Jag önskar att Mollgan Johansson hade en mardröm…

Bästa läsare!

En liten follow up på temat om vad som försiggår i en socialdemokrats skalle, och exemplet med justitieminister Mollgan Johansson. Det har nämnts att bland hans ”meriter” finns ett ordförandeskap i Brottsförebyggande Rådet fram till år 2002, d.v.s. samtidigt med det tidningsurklipp jag lade upp. Japp, den socialdemokratiska f.d. journalisten Mollgan Johansson har varit både ledamot och ordförande för Brottsförebyggande Rådet.

Är detta ett utslag för den långa marschen mot institutionerna, eller bara ett kliv i karriärtrappan för ännu en vettlös politisk broiler som anser att det som är bra för partiet är bra för Sverige? Jag utesluter inte det ena eller det andra…

Utan att tala om Mollgan Johansson specifik, men istället fokusera oss på just detta med att en institution som har ett vetenskapligt uppdrag styrs och kontrolleras av politiskt tillsatta personer, blir dagens bloggpost.

Nu ska jag erkänna att jag inte hittat någon uppgift om BRÅ:s nuvarande styrelses sammansättning, mer än att jag finner att de har två organisationer för ledning av myndighetens arbete, dels det ”Vetenskapliga rådet” (där vi har Jerzy Sarnecki som gjort sig känd som verklighetsfrämmande förvillare på skattebetalarnas bekostnad med bl.a. sitt eviga mantra om socioekonomiska faktorer för att förklara bort invandrargruppens överrepresentation i brottsstatistiken), och dels ”Insynsrådet”. Inte ens i BRÅ:s årsredovisning hittade jag uppgift om vad som är myndighetens formella styrelse, så antingen ser jag illa (eftersom jag scrollade hyfsat snabbt) eller också att det är på ovan angivna sätt som myndigheten styrs.

I vilket fall som helst spelar detta inte så stor roll eftersom BRÅ ska göra vad regeringen säger åt dem att göra. Detta sker i det s.k. regleringsbrevet, och just ett sådant har skickats till myndigheten nu i dagarna (den 19 december). [LÄNK]

Bland godbitarna som BRÅ:s byråkrater ska sätta tänderna i under året är att försöka relativisera kring hur ofta det skjuts i Sverige jämfört med andra länder i EU: ”Internationell jämförelse av dödligt skjutvapenvåld – Brå ska göra en jämförande studie av skjutningar och andra våldsmetoder vid dödligt våld i Sverige och ett antal andra länder i Europa.” (Ett antal andra? Nån som är sugen på körsbär, för här ska BRÅ ut och plocka…!)

Varför? Vad ska detta statistiksamlande resultera i? Är det inte illa nog med att vi har en trend där kriminella ungdomsgäng övergått från att smyga omkring och kasta sten på skolornas fönster och palla äpplen från folkpensionärernas trädgårdar, till att leva ett fullständigt gangsterliv inkluderande nästan dagliga mord av rivaliserande brottsutövare?

På vilket sätt kommer BRÅ att kunna förebygga brott – i detta fall dödligt våld med skjutvapen – genom att Googla sig fram till att av 100’000 personer dödades i Finland 3,6 av skjutvapen?

Blir det någon skillnad av att veta att motsvarande siffra är 3 i Österrike? 2,8 i Frankrike. 1,8 i Belgien, Tjeckien, Portugal och Slovakien, 1,6 i Danmark och bara 1,5 i lugna och aldrig tryggare någonsin tidigare i Sverige? Visst, inte lika tryggt som i maffiastyrda Italien där bara 1,3 av 100’000 blir ihjälskjutna, eller ens 1,1 i Tyskland, 1 i Irland, 0,9 i Ungern, 0,6 i Spanien eller 0,5 i Holland! Och ändå är vi inte ens i närheten av Storbritanniens 0,2 dödsskjutningar per 100’000. Ja, i alla fall enligt OECD och deras rapport från år 2010. Alltså innan dagens helvete bröt loss!!![LÄNK]

