Ingenting händer av en slump – är en regel som känns lite osäker just nu, men ändå……

Bästa läsare!

Hur ofta har vi inte sagt att ”ingenting (inom politiken) händer av en slump”..? Och hur berättigat har inte detta påstående varit, i synnerhet efter att den anglo-amerikansk-sionistiska maktblocket började sitt globala krig efter terrordåden den 11 september 2001!

Denna insikt är en del av vårt kritiska medvetande och är applicerbar på de flesta samhällsfenomen. Flyktingströmmarna till Europa har inte tillkommit av en slump, vilket bevisas av att a) angriparna är medvetna om att krig och oro får stora grupper att röra på sig (minns Khadaffis varning), b) internationella organ har på förväg eliminerat gränserna till vår kontinent (minns FN:s påbud samt Georges Soros ”reseguider” till de europeiska välfärdssystemen), c) den mediala indoktrineringen ”Refugees welcome” och medföljande attacker mot migrationskritiska röster, etc etc.

Inbördeskriget i Ukraina och Syrien samt problematiken med Iran är inte heller saker som uppstått av en slump.

Vi bör nog också tillämpa denna insikt när det kommer till de rådande politiska förhållandena i Sverige där dels två borgerliga partier använder prestige som en inofficiell ursäkt (d.v.s. att man inte vill bilda en ”borgerlig” regering stödd av det pseudo-socialistiska SD) för att stöda en socialistregering, och dels ”högerblocket” röstar med marxisterna i parlamentet för en ”generösare välfärdspolitik” i en tid där antalet skattebetalare minskar.

Det finns ändock ett tvivel mot tesen. Vi har numera Donald Trump som till synes vacklar mellan olika hållningar, från ”I love Wikileaks” till att låta sin djupstat jaga Julian Assange. Vi har även hans  ”Lägg ner NATO” till ”Europa måste betala mer för NATO” som ett annat typisk exempel. Vi har även Obamacare som omvandlats till Trumpcare. Den teori som anförs är att Donald Trump är knäpp och gör det som faller honom in för tillfället. Det finns delar i den teorin som stämmer, men det finns ett område där Trump är konsistent, och det gäller strategin för Israels konsolidering av sin makt. Där är den amerikanske presidenten i det närmaste oomkullrunkelig.

Man kan också av samma anledning anföra att samma förhållanden råder även i Sverige. Det är ju världens sämst bevarade statshemlighet att vi har en statsminister som inte ens når upp till en standard att kallas medioker, utan snarare kan beskrivas i termer som katastrof.

Sett ur statsmannakonstens perspektiv är Stefan Löfvén att jämföra med ett ryskt fyllo som cyklar mitt i natten på kanten av en motorväg utan belysning på sin cykel. Skyddsängeln får jobba på övertid i båda fallen, och vad gäller Löfvén har vi sett att han har flera skyddsänglar, från Bilderberg-certifierade Annie Lööf som förr hellre åt sin ena sko än stödde en S-regering, till ett medieetablissemang som hellre skriver om utländska skandaler eller jagar inhemska opinionsbildare som inte stödjer regimen (i syfte att smutskasta dem).

Man skulle alltså kunna säga att det som sker i Sverige beror på höggradig inkompetens om man tittar på ytan. Men ack, vad man i så fall bedrar sig.

Stefan Löfvéns Sverige utmärker sig just nu med hundratals bombattentat. Jag ska inte säga att detta sker hela vägen från Ystad till Haparanda, men mängden utförda olagliga sprängningar saknar sitt motstycke i den civiliserade världen. Man får söka sig till IRA:s väpnade kamp i Storbritannien och Baskiens militanta självständighetsrörelse för att få ett jämförbart antal sprängdåd under en motsvarande tidsperiod.

Från regimens sida får vi veta att sprängningarna på allmän plats och av privat egendom  är skadegörelse och att det handlar om enskilda fall, och att man är bekymrade över att gärningsmännen kan skada sig själv. Man har i några fall tagit in misstänkta till förhör, men jag vet inte om det lyckats bli en fullbordad rättssak i något av fallen.

Varför är regeringen så ”cool” till sprängdåden, utom när det smäller i kändistäta kvarter på Östermalm?

Well, de kan ha rätt i att dessa bomber inte är avsedda för att påverka samhället, såsom terrordåd. Ändå finns bomberna där och exploderar inte bara fysiskt utan också i svenska folkets medvetande just nu under mellanvalsperioden. Om tesen ”ingenting sker av en slump” stämmer så kan vi nog förmoda att sprängningarna passar som handen i handsken när regeringen (på X:s uppdrag) ska införa fler drakoniska övervakningslagar – fastän polisen ändå uppger sig ha bra koll på vilka som gör vad.

