Så vill amerikanska opinionsbildare kunna mörda europeiska dito..?

Eftersom jag varit tyst så länge blir det en
lite extralång postning som kompensation..! 😉

Bästa läsare!

Det är intressant att höra diskussionerna hos Committee on Homeland Security i USA. Tydligen står det landet inför stora hot, framför allt från de s.k. ”Vit makt”-grupperna.

När jag lutar mig tillbaka i fåtöljen och låter blicken vandra upp i taket och sitter där en stund och kontemplerar så dyker det upp fragment av långfilmer i mitt huvud. Jag kan inte riktigt specificera dem alla, men det är förnimmelser av James Bond som strider mot de onda. Det är en grupp amerikaner som smyger ut ur en grotta för att spränga ett nazistiskt fäste som förhindrar de allierades trupper från att komma fram. Det är en sovjetisk atomubåt som smyger sig fram mot den amerikanska kusten för att skicka en missil som ska utplåna Washington eller New York. Det är religiösa fundamentalister från Mellersta östern som kapar ett plan för att störta det mot någon amerikansk storstad.

Ah, där klarnar min minnesbild. Det handlade om filmen ”Executive Decision” där en väldigt söt version av Halle Berry (hon lär visst vara lite småjobbig privat) dyker upp som flygvärdinna och hjälper Kurt Russel som smugit sig ombord på jumbojeten från ett militärplan för att oskadliggöra kaparna. Filmen var från 1996 och genererade 122 miljoner dollar i biljettintäkter, men inte någon idé inom den amerikanska regeringen att fanatiska muslimer kan vilja kapa flygplan för att sprida terror. Eller var det kanske så att man tog emot denna idé…?

Nå, min blick vänder nedåt och jag tittar rakt in i min groteska afrikanska ansiktsskulptur på andra sidan väggen – ursäkta mitt navelskådande här, min kära läsare, men jag försöker ge er stämningsbild från en samlares intellektuella vardag – och jag slås av tanken att amerikanerna är besatta av fienden. Eller snarare, besatta av bilden att man har fiender.

Det är latinamerikaner som kidnappar amerikanska diplomater. Det är afrikaner som lemlästar amerikanska doktorer i de fattiga negerbyarna. Det är tyska nazister som tänker ta hämnd för förlusten av andra världskriget. Det är italienare driver alla kriminella nätverk i de amerikanska storstäderna. Det är ryssar från KGB som smyger in i kontoret och lönnmördar demokratins väktare. Det är araber som fixerar sin keffiyeh med en agal på huvudet som för svarta pengar köper ”borttappade” vapen från Röda armén av öststatsmaffian som sedan ska användas av de palestinska terroristerna mot de amerikanska turisterna som besöker Tel Aviv i Israel. Det är jugoslaver som skjuter besinningslöst över Amerikas First lady när hon kommer på statsbesök (ok, detta var inte från en film utan Hillary Clintons fria fantasi, men ändock samma grad av verklighetsflykt).

Faktum är att i amerikanernas ögon är hela världen ond, utom möjligtvis vi svenskar som framstår som ett dygdigt mönsterfolk som inte vill göra en fluga förnär. Eller har jag missat någon svensk filmskurk på den internationella scenen…?

Kort sagt, Amerikas Förenta stater är omringade av en hel mänsklighet som inte vill någonting annat än att förgöra det amerikanska folket. Eller i vart fall angripa amerikanska intressen. Därför måste Amerika agera till sitt försvar, och det helst redan innan våldsverkarna hunnit göra något. Ungefär som när man drönade ihjäl den iranske generalen Qasem Soleimani eftersom han någon gång någonstans skulle inom en snar framtid – dock osäkert var, när eller hur – skada amerikanska… eh, resurser…?

Visst, vi har nu under några dagar överösts av beskrivningar om hur ohygglig denne general var. Vi har fått veta att äntligen har Donald Trump avlägsnat det största hotet mot USA:s existens sedan Saddam Hussein hängdes. Eller är det Osama bin Laden – USA:s forna bundsförvant i proxykriget mot Sovjetunionen som var det största hotet? Att Qasem Soleimani var det högsta befälet som såg till att de legitima motståndarna till Islamska staten lyckades med kampen att återta det stora territorium som islamisterna besatt, det räknas inte i sammanhanget. Att Qasem Soleimani sannolikt var en av de viktigaste nyckelpersonerna att organisera Irans försvar i händelse av en framtida NATO-attack har inte det minsta med saken att göra… …. ….!

Så vad är då nästa hot?

Adam Green, grundare av sajten Know More News och en av de ihärdigaste aktivisterna på nätet som exponerar den etablerade sionistiska makt-rörelsen, höll låda nu i natt. Det var under denna live-sändning som han uppmärksammade en hearing som ovan nämnda Committee on Homeland Security haft igår (den 15 januari).

Denna konferens leddes av kongressledamoten Max Rose som med intensiva gester och gnällig röst krävde av sina politiska kollegor att man sluta be böner för antisemitismens offer, och istället skrida till handling här och nu. Över 1800 incidenter hade registrerats under fjolåret – en dramatisk ökning! Ja, även om vi vet att ADL registrerar nekad tjänstledighet under judisk högtid som hatbrott och liknande händelser.