Säger dessa siffror egentligen någonting om varför vi har det som vi har det i Sverige? Nej. Storbritanniens siffra 0,2 säger ingenting om tillståndet i det landet, eftersom man här inte frågar efter hur många som dödas av knivvåld, vilket är den snabbast ökande trenden inom dödligt våld i England och Wales (80% upp från år 2014). [LÄNK]

Som sagt, på vilket sätt kan BRÅ förebygga brott genom att tralla med statistik? Blir vi mer trygga av att skjutvåldet ökar lika snabbt någon annanstans i EU, och kan vi med detta ta bort den extra bevakning och alla skottsäkra fönster som sätts upp i sjukhusreceptioner p.g.a. ökad hotbild när socioekonomiskt missgynnade babbe-gossar rullas in på bår med den hämndlystna tjocka släkten i följetåget efter att ha blivit nedskjuten vid sin parkerade BMW?

Kan BRÅ egentligen förebygga brott över huvud taget? Naturligtvis inte. I alla fall inte med det uppdrag som de får av regeringen.

För vad är det regeringen ber BRÅ att göra egentligen? Jo, skriva rapporter om ”Brott i nära relation”, ”Fördjupad studie i hatbrott” och göra prognoser och gissa hur mycket rättsapparaten kommer att belastas under den kommande 10-årsperioden. What, finns det ingenting som verkligen handlar om brottsförebyggande verksamhet…?

Jo, vänta. Här… ”Brå ska enligt regeringsbeslut (Ju2019/03561/KRIM) förbereda inordnandet av uppgiften att handlägga och fatta beslut om statsbidrag för förebyggande arbete mot våldsbejakande extremism.” Ah, äntligen fick man in orden ”förebygga”, ”beslut” och… vänta nu… ”statsbidrag för att förebygga våldsbejakande extremism”..? Sveriges regering som i årtionden vägrat att beröva våldsbejakande islamister deras medborgarskap i vårt land ska be BRÅ att planera för hur man ska dela ut pengar så att inte någon begår våld i extremistiskt syfte? Hur då? Dela ut dessa anslag till moskéerna med förmaningen att inte spränga ihjäl någon svenne för att kvalificera sig till nästa års utdelning av skattebetalarnas pengar? Eller är detta en ursäkt för att få ge Expo mer pengar för deras politiska verksamhet att jaga SD:are?

Ju mer man läser BRÅ:s regleringsbrev, desto mer inser jag att de famlar i mörkret. En annan studie innebär att ”Brå ska […] göra en kunskapssammanställning utifrån befintlig forskning av vilka faktorer som ökar möjligheterna för individer att lämna kriminella sammanhang, med särskilt fokus på unga personer.” Ah, ännu ett Google-jobb. Kan inte någon praktikant på justitiedepartementet göra det här? As a matter of fact borde justitiedepartementet göra det eftersom man i egenkontrollen behöver ha eget underlag för att kunna granska uppdragsutförarens kvalitet. Låt mig på förhand gissa att yrkeskriminella kan tänka sig lämna det riskfyllda gangsterlivet om ”soc” betalar deras lägenhet, mat och bil och helst förser dem med en fru ”som inte är en jävla sönderkn*llad horunge”. Typ.

Jag kanske överdriver, men är det inte oroväckande att Morgan Johansson sitter med en säck pengar och ber Jerzy Sarnecki komma på något sätt hur dessa ska spenderas för att regeringen ska kunna säga ” – Jodå, vi tar hotet om våldsbejakande extremism på stort allvar och har spenderat en hel säck med skattebetalarnas pengar på detta”..?

Och vad är våldsbejakande extremism i Morgan Johanssons värld? Ja, förmodligen handlar det inte så mycket om araber som reser till Mellersta östern och går med i de USA-brittisk-israelisk-saudisk-sponsrade terrornätverken och hugger huvudet av sina egna och andra med fel gudstro eftersom de hälsas välkomna ”hem” till Sverige. Nej, vi kommer nog se ett högre skall om ”hööööögerextremism”, och dit kommer snart alla som skriver om ”lyktstolpar i Finspång” att räknas.

