Den religiösa fundamentalismens hot mot det fria samhället – Är vår beredskap god?

Bästa läsare!

Jag får numera ofta lust att ställa den provokativa frågan om hur pass medvetna folk är om den religiösa fundamentalismens hot mot samhället, och om man har en uppfattning om innebörd och omfattning av detta hot.

En ganska generell föreställning är att om inte muslimska fundamentalister, eller radikaliserade muslimer – ifall vi inte bara rakt av ska kalla dem  för muslimer – har en tendens att detonera när de inte får som de vill eller blir ”kränkta”. Antingen bildligt eller bokstavligt talat.

Exempel på dylikt beteende är ju reaktionerna på konstnären Lars Vilks teckningar av profeten Mohammed. Det tilltalade inte det muslimska civilsamhället det minsta, och man lyckades till och med förmå svenska politiker att fördöma konstnärens ”provokationer” istället för att försvara yttrandefriheten – vilket dessa borde ha gjort mer på reflex än utifrån eftertanke.

Muslimernas raseri mot Lars Vilks och grillade revbensspjäll på ICA har faktiskt påverkat vårt samhälle i icke så ringa grad. Vi har å ena sidan de som skaffat sig en nisch att medvetet förolämpa muslimerna som inte tål vår yttrandefrihet, och som måhända gör det med förhoppningen att kunna profitera på detta på något sätt (ekonomiskt eller genom att etablera sin position som opinionsbildare). Och vi har å andra sidan också fått en stor grupp av aktivister som å muslimernas vägnar gör sitt yttersta för att begränsa yttrandefriheten för de som vill diskutera sakerna med sans och förnuft på ett balanserat sätt.

Ett exempel på balanserad debatt är att hålla sig till fakta. Och fakta är att det i den islamska religionen finns komponenter som – om de praktiseras – är ett hot mot enskilda etniska svenskar (Lars Vilks) och svenskar som grupp. I den religionen finns retorik om att vi icke-troende ska vara de troendes slavar om man inte rent av avlivar oss. Jag har redan häromåret nämnt några av surorna där detta avhandlas, och jag har även där belyst omständigheten att en muslim får ljuga för en icke-muslim om det är bevänt för denna som troende. Basic facts, med andra ord.

Bara genom att resonera så här långt har vi de facto en hotbild mot det fria samhället ifall vi väljer att se vilken potential denna religion rimligtvis har vid en konflikt på både kulturellt plan och på andra sätt (inbördeskrig?).

Här skulle det vara på sin plats med en riskbedömning. Har sådan gjorts? Mig veterligen är SÄPO i huvudsak intresserade av hot mot kungahuset, regeringen, riksdagen, myndigheterna och de samhällskritiska systemen som t.ex. elnätet, dricksvattenförsörjning, kommunikation och medierna i ungefärlig nämnd ordning. Du som enskild medborgare finns inte med, med något enstaka undantag som vi kan exemplifiera med Lars Vilks. Men han är också ett undantag, och hans eskort existerar inte så mycket för att skydda hans liv som för att förhindra att muslimer förverkligar hoten (två försök har redan gjorts, om jag minns rätt) och på så vis få svenska folket att reagera mot denna religion. Det vill inte maktetablissemanget ska hända.

Med andra ord arbetar svenska staten aktivt för att förhindra en medvetenhet om de läror som jag tog upp här ovan. Men stannar hotet bara vid muslimsk fundamentalism?

Nej, vi har sett ur ett skandinaviskt perspektiv också noterat ökad radikalisering bland ekologismen. Vi har bl.a. sett en varuhusskjutning i Finland där en miljövän manifesterade nödvändigheten av att minska jordens befolkning för att rädda vår planet. Denna sinnessjuka handling fördömdes, även om medierna försökte få det hela till ett ”hatbrott” och blinkade menande mot högerextremism innan gärningsmannens verkliga motiv blev kända. Dock lär vi kunna se mer av denna vara med etablissemangets lansering av Greta Thunberg som idol för sektmedlemmarna i de dogmatiska klimat- och miljörörelserna.

Och högerextremismen då?

I Tyskland stoltserar polisen med att ha sprängt en liga som avsåg att genomföra en statskupp. Visserligen fanns inga konkreta planer, och ”kuppmakarna” hade ingen logistik för att genomföra en attack. Men… polisen ansåg att de ändå lyckats avstyra en statskupp.

