Tyrannerna har inte vunnit helt – ännu!

Bästa läsare!

Är just hemkommen och det är dags att gå till sängs för en välbehövlig vila. Dock kan jag inte passera förbi datorn utan att dela med mig av de senaste dagarnas tankar som samlats.

Jag känner nämligen skuld. Och denna skuld består i att jag ofrivilligt tenderar att i mitt skrivande – i alla fall i denna blogg – att utelämna det som skulle kunna ge oss hopp i tillvaron. Det är dumt. Det är faktiskt nu vi behöver hoppet.

Min ursäkt är dock enkel att formulera. Det är f-n inte mycket som kan göra en fritänkare hoppfull i dagens värld…

Då slog det mig att man ändå får försöka glädjas över det lilla man kan. Trots allt, det finns de som haft det ännu värre än oss, och som antingen uthärdat eller gett sig tusan på att kämpa emot. Att ge upp, det är detsamma som att ge bort segern.

Ska jag gå till sängs med en enda lycklig tanke så får det bli den att tyrannerna inte vunnit helt – ännu. Och faktum är att det börjar lukta lite smått som att de kanske rent av kommer att förlora i slutänden.

Jodå, jag vet. De har många ess i jackärmen. Och framför allt, de har makten. Än så länge måste de formellt sett fråga oss om lov, även om frågan bara ställs vart fjärde år och att de dagen därpå mer eller mindre skiter i vad vi svarade – DÖ eller JÖK eller vad de hittar på – och fortsätter som innan. Men de vet att om de slutar fråga så kan någonting hända. Och någonting kan också hända ifall en tillräckligt kritisk massa börjar protestera och agera. Då kommer politikernas lojalitet att testas.

På det privata planet har jag varit i kontakt med en del avlägsna presumtiva bundsförvanter. Deras position i samhället är av den art att de lever i frustration över hur tillvaron är i Sverige, men att de hålls gisslan av… ja, av vilka? Medierna? Partikamrater? Djupstaten? Något är det i alla fall som får dem att inte tala rent ut vad de tycker och tänker.

Konversationen kom att bli mycket märklig, men jag insåg snart mönstret. Jag deltog först i ett meningsutbyte med en politisk veteran där ämnet blev ganska känsligt. Jag noterade att ett par av mina frågor lämnades utan svar, och det var de som jag formulerat på ett tämligen ledande sätt, så att vederbörande skulle bara behöva svara ”ja” eller ”nej”. Jag noterade att jag bara fick svar på frågor där responsen var nekande. Jag märkte samma mönster hos en person som har tillhört polisväsendet.

Detta tyder i första hand på rädsla, tror jag. Jag kan inte bedöma vad hotet består av, men visst finns det metoder att bestraffa folk som tycker och tänker ”fel”. Jag respekterar deras attityd, för detta ger mer än ingenting – även om svaret formellt sett var just ”ingenting”. Här talar vi om folk som sagt A, men inte vågar säga B.

Jag noterar att situationen förändrades – eller ska jag kanske rent av säga ”förvärrades” i dess mest positiva bemärkelse – i samband med att statsminister Stefan Löfven blev intervjuad i den statligt kontrollerade TV-kanalen med anledning av de senaste årens gängkriminalitet. Stefan Löfven gav ett svamligt intryck. Alla vet att vi har fel man på fel post. Mina konversationspartners delar denna syn, men kan inte säga vad som behöver göras (och här talar vi inte om flum-faktorer, utan om ett systemskifte, mer eller mindre).

Å andra sidan… hur mycket bättre blir det om vi hade en statsminister som hade intelligens nog så att denne inte framstod som en dumbom, men ändå förde exakt samma politik som förs av den nuvarande regeringen?

Stefan Löfven gör det trots allt lättare för folk att öppet förakta honom, hans parti och den politik han för. Det ska vi vara lyckliga över. Det kan komma något gott ur det här, under förutsättning att man också kan ge folk ett frihetligt ideal, och inte acceptera att man ska styras av någon som är smart på ett ondskefullt sätt.

