Ska den svenska vänstern blomma ut i full kommunism igen under vår egen livstid?

Bästa läsare!

Från den moderata insidan får jag vet att ”Uffe gör ett bra jobb och medlemmarna har fullt förtroende för honom”. Gällande moderaternas partner KD kommer Ebba Busk-Tor att kunna sitta kvar som partiledare under mycket lång tid. Spillrorna av den svenska borgerligheten tuffar på som vanligt utan att komma någonstans, och ingen aktiv inom dessa partier förväntar sig ärligt tänkt någon vinst inför nästa val.

Det är faktiskt bara först när man inser att enda chansen för Ulf Kristersson att bli statsminister är ifall hans kandidatur och regeringsförklaring stöds av Sverigedemokraterna. Att offentligt hålla denna insikt som en sanning är tyvärr fortfarande djupt tabu inom moderaterna. Inte av hänsyn till ideologiska orsaker, för numera kan M göra upp med VPK om den svenska välfärdspolitiken. Nej, istället handlar det om att ett formellt samarbete med SD fortfarande kan trigga medierna till ofördelaktig behandling. M föredrar då hellre att som vanligt bli ignorerade av lögnpressen.

Nå, oavsett vilket så är min poäng här att det inte är hos de borgerliga vi kommer se någon större utveckling. Istället tror jag att det är inom vänstern saker kommer att ske. Och jag är inte bombis på att det blir trevliga saker.

Om vi bara låter oss göra en ytlig observation av utvecklingen under de tre senaste mandatperioderna har vi gått från att den politiska eliten (politiker i maktposition samt de etablerade medierna) larmade om SD som ”ett av nazism präglat parti som sprider hat och att deras stöd av 5 % av väljarna utgör en fara för allas säkerhet och välfärd på både kort och lång sikt” – om vi ska summera varningarna från Reinfeldts dagar som statsminister – till att idag utmåla större delen av svenska folket som en fara för välfärd och säkerhet.

Vilka försyndelser är det vi anklagas för? Jo, nämligen att tro på påståendet om att kaoset breder ut sig över hela landet – påståenden som gynnar Ryssland som bedriver påverkansoperationer för att reducera svenska folkets förtroende för regeringen och myndigheterna.

Men kära nån… Vad behöver egentligen Putin göra för att det offentliga Sverige ska framstå som en tågolycka i slowmotion när regeringen sköter detta missnöjesalstrande arbete alldeles utmärkt på egen hand? Seriöst – vad skulle Ryssland kunna göra för att Sverige skulle kunna framstå så pass dysfunktionellt som det gör idag?

https://i1.wp.com/projektsanning.com/wp-content/uploads/2019/11/image-486-300x198.png

En annan försyndelse är det s.k. ”klimatavtrycket” som inte omfattar artificiell befolkningstillväxt och ökat behov av att bygga dyrbara bostäder åt de ”nyanlända” som ska värmas upp med allt knappare energiresurser – resurser som krymper genom den nuvarande regeringens politik. Istället är det etniska svenskar som åker bil till och från jobbet och som äter näringsriktig kost som inkluderar kött som inte bara är klimatbovar, utan att betrakta som de ofödda generationernas mördare. Och mördare får man inte tycka om, såvida inte de är mördare på riktigt och bara blev det p.g.a. socioekonomiska omständigheter.

Det är ömsom med alarmism och ömsom med frukten av min hittillsvarande och andras livsvisdom jag befarar att det är inom vänstern vi kommer se mer av utvecklingsarbete. Som vi sett av trenden ovan där mer skuld läggs på det svenska folket – både existentiellt och finansiellt – så lär detta också återspegla sig i en ny vänstervåg.

Den passiva borgerligheten kommer hjälpa sossarna att försöka hålla sig kvar vid makten, samtidigt som miljöpartiet och vänsterpartiet kommer behöva fortsätta att flytta fram sina positioner vänsterut för att öka kamplusten hos sina väljare. Och dessa väljare blir dessutom allt fler i takt med att folkutbytet fortskrider.