Fast det faktum att Bonnier-ägda Dagens Nyheter inte ältar om denna nyhet och istället skriver om förbundskansler Angela Merkels byxor får mig att förmoda att att detta ”högerextrema hot” var synnerligen begränsat. Här hemma i Sverige är högerextremismen däremot ett överhängande hot som bara kan bekämpas genom att Stefan Löfven får sitta kvar som statsminister – tror han själv i alla fall.

Hur är det då med andra ideologier? Riskerar vi att få vår demokratiska värdegrund och gemenskap ödelagd av thaiwokarnas konspiration, ledda av snaggade munkar i orangefärgade lakan? Eller är det thai-massöserna som kommer knåda sönder svenska folket till oigenkännlighet och ge nationen en sorrow ending istället för en happy ending innan de ersätter oss med sina kusiner och syskonbarn och morföräldrar?

Nej, jag tvivlar.

Istället skulle jag vilja flagga för bekymret med judisk extremism som bl.a. yttrar sig i form av införandet av noahide-lagar. Kombinera gärna detta med eventuell extremism från den kristna sfären och den s.k. herradömesteologin som på sitt sätt verkar för maktfullkomliga krafter i samhället. Ingen kan hävda att vurmen för domedagen kan vara till gagn för vårt samhälle, även om vägen dit underlättas av att ha regeringschefer som Stefan Löfven vid rodret i Sverige och statschefer som sionisternas bästa vän Donald Trump som ledare för en supermakt.

Från myndigheternas sida är jag säker på att man hoppar över dessa funderingar. Dels har man inte kompetensen att bedöma riskerna eller ens förstå dem, och dels är det lättare att jaga folk som skriver ”Fuck Islam” på nätet istället för att bevaka de krafter som utifrån sitt intellektuella tankegods vet hur de ska omdana samhället så fort de får en chans. Ungefär som kommunisterna som gladeligen skulle vilja se en revolution igen som de kan kapa.

Det som kan bli bekymmersamt är om flera av dessa rörelser samverkar för att slå sönder vårt samhälle i syfte att nå visionerna/profetiorna.

Vi har redan sett hur den svenska kyrkan ställt sig på multikuli-förespråkarnas sida trots att multikulti idag har likhetstecken med ”mer islam”. Alltså har vi både fenomen och rörelser i det svenska samhället som landets intelligentia har beröringsskräck inför, och som myndigheterna uppenbarligen inte ens bemödar sig att observera. Varför gör de på detta viset?

Samtidigt gör riksdags och regering sitt yttersta för att försvåra för oss andra – vanliga medborgare – att försöka diskutera saken.

Hälsar eder Peter Harold

 

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Filosofi. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Den religiösa fundamentalismens hot mot det fria samhället – Är vår beredskap god?

 1. Lars Lindeberg skriver:

  Peter!
  EU har redan lagstiftat om att all kritik av islam ar att betrakta som hets mot folkgrupp!
  I vanlig ordning helt utan att fraga folket forst! Sa beslutet ar olagligt! Men ingen kan gora nagot at det! Som vanligt!
  EU har stulit var frihet med att par penndrag som vanligt!
  Inom snart kommer islam att vara den nya religionen och fangelse vantar de som opponerar sig!
  Cirkeln ar sluten kristendomen har fatt dodsstoten!
  JUDARNA har vunnit slaget efter 2000 ar

 2. hllviken skriver:

  Det är mycket skumt bakom Irak-svenske försvarsministern som var sjukskriven i Sverige och dessutom var svensk medborgare…

 3. minnesdagen skriver:

  Tack för att du tar upp noahide-lagarna.
  Jana Ben-DeNoon, som verkar mycket insatt, kallar dessa lagar ; ‘endgame for the gentiles’.

  Med Endgame förmodar jag hon menar en direkt fara för vår existens. Så det minsta man kan göra är att börja debattera dessa noahide-lagar, så att dom inte dyker upp som gubben ur lådan när vi inte längre kan göra motstånd.
  (Som förintelse-propagandan gjorde i maj 1945, när tyskarna inte längre kunde försvara sig).

  Adam Greens nya video från ‘know more news’ är mycket upplysande,
  The Dangerous Truth About the Noahide Laws | KMN LIVE feat. Jana Ben-DeNoon

 4. minnesdagen skriver:

  Jag skrev fel, jag tittade på videon igen.
  Det är inte Jana Ben-DeNoon, som kallat Noahide-lagarna – ‘Endgame for the gentiles’.
  Hon säger att det är en rabbin som sagt det till henne.

