I huvudet på en socialdemokrat (här får jag helt enkelt bara gissa)

Bästa läsare!

Jag har lånat bilden från Ulf G Möller som brukar påminna sin omgivning om vilka värdelösa sossar vi har i landet. Nu ska jag dock villig erkänna att jag inte heller är särskilt positivt inställd till socialdemokrater som är ”värdefulla”. Varför skulle jag vilja ha en effektiv socialdemokrat när jag är fullständigt emot en socialdemokratisk politik?

Tvärtom, att dagens sossar är imbecilla klantskallar är ju så gott som det näst bästa som kan hända. Visst, om de spontanantände och förvandlades till aska vore ju förstås ännu bättre, men allra bäst vore det ifall sossarna blev oförmögna att skada sin omgivning.

När det gäller narkotikapolitik är jag som sagt själv ingen brukare, och föredrar att vänta in i det längsta innan jag tar en Panodil mot febervärken när jag har influensa. Men med vilken rätt kan jag förvägra andra människor att stoppa i sig preparat av egen fri vilja? Visst, jag kan rekommendera folk att inte knarka, och jag kan berätta att det inte är så kul för omgivningen att se en frisk människa att förvandlas till ett vrak. Å andra sidan brukar de människor som blir vrak inte ha mått bra innan heller. Men allt detta är saker som inte politiken kan eller ska rå på.

Så med detta sagt ska jag inte moralisera så mycket om själva narkotikabruket. Det finns ett betydligt värre missbruk, och det är det politiska missbruket. Delar av detta missbruk yttrar sig i form av dummerjönsar som Morgan Johansson. Ulf G Möller har hittat tidningsurklippet här ovan, och den bilden säger mer än tusen ord om hur dum i skallen man måste vara för att bli en socialdemokratisk politiker.

Visst, Morgan Johansson var säkert en ung idealist år 2002, men han borde faktiskt ha vuxit upp nu och kommit till en och annan verklighetsbaserad insikt. Men icke.

Detta får mig att utbrista i den retoriska frågan: ” – Vad fan finns det i huvudet på en socialdemokrat?”. Dock är frågan faktiskt så bra och viktig att man nog inte ska nöja sig med att bara ha den som en missnöjesyttring. För faktum är att vi skulle behöva studera vad det är som sker – eller inte sker – i skallen på en socialdemokrat. Detta gäller den socialdemokratiska politikern såväl som den socialdemokratiska sympatisören.

Tro mig, jag försöker här skildra den mest idealiska bilden – d.v.s. att socialdemokraten är en idealist, en människa med hjärtat till vänster som vill allt och alla gott. En människa som tror att steget från dröm till verklighet bara handlar om demokrati, och att demokrati handlar om att partiet måste styra och råda, och detta för inget annat mål än att – som sagt – allt ska bli bra för alla. (Den realistiska bilden är att sossarna är självförhärligande djävlar med maktbegär, men som sagt, jag skulle här bara ge den idealistiska bilden…)

Sedan handlar det om vilka medel man behöver använda för att skapa denna lycka. Den unge idealisten Morgan Johansson förutsatte att han skulle lyckas med det som ingen annan folkhälsominister före honom lyckats med, nämligen att få bort knarket på tio år, och detta genom att ”få till” kommunikation mellan statens organisationer och landstinget.

Min egen insikt i dessa s.k. ”kommunikationsaktiviteter” åtminstone på ”gräsrotsnivå” brukar handla mest om att poliser och socialtjänst ska skvallra till varandra om var det finns pundare och när dessa förväntas komma ut på gatan igen efter avtjänat fängelsestraff. Möjligtvis kan man sinsemellan utbyta tips och råd om vilka enskilda individer som kan ha bäst förutsättning till ett normalt liv, men oftast handlar det om att bura in folk några gånger i väntan på att en överdos eller några köldgrader tar kål på de av staten förhatliga brottslingarna.

I vilket fall som helst… det fungerade inte trots att staten och landstingen bytte telefonnummer med varandra.

Som Ulf G Möller noterade påstod heltidspolitikern Morgan Johansson år 2017 att regeringen ”nästan lyckats ta knäcken på den organiserade brottsligheten”. Mm… Två år senare kan vi notera att varken knarket försvunnit eller ens den organiserade brottsligheten. Vi är fortfarande kvar i förklaringsmodeller om ”socioekonomiska faktorer” för att förklara gängkriminaliteten, men trots socialdemokratiskt maktinnehav har de ”socioekonomiska faktorerna” snarare förvärrats (och de kan inte skylla på de borgerliga regeringarna med annat än att klaga på deras migrationspolitik som är densamma som socialisternas). Vi har fler no go-zoner idag än år 2002 när Morgan Johansson utlovade att knarket skulle försvinna till år 2012. Och brottslingarna skjuter ihjäl varandra och sina offer, och stövlar in bland sovande människor i villor och rånar dem

Med andra ord, det är inte socialdemokraterna som står för lösningen av problemen i Sverige. Kanske är det så att lösningarna inte alls finns inom räckhåll för den politiska makten, oavsett vem som styr? Det enda som känns påtagligt är att alla politiska försök att skapa idealsamhället snarare resulterar i dess motsats.

