Svensk kvalitets-TV…


Fri och oberoende statligt finansierad kvalitetstelevison i en kanal nära dig…
(sagt med lika ironiskt tonfall som när programledarna tar avstånd från tacksägelser till folk som röstar rött)

Bästa läsare!

Vad får man säga i direktsänd svensk television?

a) Tacka alla som gömmer flyktingar?
b) Tacka alla som arbetar inom vårdomsorgen?
c) Tacka alla som jobbar på kvinnojourer?
d) Tacka alla som röstar rött?
e) Be folk att fucka Jimmie Åkesson?

Well, när det blev dags för SR:s gala-programledare att agera direkt efter att en artist gjort dessa uttalanden…

– Jag vill tacka alla som gömmer flyktingar, alla som sliter inom vården, alla som jobbar på kvinnojourer. Ni är de riktiga hjältarna. Tack alla som röstar rött. Fuck Jimmie!

…så förklarade programledaren i ett nästan ironisk tonfall att man ”självklart avstånd från det sista uttalandet”.

Well, SVT har ju finansierat människosmuggling av flyktingar, och även en dövblind person kan inte undgå att både SVT och MP är vallokomotiv åt det rödgröna laget, i synnerhet åt miljöpartiet med ständig propaganda om klimat och miljö månaderna före valet (samt omedelbart när det föreligger akut risk för nyval). SVT blygs inte heller åt att låta opinionsbildare i generaliserande termer tala om mäns våld mot kvinnor, så jag tror inte att de har någonting emot att kvinnojourerna prisas. Om överbelastad vård kan man tänka sig att rapportera, men helst bara om detta är förhållande i borgerligt styrda landsting. Tragedier i landsting av det rödgröna laget är inte lika roligt.

Sålunda är det bara att man inte får säga ”Fuck, Jimmie”. Men, som sagt, SVT tar avstånd från även detta med en ironisk ton.

Publice service skulle behöva ett dussin Ricky Gervais som städade upp bland dessa amatörer.

Själv har jag fått information om det inträffade från vänner on-line som inbillar sig att man måste titta på TV eftersom man ändå tvingas betala för det. Det är en slutsats som inte jag delar.

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Dumburk. Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till Svensk kvalitets-TV…

 1. Benny skriver:

  Och denna skit dvs SR/SVT tvingas vi finansiera via skatter! Och i det menlösa landet Sverige är det inga protester mot propagandan på gatorna i Stockholm…

 2. Peter Sjöström skriver:

  Det är inte bara SR / SVT som man tvingas betala för sorgligt nog . Resonemanget att man betalar så får man titta håller inte . Jag tycker att det är en samhällelig plikt att inte titta på SVT . Det står mig upp i halsen . Äger ingen tv och har inte tittat på tv sedan 09 . Den ofrivilliga skatten vi betalar för detta kan kanske få folk att vakna ? Östlings kommentar går ju igen nästan dagligen : Vad får jag för pengarna ? Och vad får vi för pengarna , ha ha intet ! Fint att Harold är tillbaka och håller oss igång . Må gott kamrater , Sjöström

 3. Dessa knallhattar lever kvar i perioden 1956-69, typ. Då det var modernt och edgy att titta på tv. Dom är vänsterblivna och har ingen som helst sjukdomsinsikt. Den dagen vi lägger ner public service kommer dom att gå in i mutlipla psykoser. Dom har gattat att tiden har sprungit ifrån dem. Dom tror att majoriteten kar köpt att kommunismen dog runt 1990. En del tror kanske att det är så men allt fler hat börjat förstå att kommunismen bara ändrade ansikte. Nu är det globo homo och klimat-dårskapen som gäller. Dock fortfarande lika totalitärt som den gamla kommunismen.

 4. hllviken skriver:

  👍 😂 😂 😂 😂 😂 👍

 5. Benny skriver:

  Ca 70% av Sveriges kommuner går på knäna och Maggan tror att 5 miljarder ska rädda kommunernas ekonomi? Samtidigt väller det in ca 130.000 migranter varje år som tär på resurserna ute i kommunerna. Regimen i Stockholm har kommit på en ”genial” plan på hur man ska slå ner alla demonstrationer som är att vänta när botten går ur den svenska ”ekonomin”…Man ska sätta in militär enligt modell från andra länder! Ja, man kallar det inte militär utan hjälppoliser eller inrikestrupper enligt modell från storebror USA där man kallar det Nationalgardet. Man påstår helt fräckt att dessa hjälptrupper ska hjälpa polisen upprätthålla ordningen i No-Go zonerna men så blir det knappast. Det fria ordet ska beskäras och berättigad kritik av regimen kallas hatpropaganda, nazism, populism m.m. Vilken chock det blir för framtida pensionärer när det går upp för dem att deras inbetalda pengar förskingrats på att rädda banker, betala böter till USA, Migrationsverket, socialbidrag till islamister m.m. Det är faktiskt inte konstigt att regimen och deras hantlangare i 7-klövern känner marken skaka under fötterna annars skulle man väl aldrig aviserat de åtgärder man låtit utreda. Och journalistmurvlarna håller käften rädda om sina slappa ”jobb” väl medvetna om att statsstödet uteblir om man kritiserar regimen. Frågan är om Sverige kommer att fungera till nästa val eller kommer sammanbrottet för regimen fortare än de anar?

  • Peter Harold skriver:

   Jag delar din oro och en hel del av vilka bekymmersamma framtidsutsikter vi har framför oss. Dock kommer svenska folket att kokas långsamt, från det behagliga varmvattnet och tills vi förångas.

   Den stora frågan är vad som händer när politikerna inser vad de gjort? Alla 349 riksdagsledamöter kommer inte att få toppjobb i EU och FN. De kommer också ha släktingar och släktingars barn som kommer fara illa. Måhända är det där som tystnadskulturen slagit till först.

 6. Frank skriver:

  Inte dåligt att ha ett arsle som spänner över 2 världsdelar.

 7. hllviken skriver:

  ♠️♦️♣️♥️

 8. hllviken skriver:

  Den här rumpan kommer inte på TV!

  Partiet som gillar naturgas 😉

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s