  Och som framgår av videon, det är inte bara en extrem grupp som ligger bakom Noahide. Det är en stor och växande grupp troende, med mycket makt, och som finns över hela världen.

  Att ingen politiker i Sverige pratar om detta beror på den ständiga hjärntvätten med förintelsen.

 5. Benny skriver:

  Nå, varför får då finansjudarna hålla på med sin subversiva verksamhet och se till att översvämma västvärlden med muslimer och islam? Det hela är en fråga om pengar o mutor till de politiker som låter detta ske och mutpengarna hamnar på skattekonton i de s.k skatteparadisen väl gömda från insyn. Och det är därför som politiker i väst så envist försöker hänga kvar vid makten så länge som möjligt…Chansen att berika sig själv ökar givetvis med en maktposition. Macron och Löfven är extremfall i det hänseendet. Islam är det största hotet mot det svenska samhället på århundraden och makthavarna vet att de måste piska fram bidragspengarna till de islamska lösdrivarna för annars kommer kriget mot svenskarna att eskalera betydligt från dagens redan höga nivå. Alla skattehöjningar går oavkortat till att hålla skutan flytande lte till men situationen börjar bli alltmer ohållbar. T o m fulmedia börjar inse vart det barkar.

 6. Lars Lindeberg skriver:

  Det ar judarna som har makten i Sverige och i hela varlden! De sveskarna aro skitnodigt radda for judarna! De haller pa att ta dod pa kristendomen med hjalp av islam, muslimerna har manga saker gemensamt med judarna! Omskarelsen, Kosher/Halal och manggiftet!
  Dit ar vi pa vag!

 7. Risto Matinen skriver:

  Den förment religiösa fundamentalismen är hot mot alla samhällen. Dessutom är länge sedan vi var fria…

  Både muhammedanismen och kristendomen är inte enbart religiösa, utan har/hade tydliga politiska förtecken. Här är kristendomen oskadliggjord politiskt, men islam betraktas aningslöst som en allierad i socialisternas strävan efter NWO/WWO/JWO. Även judendomen är politisk. Islam och judaism är båda totalitära hat- och våldsideologier och borde vara förbjudna och lika mycket avskydda som nazism/fascism…

  Det ironiska här (svamlandet om högerextremism) är att globalisternas NWO/WWO/JWO önskade slutstadium fast på global nivå är just det som tydligt kan karaktäriseras som fascism.

  Är vår beredskap god? Om man menar oss svenskar, så är den dålig. Kunskapen om invällarna och deras hat- och våldsideologier är låg bland gemene svensk. Däremot bland våra femtekolonnare i staten, som vill oss illa, vet de mycket väl vilket pack de importerat. De är här för att begå brott emot svenskar och göra oss fattiga. Sedan hoppas vildarna ska vara deras legosoldater och döda oss.

  Tyvärr för landsförrädarna, tack och lov för oss andra, är invällarna som grupper utrustade med klent förstånd och splittrade i folkgrupper som i flera stycken hatar varandra, och de klarar sig inte här utan oss. Vi kan lätt klara av dem bara vi är beredda att agera med kraft och med minst hot om våld ifall de inte ger sig snart eller direkt när det gäller!

 8. Jan-Ola Gustafsson skriver:

  Mottag min beundran för en välskriven och tyvärr helt korrekt beskrivning av den nedbrytning av Sverige som nu pågått i många år UTAN ATT den svenska allmänheten fattat vad som pågår. ”Massan” har sedan 1960-talet, då man rekryterade sökande till journalistutbildningarna bland sådana som hade uttalade vänstersympatier, mediadrogats med ”politiskt korrekta” idéer och tankevurpor och därmed upphört att själva tänka och bedöma det påbjudna tänkandet som matas in i svenskarna uppifrån.

  Detta har lett till att Sverige nu sedan ett antal år ser ut som i det antika romerska ordspråket: LAGEN RUTTNAR I DET LAND DÄR STATEN STYRS AV RÖVARBAND! Och på grund av den systematiska indoktrineringen av en tankebefriad allmoge så har denna valboskap sett till att dessa RÖVARe nått positionerna som ”de valda ombuden för Sveriges folk”

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s