Nej, nu ska jag hoppa i lopplådan. God natt, Sverige! Skönt att vara hemma!

Hälsar eder Peter Harold

 

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Finspångskommissionen. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Tyrannerna har inte vunnit helt – ännu!

 1. hllviken skriver:

  På kort tid har 30 nätverksgrupper kommit igång i Sverige!

  • Rune skriver:

   Vad är de här för några? Jag har googlat runt lite men hittar inget skrivet.

   • hllviken skriver:

    De säger i videon att man ska maila dem på den adress de säger.

   • Rune skriver:

    Nu har jag lyssnat på dem. De bildar grupper runt om i Sverige och träffar fantastiska människor. Och det är väl bra? Men vad det är de vill åstadkomma med dessa grupper hade de inga ord för. Syftet är fortfarande ett mysterium.

 2. Conny Lundberg skriver:

  Michael Oddane heter mannen iaf, kvinnan vet jag ej namnet på. Michael verkar vara en schyst man som ägnar mycket av sin tid åt att väcka upp omedvetna medborgare om vad som händer i detta vårt land och hur vi kan närma oss stabilitet och frihet från den s k djupa staten.

 3. plq017 skriver:

  Det finns inge anledning till optimism. Vi kan komma att se tvångsåtgärder av oanat slag, jämför med våldtäkten på Gotland dar en handikappad kvinna våldtogs av en grupp invällare. Stämningen blev hotfull. Då får poliskåren förstärkning från fastlandet. Men för att skydda invällarna.
  Blev påmind häromdagen av vilka partiledare S har haft på senare tid. Sahlin, Juholt och svetsarn. Inte en imponerande samling. Och startfälten för nästa gök ser bra ut. Inga klart lysande stjärnor vad jag kan se.
  Lagstiftningen som gäller vid krigstillstånd kan komma att tillämpas med hänvisning till opinionsläget (en nyhet). Det räcker med att bestämma i ett regeringssammanträde (inte riksdagen) att SD utgör ett hot mot landet. Då äger Du ingenting längre, och det kan distribueras direkt till invandrare. Fritt fram för pöbeln att härja med lagens stöd.
  Gårdagen var en fantastisk presentation av dårskaper:
  Lille Ulf överväger att åka till Staffanstorp, men partistyrelsen säger att det är ett svårt beslut, eftersom man i första hand vill se Alliansstyre, inte samarbete med SD.
  I Göteborg förstör Larmcentralens chef loggar över bemanningen (som är otillräcklig, folk för för ambulanser skickas fel), och en kriminell klan demonstrerar med 150 personer, och får komma in på ett möte där ett omhändertagande skall avgöras.
  Iraks försvarsminister kan inte jobba i Sverige (för stressigt), får socialbidrag, reser hem till Irak och blir försvarsminister, skjuter på demonstranter, varför skall detta finansieras av mig?
  Fridolin, han som fixade skolan på 100 dagar, har fått i gåva att utreda skolbiblioteken. Skötte han jobbet så bra?
  Idioter anlitar idioter på min bekostnad.
  Och de kommer att ta min frihet, och mina ägodelar.
  Sverige är kört!

  • Benny skriver:

   Javisst är det kört för Sverige! Till stor del kan vi ”tacka” den inkompetenta journalistkåren i Sverige för att läget är ytterst allvarligt som låtit politikerpacket hållas! 8 av 10 kommuner är på ruinens brant och läget är mycket kärvt. Trots det så väller det fortfarande in ca 130 tusen dysfunktionella analfabeter om året som bara kostar pengar..Ladorna som nyss påstods vara så fulla gapar tomma..”superekonomin” var bara en valbluff av sossarna. Kraschen är nog bara ett par år bort om inget drastiskt görs och inget tyder på att någon av skojarna i Stockholm som ställt till det kommer att agera. Så gott folk, börja se om er egen situation omgående, bistra tider väntar!

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s