmudiska judarna.
  Odemokratisk är ett skällsord!
  Tydligen var det sovjetisk elektronik som kunde slå ut annan elektronik som smugglades på Estonia.
  Grejen med det, vad man kan lära sig, är att politiker inte bryr sig ett skvatt vad som händer med några firrar i stimmet.
  Så fort som grupptänket greppar in i människors sinnen lockas djävulen fram i gruppöverenskommelser, demokrati.
  Demokrati är ingen lösning utan problemet.
  Försök debattera med en politiker, eller som Lars Bern införa ett nytt tänkande inom ”svensk” sjukvård så får du se på fan)!

 3. Igor Morse skriver:

  Den viktigaste invändningen mot Löfvens tori om att svenskar skulle vara lika kriminella som invandrarna om de bodde i dessa områden är väl att innan blattarna flyttade in så bodde det nästan bara svenskar där.
  Det var tråkigt men lugnt i förorterna på den tiden.
  Nu har svenskarna ersatts av andra folk och nu ser det ut som det gör med brottsligheten i dessa områden.
  Så Löfven har fel. Igen.

  • Risto Matinen skriver:

   Helt rätt!

   Att det finns facit tycks inte bekymra Rövén och hans gigantiska stab av ja-sägare.

   Jo, det har bott svenskar i de flesta områden som nu ockuperas av avskum ifrån tredje världen. Hur skiljer de sig främst ifrån oss? Genom lågt IQ till extremt lågt IQ. Parat med högre testosteronhalt förklarar det >80 % av våldsbrottsligheten av det oönskade invällarpacket!

 4. Pingback: Är svenska folket taget i gisslan – varför står då politikerna på kidnapparnas sida? – Suzie Weathers

 5. minnesdagen skriver:

  Att skatt är stöld stämmer inte. Skatt är skatt. Det är snarare stöld att utnyttja samhället. Skolor, sjukhus, vägar osv. utan att betala skatt.
  Vill man bo ute i skogen och leva på det som naturen ger så kan man säkert slippa skatt. Men i ett samhälle måste man ge och ta. Skatten bör dock gå till sådant den är ämnad, och den bör hållas på en måttlig nivå.
  Skatt bör exempelvis inte gå till förintelsemuseum. Men det är förstås inte bara vi i Sverige som har problem med att sovjetisk-allierad krigspropaganda – som bara har ett syfte, att få oss att må dåligt – skall betalas med skattepengar.

  • Ron (GB) skriver:

   Är det inte stöld att köpa röster genom att (A) taxera arbetande befolkning extremt högt och samtidigt (B) dela ut generösa bidrag – bestående av skattemedel – till grupper som kan tänkas rösta på det bidragsutskänkande Partiet?

   Och vad är en rimlig nivå? Hur hög ska skatten vara? Och vad är det som ska taxeras? Vilka personer ska ha rätt att ta pengar från andra personer? Ska det räcka att gå med i ett Politiskt Parti för att sen ha rätt att ta pengar av andra och kalla det ”skatt”? Hur många politiker levererar egentligen IN skatt? Såvitt jag kan se är de i regel avlönade av just ”skatt” och talar därför i egenintresse.

   • minnesdagen skriver:

    Ja, det är stöld att taxera arbetande befolkning högre än vad som är nödvändigt.

    En rimlig nivå är vad det nödvändiga kostar och kanske lite till. Vad som är nödvändigt är diskutabelt men jag tror de flesta hellre lever i ett civiliserat samhälle med gemensam sjukvård – än i en anarki.
    Vattenrening kan man klara av själv, om man bor på landet och har en brunn. Men i städerna klarar man sig inte utan ett gemensamt system. Och det är både billigare och mer funktionellt om alla delar på rören än om folk skulle bygga egna vattenledningar och pumpstationer.
    Men bidrag skall aldrig vara generösa. Generösa bidrag är samma sak som korruption. Jag mår illa när jag hör politiker säga att vi skall vara generösa med bidrag. Varför skall vi vara det ? När man tar skatt från vissa och ger generösa bidrag till andra, ja det är stöld.

   • minnesdagen skriver:

    https://www.sydsvenskan.se/2018-11-12/misstankt-ranare-finns-registrerad-under-atta-olika

    “Den 24-årige mannen fastnade på film när han sparkade en 16-åring i huvudet på centralen. När mannen greps visade det sig att han hade ett utvisningsbeslut, precis blivit åldersuppskriven med sju år – och använt åtta olika identiteter i sina kontakter med myndigheter.”

    Har man 8 identiteter och har varit folkbordförd på dessa i Sverige i tre år så bör man kunna rösta 8 gånger i varje val. Dessutom har man rätt till 8 bostäder, som man kan hyra ut i andra hand, 8 socialbidrag och en massa andra förmåner.
    Stämmer detta eller ? , jag bara undrar.
    Det finns väl en anledning till att man skaffar 8 identiteter och inte nöjer sig med 2-3 stycken… ?

 6. Risto Matinen skriver:

  Tja, håller med om det mest, men hur få/många mentalt friska svenskar går på detta dravel? Ingen/få över arab-IQ, vore det självklara svaret. Tyvärr, har asocialakrobaterna (s) infiltrerat hela staten och blivit den djupstat som måste elimineras innan någon större rättning kan ske.

  Vidare det självklara: Politikers inflytande på vår tillvaro ska reduceras till nästan noll. Det torde vara det svåraste att vända på efter svenskar marinering till hjälplöshet…

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s