Vi har redan sett vad denna radikalism leder till inom de statskontrollerade medierna där man ogenerat hyllar vänstern vid varje tänkbart tillfälle. Läget har gått så långt att en person som inte delar kulturmarxisternas samhällsbild inte kan se sändningarna utan att drabbas av någon nivå av frustration. SVT och SR vet att man kan spotta de oliktänkande rakt i ansiktet sedan regeringsalliansen och de borgerliga (med förvirrat bidrag från SD) gav grönt ljus till skattefinansierad public service.

I en epok där särskoleleven Greta Thunberg hyllas som ”klimatkunnig” och ”en messias-gestalt”, då vet man att man har stora problem med samhällsbygget.

Fast är loppet redan kört?

Well, det har gått långt, och det har gått riktigt illa.Och Sverige är en patient som behöver en rejärl kur för att bli frisk. Det kommer göra ont och man kommer må dåligt. Men vi kommer må ännu sämre ifall vi inte gör någonting och låter utvecklingen fortskrida. Dessvärre krävs det ett samlat bemötande mot hoten, och där är inte svenska folket ännu.

Hälsar eder Peter Harold

 

 

 

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Demokrati och frihet. Bokmärk permalänken.

19 kommentarer till Ska den svenska vänstern blomma ut i full kommunism igen under vår egen livstid?

 1. Björn Sveninge skriver:

  Ekonomen Jansevik säger sanningen om Sverige.
  Det kommer att ta flera generationer innan svensken vaknar till på riktigt, om han någonsin gör det ( min kommentar).
  Den trojanska hästen har släpats in i landet av politikersvinen.
  Och svensken, med få undantag, gör ingenting.
  Kan det sluta på mer än ett sätt?

 2. bom skriver:

  Får jag uppdaterande peka på att Ebba skilt sig och numera kallar sig Ebba Busch. En välkommen förenkling.

 3. Björn Sveninge skriver:

  Det här var ju intressant, brandmän mot polis.
  Tänk om vi kunde få svenska poliser och brandmän mot politiker.

  https://www.nordfront.se/kaos-i-frankrike-brandman-gar-till-attack-mot-kravallpoliser.smr

 4. Peter Sjöström skriver:

  Håller med Harold om faran från vänster . De har känt sig trängda en längre tid och är revanschsugna . När de nu får importerad rösthjälp så vädrar de morgonluft . Högern lunkar på i maklig takt och verkar vara tillfreds med situationen . Några politiker i rampljuset med visioner och energi saknas . De politiker som har detta längre bak i kön vingklipps effektivt av ledargarnityret . Rättning i leden gäller . Knapptryckarkompaniet som Ann-Marie Paulsson kallade det för . Att sedan vänstern får hjälp från Bilderberg och liknande organisationer gör att de kan ta för sig . Media har de ryggen dessutom . SVT är nog det som hjälper till mest att styra och kontrollera folks görande och tyckande , tyvärr . Ett mycket mycket farligt instrument i fel händer och det är i fel händer . Vi mår redan dåligt och ont gör det också nu . Om loppet är kört kan diskuteras , i vart fall är det tjuvstartat . Som gammal roadracingförare så vet jag vad straffet kan bli , uteslutning eller ett stopp i depån på 10 sekunder . Som den hedersamme jag är så tjuvstartade jag aldrig . Så vi får se vad problem för Sverige blir utöver de redan befintliga . Mvh Sjöström

  • Peter Harold skriver:

   Jag tror att min egen insats vid en roadracingtävling skulle påminna om någonting i stil med James Mays sävliga attityd. Det är faktiskt svårt att tro att han kört i 400 knutar med en Bugatti Veyron.

   Det är som sagt ett helt system som måste brytas ner för att vi ska kunna få en förändring. Och idag kan vi bara hoppas att det bryter ner sig självt. Men vad kommer istället för dagens system? Förmodligen ett monster. Enda sättet att förhindra den utvecklingen är att försöka lära vanliga människor så mycket om frihetliga ideal som möjligt så att de är bredda att ställa krav när dagens system havererat.

 5. hllviken skriver:

  GOD NYHET! Nationella samarbetar; AfS och ett nytt vänsterarbetarparti!

 6. Pingback: Ska den svenska vänstern blomma ut i full kommunism igen under vår egen livstid? – Suzie Weathers

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s