Max Rose hade bjudit in ADL-chefen Joseph Greenblatt som ansåg att kampen mot antisemitism och hat måste inbegripa hyss som att skolpojkar på skämt gör Hitler-hälsningar på selfies till sina kamrater, eller att någon har ett hakkors på insidan av sin garagedörr, och jämställas med att judiska studenter ofredas på universiteten för att de stödjer staten Israel (och här räknar man nog uppmaning att bojkotta israeliska företag som verkar på ockuperade områden i Palestina som ett ”ofredande”).

Rose och Greenblatt krävde att den amerikanska kongressen ”nu idag” måste ”bekämpa den rädsla som människor som utövar sin religion känner i det amerikanska samhället”, bl.a. genom att reglera sociala medier, införa obligatorisk undervisning om Förintelsen och bekämpa allt vad ”white supremacy” heter och lär. De attacker som utförts mot enskilda judar eller grupp av judar benämndes i hearingen som terrorism, och identifierades som ett förtryck mot judars rätt att utöva sin religion. Max Rose krävde att den federala regeringen tog upp kampen mot nynazismen som spred sig.

Joseph Greenblatt noterade att mer än hälften av alla hatbrott mot judar ägde rum i New York. Är inte detta en intressant omständighet? Nå, det framgick inte någon förklaring från vare sig Rose eller Greenblatts sida, men Adam Green kompletterade med perspektivet att gärningsmännen utgjordes av svarta och latinamerikaner som hamnat i besvärlig situation sedan hyresvärdar börjat vräka från sina bostäder som sedan tas över av inflyttade ortodoxa judar. Adam Green sade att detta inte på något vis ursäktar våldsanvändandet, men det är viktigt att man har en kontext till vad som sker (vilket gammelmedierna brukar vara lite dåliga med, varför jag uppskattar såna här alternativa kanaler som just Know More News och andra).

Hur ska då antisemitismen bekämpas? Både Greenblatt och Rose var eniga i den meningen att de federala myndigheterna måste höja anslagen till de icke-statliga organisationerna och deras arbete mot hatbrott. ADL är villig att agera som partner till kongressen för att verkställa denna policy. Adam Green konstaterade i en något äldre artikel att 94% av de anslag som Homeland Security delade ut gick till judiska organisationer. Detta väcker en berättigad fråga: Kommer amerikanska judar sluta känna sig rädda bara för att deras organisationer får mer pengar? Jag själv kan bara konstatera att om det finns pengar att tjäna på att vara rädd, då kommer man sannolikt öka sin känslighet.

Jospeh Greenblatt krävde att myndigheterna måste bekämpa terrorismen (d.v.s. de s.k. hatbrotten riktade mot judar i USA) med nya lagar som bl.a. ger de lokala myndigheterna ökade befogenheter att agera. Adam Green påpekade i sitt instick att ADL sedan årtionden tillbaka bjöd sheriffer på betald utbildning i Israel. Jag har själv fått ett erbjudande en gång att åka på ”studiebesök” i min tidigare yrkesroll, vilket jag trodde var ett skämt.

Men nu kommer vi till något som är synnerligen intressant – och faktiskt också skrämmande om vi betänker hur villiga de amerikanska presidenterna är sedan Barack Obamas dagar att ge hemliga order om att döda ”landets fiender” med drönare – i attacker som även kräver oskyldiga människors liv. Joseph Greenblatt krävde nämligen att USA:s utrikesdepartement ska granska de ”våldsbenägna vitmakt-rörelserna” i utlandet och agera.

Vad är våldsbenägenhet? Handlar det enbart om ett konstaterat bruk av våld, och i så fall i vilken grad och vilken typ av våld? Eller inkluderar man även att en person överväger – eller kanske bara resonerar verbalt – om bruk av våld som en utväg? Oavsett vilken definition man än använder så kräver ADL att dessa aktörer kategoriseras som terrorister, vilket – och detta i Joseph Greenblatts eget vokabulär – öppnar möjligheter för USA att använda hela sin lagstiftning till att bekämpa dessa.

Ja, betänk här nu att USA:s lagstiftning tillåter landets president att ge order om att avrätta olika personer som man kan anse sig hota landets säkerhet och intressen. Precis som man gjorde med den brutala avrättningen av Qasem Soleimani.

Ända tills USA:s neo con-dirigerade ”war on terror” har det varit en grundläggande princip att en person som anklagas för brott ska ställas till svars i domstol och få en rättvis behandling. Visserligen har regeringar begått lönnmord i alla tider, men vi hade i alla fall tills nyligen helgat idén om att mänskliga rättigheter ska respekteras utan undantag. Rätten till en opartisk rättegång är en grundläggande rättighet, och denna struntar USA i sedan dess ledning hamnade i klorna på de neo-konservativa, som av en händelse råkar ha just samma eller snarlika intressen och preferenser som de sionistiska samhällssabotörerna i ADL och AIPAC (med flera organisationer).