Vad gäller frågan om vad som försiggår i skallen på socialdemokratins sympatisörer så verkar det finnas hopp. I vart fall är det fler sympatisörer som väljer att sluta stödja partiet, medan vi ändå fortfarande har full besättning i de socialdemokratiska beslutsorganen. Och så kommer det förbli eftersom partiet är ett självspelande piano som bara hör sin egen musik men inte publikens bu-rop. Dock kan man vara lite orolig över de sossar som ändå – efter alla dessa år – fortfarande kommer rösta på partiet.

Hälsar eder Peter Harold

PS

Det verkar som att en hel del kommentarer fastnat i något ”spam-filter” (och detta från flera olika avsändare, däribland gamla bekanta). Detta är någonting som WordPress ligger bakom eftersom den enda begränsning jag har är max tre länkar per kommentar. Jag beklagar att jag inte upptäckt detta förrän nu (eftersom WordPress lagt dem direkt i skräpkorgen istället för ”Väntande”), men nu ska alla sådana meddelanden vara publicerade.

DS

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Politik. Bokmärk permalänken.

17 kommentarer till I huvudet på en socialdemokrat (här får jag helt enkelt bara gissa)

 1. Benny skriver:

  Afghanistan är som bekant en stor producent av knark, står väl för ca 80-90% av världens opium-produktion. Frågan är bara hur får man ut knarket i världen när det saknas infrastruktur och transportfordon, det rör ju sig om stora mängder och volymer? Enkelt, det är här som ockupationsmakten USA:s och deras Herkulesplan kommer in i bilden. Allt styrs av CIA som ser till att distributionen till marknaderna går smärtfritt, mot en rundlig kompensation givetvis. Det du Morgan, vågar du ta upp detta i Bryssel nästa gång du har vägarna förbi?

  • P.H. skriver:

   Du har helt rätt. En egenskap hos sossarna som jag glömde att formulera – för att jag ville vara snäll – är att de är stora i orden men små på jorden. Eller för att säga det på annat sätt: de är stora i käften och små i förståndet.

   Gång på gång ser man dem tala högt om sin egen förmåga, inte sällan i futurum – men med en självsmickrande glömska om de egna tillkortakommanden, utan nämnbart minne över att ha själva åstadkommit de problem man förutsätter sig ha makt att lösa (genom att ta från skattebetalare och ge till sina väljare som bidrag och stöd, och samtidigt reducera allas frihet ytterligare ett steg).

 2. Björn Sveninge skriver:

  Lyssna på detta!
  Framtiden överglänser dikten 1984.

  • Peter Harold skriver:

   Det är en teknisk fråga hur man ska kunna få till det här. Jag har hört ett uppslag om att ”förneka mänskliga rättigheter i tal och skrift” skulle kunna vara det bärande temat på dylik lagstiftning.

 3. hllviken skriver:

  ✡︎ ✡︎ ✡︎ ✡︎ ✡︎ ✡︎ ✡︎ ✡︎ ✡︎ ✡︎ ✡︎ ✡︎ ✡︎ ✡︎ ✡︎ ✡︎ ✡︎ ✡︎ ✡︎ ✡︎ ✡︎ ✡︎ ✡︎ ✡︎ ✡︎

  http://www.anonymousnews.ru/2019/12/22/merkel-wuenscht-juden-friedvolles-lichterfest/

 4. Peter Sjöström skriver:

  Vad som finns i huvudet på en socialdemokrat ? Har ni hört sången från DDR om partiet ? Die partie ist immer recht ! Tror det är så den heter . Hört den några gånger , dock utan välbehag . Går säkert att få fram på datan . Sången förklarar vad en socialdemokrat kan tänkas ha i huvudet , förutom luft . I övrigt tacksam för texterna ni skriver här . Filmen förklarar en hel del dessutom och förhoppningsvis ses av fler än oss vakna . Mvh Sjöström

 5. Björn Sveninge skriver:

  Kännetecknande en socialdemokrat är att han är trög i roten, men det finns anledning till hopp, inte trögare än att hälften av de som röstat på socialdemokraterna lämnat och röstar SD istället.
  Det intryck jag får är att judarna spelar dumma alternativt har en våldsamt övervärderad intelligens.
  Eller har de ett ess i rockärmen?

  • Peter Harold skriver:

   Jag tror att det kan vara den självförhärligande attityden som kan vara det som ses som dumhet, eftersom deras logik inte medger att andra ska få tycka om sin egen tillhörighet.

 6. hllviken skriver:

  God Jul och Gott Nytt År!

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s