Likaledes kommer vi nog se en avtrappning i sprängandet och skjutandet under valåret, samtidigt som SR och SVT kommer pumpa klimatångest för fulla muggar varje dag det inte är regn. Valet 2022 kommer Greta Thunberg dessutom vara 19 år och ha rätt att ställa upp i riksdagsvalet som kandidat. Om hon kommer bli affischnamn för V eller MP törs jag inte avgöra, men jag skulle inte heller utesluta att hon kan bli aktuell för Feministisk Invektiv eftersom det ger henne en plattform att tala från samtidigt som hon inte kommer behöva leverera någonting av substans i egenskap av makthavare. Huvudsaken är att ta sändningstid från alternativa åsikter än de godkända från den politiska vänstern.

Som sagt, ingenting händer av en slump.

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Demokrati och frihet. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Ingenting händer av en slump – är en regel som känns lite osäker just nu, men ändå……

 1. ceskyraj skriver:

  Peter, mycket bra skrivet. Jag har också märkt att ingenting sker av en slump. Långt före Trump förberedde USA hela Mellanöster och Europa för sina planer. Jag som är född i ett av fd kommunist land och indoktrinerades under hela mitt uppväxttid att väst vill angripa, indoktrineras nu i Sverige, att Ryssland kan bli potentiell angripare. Och Greta kommer mer än gärna, hjälpa med naiva människors indoktrinering. Jag tror också att hon ska användas i nästa val.

  • Benny skriver:

   Tja, fast kommunisterna hade nog i alla fall rätt i att väst smidde planer på ett anfall! Tack och lov föll Sovjetimperiet ihop av ett inre tryck från missnöjda människor innan ett krig bröt ut. Och visst smider man nya krigsplaner i Pentagon och indoktrineringen för dessa krig och klimatskojet pågår dygnet runt i fulmedia. Inte ens enorma krigsbrott som terrorbombandet av Mosul för några år sedan betraktades av fulmedia som ett mindre olycksfall i arbetet knappt värt att nämna. Enligt beräkningar så dog ca 5000 mest kvinnor och barn i de första bombanfallen av USA.

  • 1983 var Trump i Israel och belönades med The Tree of Life Award. The Illuminati Card Game kom ut samma år. En lek som förutspår många ting som skall. Även Oded Yinon-planen upptäcktes samma år. Som beskriver dom krig som ska tömma vissa länder runt Israel så att judarna kan skapa sitt Stor-Israel. Om det är en slump vet jag inte eller om allt hänger ihop.

  • Peter Harold skriver:

   Tackar! Den stora frågan är om man verkligen vill trigga fram en konflikt med Ryssland, eller nöjer sig med att låta folk leva under ett hot om krig.

   Vi vet att makthavarna inte generat sig att starta två världskrig. Men vad är definitionen av världskrig egentligen? Kan man inte anse att ett sådant redan pågår…?

   • Björn Sveninge skriver:

    Demokratin ligger som en våt filt över Sverige och målet är att utrota svensken.
    Problemet är till största delen det att svensken är för dum att fatta vad som pågår.
    Bara Sd blir så o så stora…
    Idag var det vackert o skönt väder i Spanien, solen lyste hela dan…
    Ingen brådska hem till dårhuset.

   • Benny skriver:

    Hade Pentagon trott att man kunde överleva om man startade krig mot Ryssland hade man nog redan upplyst politiker och Deep State om detta. Nu är det ju inte så kul att starta ett krig om man själv blir utraderad, det är väl därför som tredje världskriget går på sparlåga med proxykrigare och sanktioner. Och att skrämmas med Ryssland räcker ju för att hålla korkade människor i schack och att göda militärindustrin. Sverige är ju i frontlinjen även på detta område med en av media underblåst rysskräck och världens största per capita vapenexport. Ola Tunanders bok om ubåtarna visar väl hur ruttet propagandan pådyvlats det svenska folket genom åren. Finns det något land som borde göra upp om sin mörka historia är det väl Sverige som ju annars alltid har ett anklagande finger mot andra länder i det ärendet. Sossarnas hyckleri är ju en institution som är svår att bota..

    • Peter Harold skriver:

     Ja, proxykrigen duger ju alldeles förträffligt. Med 10000 man på en punkt i världen kan man få regimerna runt omkring och på andra ställen att agera oförnuftigt men i linje med vad krigarmakterna vill, såsom sanktionerna mot Ryssland och Iran. Vore skoj att se lite EU-sanktioner riktade mot USA för deras krigsbrott mot Irak.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s