Det Adam Green uttrycker särskild oro över är att dessa inflytelserika aktivister inom den judiska sfären kommer påverka de amerikanska lagstiftarna så till den milda grad att det kommer bli kriminellt för honom att exponera och informera om den sionistiska rörelsens maktambitioner och kultur – en rörelse som bär exakt alla de kännetecken som man anklagar ”vit makt”-rörelsen för.

Det är en oro som jag i mycket delar.

Tänk att svensken Pew-die Pie över huvud taget övervägde att ge pengar till ADL. Det är i sig både skrämmande och tragiskt. Det är dags att börja göra motstånd innan vi blir ”legala” måltavlor för Vita husets mordattacker bara för att vi tänker slå vakt om yttrandefriheten – den rättighet som judarna beklagade att de förlorade under nazisternas styre. Så vem agerar som nazister idag, nådens år 2020? Jag bara frågar.

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Demokrati och frihet. Bokmärk permalänken.

18 kommentarer till Så vill amerikanska opinionsbildare kunna mörda europeiska dito..?

 1. Lasse Wilhelmson skriver:

  Idag är vi alla palestinier … utom de utvalda.

 2. Björn Sveninge skriver:

  Israel styr UZa och där ingår Thrump.
  En liten detalj i detta är det nerskjutna ukrainska planet.
  Efter Trumps hot om att bomba Iran sönder och samman, är det konstigt att luftvärnsgubbarna i Iran blir nervösa?
  Jag tycker att Israels man i USA borde hoppa av sitt uppdrag.
  Är inte detta svindleri på högsta nivå, att lova att dränera träsket för att som det senare visat sig vara en träskarbetare?
  Det har han io, fs gemensamt med de ”svenska” politikerna.
  Så teoretiskt skulle demokrati fungera om det inte vore för träsk.

 3. Max von Sydow spelade kejsaren Ming i Flash. Mikael Nywvist spelade rysk skurk i nån senare Mission Impossible-film för några år sedan. Ola Rapace hade en biroll i nån Bond-film som skurk. Om det räknas. Samma med Alicia Vikander i Ex Machina.
  Jag började följa sändningen på Dlive men eftersom det laggade gick jag över till YouTube efter ett par tre minuter. Nån annan som har lagg-problem på Dlive?

  • PH skriver:

   Nu ser jag hur pass lite jag ser på bio. Fast var karaktärerna svanskar?

   • Nope. De bara spelades av svenska skådisar. I spmras kom skräckfilmen Midsommar men jag har inte sett den så jag kan inte uttala mig om det finns några svenska bad guys i den. Förvisso möjligt men jag kan inte svära på det.

    • Ari Asters fantasi om blonda monster skriver:

     Har inte sett filmen och kommer inte se den. Men det låter som att hela gruppen med svenskar är galna främlingsfientliga mördare.

     http://filmeye.se/wordpress/?p=7880

     ”Den vackra högsommaren i midnattssolens land och sektens till synes rena, etiska former påminner om en slags fascistisk kult, obarmhärtig mot utomstående och förakt för åldrande och svaghet. …
     Sektens traditioner är givetvis galenskap, människofientliga och patologiska tillstånd som kan hittas i politiska landskap där människor sätter sig över själva livet som företeelse”

     Man kan ju fundera på varför filmmakaren Ari Aster aldrig gör en film om en galen religiös sekt i Israel som kidnappar några stackars utländska turister.

    • Ari Asters fantasi om blonda monster skriver:

     ”Stoppa massinvandringen” – ja det låter som att atmosfären byggs upp…

     ”Midsommarfirandet i amerikanen Ari Asters nya film sker i Hälsingland och alla är klädda i vitt med starka färger i sydda mönster. Och när ungdomsgänget kommer till dit passerar de en banderoll där man hastigt, upp och ned från bilen, kan läsa ”Stoppa massinvandringen till Hälsingland”.”
     https://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=478&grupp=18638&artikel=7258972

  • Peter Harold skriver:

   Åh, jag glömde tillägga att det är många som har problem med att Dlive laggar.

 4. Björn Sveninge skriver:

  Nationalsocialisterna ville göra sig fria från judemakten som alltsedan kriget styrt världen.
  Frågan är om inte Ryssland kommer att ta den ledande rollen i framtiden.
  Jag har glömt var jag läste det men Nordiska Motståndsrörelsen har anklagats för samarbete med Ryssland och isåfall är det bara bra.

 5. Björn Sveninge skriver:

  Imorgon åker jag till Spanien, Barcelona, jag kommer dock att undvika djävulskyrkan, Sagrada di familia.
  När det gäller tredje riket så lägger jag in en artikel som visar en annan bild än vår finns i andra delar av världen.
  Vi kanske går en intressant framtid till mötes trots allt och att det just nu ser mörkt o hopplöst ut för Sverige.
  Hopplösheten som inte sprungit ur ingenting har sin förklaring.
  Men de klarar inte av att skapa vare sig framtidstro eller lycka, bara motsatsen och det var väl så det var tänkt?
  https://russia-insider.com/en/hitler-loved-hero-across-much-3rd-world-india-pakistan-egypt-indonesia-turkey-philippines-middle

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s