Demokraternas primärval är mer skrattretande än en svensk situationskomedi.

Bästa läsare!

Jag tror det kan vara värt att kasta ett getöga på det amerikanska presidentvalet. Om inte annat så för att få sig ett gott skratt…

När man studerar det amerikanska valsystemet och dess aktörer kan man nästan fråga sig hur någon över huvud taget kan associera detsamma med ordet ”demokrati”. Men å andra sidan kan man ju ta sig en titt i spegeln och se hur vi har det här hemma, vilket är långt ifrån att betrakta som särskilt lyckligt.

Låt oss kasta oss in i processen i det s.k. Demokratiska Partiet. Alltså det partiet där dess ledning favoriserar enskilda kandidater i nomineringsprocessen (Hillary Clinton) och sätter käppar i hjulet för andra (Bernie Sanders) i samband med förra presidentvalet. Det partiet där deras IT-specialist rånmördas utan att bli rånad sedan vederbörande läckt komprometterande information om partiets aktiviteter (Seth Rich). Partiet med den goda relationen till mediebolagen så att de välvilligt knuffar fram motståndarpartiets mest kufiska kandidater för att göra det lätt för Hillary Clinton att vinna (men det gick ändå inte).

I år har vi sett en extrem samling av kufar inom det Demokratiska Partiet som vill utmana Donald Trump vid det kommande presidentvalet. Här finns en gubbe som varit vicepresident och sniffar lössen ur småflickor och munpussas med sina kvinnliga släktingar som en värsta spagge (Joe Biden). Vi har även haft kvinnliga åklagare som enligt uppgift associeras med Maltaorderns hemliga polis. I alla fall en dito. En annan kvinna lär visst sorteras in i hokuspokus-kategorin, men även hon har hoppat av.

Ja, det är så många som har känt sig kallade att bli demokraternas presidentkandidat att jag inte mäktar med att minnas dem alla, men få av dem äro valda, som det heter. Och eftersom det handlar om Demokratiska partiet i USA vet vi att detta med att verkligen bli vald är… en egendomlig affär, förmodligen helt åtskild från vad partimedlemmarna tycker och tänker.

”Vem är Pete Buttigieg?” frågade sig SVT nyvaket igår.

Många har sedan Donald Trump dök upp som presidentkandidat frågat sig om inte SVT är en del av den amerikanska djupstaten. Jag tvivlar verkligen på att så är fallet, även om DN säkert ingår i Mockingbird Media Corp. Att SVT är helt och hållet emot Donald Trump har inget med att man är associerad till någonting annat än den svenska djupstaten, men mest av allt handlar det om en kombination av yrkesmässig inkompetens och en ideologisk slagsida mot vänster. Hade Donald Trump kandiderat för Demokraterna hade han idag varit älskad av SVT:s folk. Det är så SVT fungerar.

Kompetensen hos SVT yttrar sig i att man i stort sett bygger sin bevakning av den amerikanska politiken på att sitta i USA och titta på CNN och sedan rapportera hem till Gärdet via satellitlänk vad man sett.

Nå, hur är det med skrattet då?

Det är här Pete Buttigieg kommer in. En homosexuell borgmästare – så nu vet vi vad ”Butt” i hans efternamn betyder. Visserligen vit, men ”USA behöver sin första homosexuella president” kanske trumpar… jag menar, trumfar kravet på att få sin första kvinnliga president.

Jag blev nämligen så full i skratt när jag hörde att Bernie Sanders hade legat i framkant vid opinionsundersökningarna inför primärvalet i delstaten Iowa, och sedan ”havererade” den till valdagen hemliga appen som skulle förmedla och räkna samman rösterna, vilket tog längre tid (en vecka) än om man räknat rösterna på vanligt sätt (en eller max två dagar), bara för att ge beskedet att Pete Buttigieg slagit Bernie Sanders med 0,1 %. Och inte en enda hade röstat på Tulsi Gabbard som vill få slut på regimskiftespolitiken som styrs från Tel Aviv.

Nästa skrattsalva kom när jag fick höra att röstsammanräknings-appen (som man hållit hemlig ända fram till primärvalet för att ”förhindra att Ryssland hackar systemet”) producerats av ett bolag som heter Shadow Inc. Inte nog med det, denna firma bemannas med personal som arbetat för Barack Obamas och Hillary Clintons valkampanjer och som finansierats av mångmiljonären Seth Klarman som även sponsrar Pete Buttigiegs valkampanj. [LÄNK] [LÄNK]

Eller, egentligen borde man faktiskt inte skratta. Det här är ju faktiskt ruskigt sorgligt. Men vi tycks här ha en kandidat som etablissemanget kan omfamna. Och med etablissemanget menar vi naturligtvis… ja, ni vet… *blink, blink*

Den forne CIA-medarbetaren och numera förträfflige Mellan östern-journalisten Philip Giraldi gjorde häromdagen följande notering:

It is, in fact, remarkable the extent to which Buttigieg has hardened his line supporting Israel. He has abandoned his commitment made last June that he would withhold aid from Israel if it were to seek to annex more of the West Bank, saying then that “If Prime Minister Netanyahu makes good on his threat to annex West Bank settlements, he should know that a President Buttigieg would take steps to ensure that American taxpayers won’t help foot the bill.”

Buttigieg also is on record as having said in October “I think that the aid is leverage to guide Israel in the right direction…that our policy goal will be to do what you do when a friend is moving in a way that you’re worried about, which is to put your arm around them and guide them somewhere better.”

Presidential aspirant Pete Buttigieg is not saying that any more.

Skrattet byts ut mot äckelkänslor. Politiker är sig lika, oavsett hudfärg och sexvanor.

Hälsar eder Peter Harold

 

 

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Demokraternas primärval är mer skrattretande än en svensk situationskomedi.

  1. Ping: Demokraternas primärval är mer skrattretande än en svensk situationskomedi. — Peter Harold – Skrivarens blogg – Life, Death and all between

  2. USA har redan haft en homosexuell president och inte för så där farligt längesedan heller. Kanske dags igen för bögeri i ovala rummet?

  3. hllviken skriver:

    Den som har makt över informationen – regerar världen?

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s