Jag gissar inte fel. Är BRÅ intresserade av att bekämpa brott som specifikt drabbar den etniskt svenska delen av landets befolkning? Svar: Nej.

Vill BRÅ bekämpa ”brott” som drabbar muslimer? Svar: Självklart. Alla dar i veckan! Fattas bara!

Islamofobiska hatbrott – Brå ska göra en fördjupad studie av islamofobiska hatbrott. Brå ska i studien belysa den islamofobiska hatbrottslighetens karaktär i syfte att få förbättrad kunskap för att kunna stärka det förebyggande arbetet mot rasism, särskilt islamofobi. Uppdraget ska redovisas senast den 31 mars 2021

Tänk om regeringen skulle ge direktiv om hur man ska bekämpa brott som begås av personer med invandrarbakgrund som riktar sitt våld mot etniska svenskar. Well, vi vet att detta våld förekommer i samhället, men lagstiftarna vill inte göra någon särställning. Varför inte? Jo, för att det är kränkande mot invandrare. Och vad är då ett islamofobiskt hatbrott? Jo, att offentligt säga att man inte tycker om islam, och att de som utövar religionen inte hör hemma i den svenska kulturen (eller i landet). Vi har faktiskt flera åtal mot svenskar som grundar sig på just sådana uttalanden. Och de klumpas gärna in i kategorin ”högerextremister”, oavsett vilket parti de än röstar på.

Det finns enligt Finspångs Tekniska (som uppenbarligen är ett kommunalägt bolag så att medborgarna inte ska kunna nyttja offentlighetsprincipen när de granskar vad deras skattepengar används till) ungefär 4000 lyktstolpar i deras kommun. Jag vet inte hur orolig Mollgan Johansson är över att behöva sprattla i snaran från toppen av någon av dessa, men jag vet att många medborgare är oroliga över att just han och hans kumpaner gör sitt yttersta för att beröva svenska folket deras yttrandefrihet.

Jag önskar att oron var den omvända, och att Mollgan åtminstone kunde föreställa sig hur repet dras åt kring hans hals då folket plötsligt fått nog och kräver tillbaka sin förlorade frihet.

Om inte annat så skulle jag vilja att han åtminstone drömmer en sådan mardröm, och betänker – när han vaknar intrasslad i sina svettvåta lakan och ett illamående i magen – att det finns en risk att folk kan komma till skada (t.ex. han själv) när makthavare inte inser att de agerar som tyranner. Att beröva medborgarna deras rätt till yttrandefrihet, åsiktsfrihet och informationsfrihet är tyranni.

I övrigt anser jag att man ska lägga ner BRÅ. Det är den första punkten och sista punkten jag skulle ta med i mitt regleringsbrev till den myndigheten ifall jag var justitieminister.

God jul på er för övrigt, kära läsare!

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Brott & straff, Politik. Bokmärk permalänken.

20 kommentarer till Jag önskar att Mollgan Johansson hade en mardröm…

 1. hllviken skriver:

  Är det detta som pågår i Sverige idag?

  http://www.mises.se/2019/10/23/de-socialt-narstaende/

 2. hllviken skriver:

  Vila från eländet ett tag och njut av Julefriden!

 3. Björn Sveninge skriver:

  Hllviken!
  Det finns en mycket slående likhet mellan dagens Sverige och gårdagens Sovjetunionen.
  Det finns också en minsta gemensamma nämnare eller faktiskt flera dito.
  Skillnaden är att nu finns internet istället för ”djungeltrumma”.
  Men vad hette han nu igen den för djurmisshandel, jakar, dömde massanmälaren?

 4. Lars Lindeberg skriver:

  Ja Peter Mollgan är en bagatell jämfört med de judiska grisarna och fortfarande när de judiska grisarna är på väg att knyta igen säcken om Sverige hörs inte många protester!
  Titta på hur de judiska grisarna har lyckats ta över Sverige och lamslå befolkningen på rekordtid!
  Det är de Bonnierjudiska grisarna som ligger bakom detta!
  De har alltid hatat Sverige och svenskarna ända sedan de tog sig illegalt in i landet för 100 år sedan!
  Händer inget mirakel så är Sverige slut inom snart!
  Men detta har jag repeterat till leda utan resultat hoppas det gör skillnad denna gång!
  Tänk efter före!

  God fortsättning!

  Lars Lindeberg

  • Peter Harold skriver:

   God fortsättning på dig också! 🙂 Jag kan hålla med om att det inte är mycket som går emot de sionistiska intresset om att försvaga den svenska kulturen och identiteten. Sen kan man alltid resonera om detta enbart är hämnd för Förintelsen(TM) eller för att man vill trigga fram Förintelsen 2 (TM) så att de kan möta gud enligt sina domedagsprofetior.

 5. ulsansblogg skriver:

  Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  God fortsättning på julen Peter.
  Socialdemokraterna och övriga vänsterblivna drar sig inte det minsta om de kan inskränka våra demokratiska fri och rättigheter, speciellt i dessa tider när de ser att deras maktutövning går mot sitt slut.

  • Peter Harold skriver:

   🙂

   Jag hoppas innerligt att det går mot ett slut för socialdemokraterna, men dessvärre har de andra partierna (inklusive de borgerliga) anammat socialdemokratisk mentalitet. Vi ska med andra ord inte förvänta oss mirakel när ett annat lag tar över.

   • ulsansblogg skriver:

    Socialdemokraterna har förlorat hälften av sina väljare och förlorar alltfler. Det som är mest bekymmersamt är att de lyckats med att i stort sett fått den f d borgerligheten att tänka socialistiskt. (t o m SD svävar på målet) Att vänstern och sossarna inte tagit lärdom av Sovjetunionens fall är också ett bevis på deras historielöshet. Putin har i alla fall lyckats med att vända en kommuniststat med en betydlig annan agenda och då ett bättre liv för dess medborgare. Det kan inte det socialdemokratiska partiet åstadkomma för oss svenskar utan satsar på en extreminvasion som de tror sig leda till något gott. kanske mest för dem själva. Tron kan försätta berg heter det ju, men socialismen har inte förmåga att uträtta ett dyft utan höga skatter och då på andras bekostnad. Tack för dina givande artiklar.

 6. Pingback: Jag önskar att Mollgan Johansson hade en mardröm… – Suzie Weathers

 7. Elon skriver:

  Varför använda Mollgan i stället för Morgan. Vill man tas på allvar stavar man objektets namn rätt!
  Instämmer i övrigt i stort med PH-s åsikter!

  • Lars Lindeberg skriver:

   Det är ju petitesser kärt barn har många namn! Vad värre är att svenskarna nu varit handlingsförlamade sedan 1975!
   Det är verkligen allvarligt! Hela vår tillvaro hänger på det!
   Kan bli ett gott nyårslöfte! Nu jäklar och slå alarm skall det bli ändring JAG skall inte hålla tyst längre!

   Alla på en gång!

   Vänsterslöddret skall bort en gång för alla inga kryphål och inga ursäkter de har förverkat sin uppehållsrätt totalt, det gäller alla!
   Med hopp om ett lyckat slut och en ny början!

   Carry on!

   Lars Lindeberg som fick en ursäkt ja jag har fått flera från Facebook om att de grovt missbedömt en post/er som hatfyllda!

   Tom Facebook börjar förstå! och det är inget litet steg eller hur Peter!

  • Peter Harold skriver:

   Helt enkelt därför att jag känner personer som heter Morgan, och jag vill inte att dessa ska behöva associeras med Mollgan Johansson. Det är på samma sätt som folk förr i tiden inte nämnde djävulen/satan vid dennes namn, utan hittade på andra uttryck.

 8. Elon skriver:

  Tack, Lars Lundberg för din kommentar!

 9. hllviken skriver:

  Det vissna trädet stämmer även in på Sverige!

  • Peter Harold skriver:

   Det var väldigt bra formulerat, och nog ser även vårt land ut att likna detta gamla träd, där den gamla stammen är på väg att dö men forfarande förmår att förse de ännu levande bladen uppe i kronan med näring, kanske rent av just från den gamla stammens egen organism.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s