Ett ultimatum? ” – Antingen slutar man vifta med antisemitism-anklagelser när sionismen kritiseras, eller också får man acceptera att alla judar måste ta kollektivt ansvar för sionismen”.

Bästa läsare!

Låt mig säga det uppriktigt och i en anda av ett kallt konstaterande; många svenskar gillar inte araber. De tycker så illa om araber att de per automatik tycker att de kulsprutebeväpnade soldaterna i den israeliska försvarsmakten är mycket coolare än de stenkastande arabynglen.

Med andra ord, för dem är det inte svårt att välja sida i konflikten, även om ”det finns vissa problem med judarnas attityd här och där” som de kan drifta sig till att medge när de inte ger akt på tungan.

Intressant nog är den ståndpunkten mer problematisk för dem, även om den ofta är yttrad med mycken lågmäldhet. Och jag förstår det; att säga att ”det finns vissa problem med judarnas attityd här och där” räknas nämligen som antisemitism, i synnerhet om man kopplar ihop dessa judar med staten Israel.

Svenska regeringen har nämligen antagit att ”hålla judar kollektivt ansvariga för staten Israels åtgärder” räknas som antisemitism, och det brottet sorterar in under lagen om hets mot folkgrupp.

Visst är det intressant att till och med de som hejar på Israel i kampen mot Palestina alltså kan torska dit för den majestätsbrottsliknande anklagelsen ”antisemitism”?

Googla på ordet ”ryssarna”. Du kommer snart får fram mängder med hemsidor som beskriver dem som tokiga och hänsynslösa, vare sig de har bråttom till buffébordet på färjan eller bränner ner den svenska ostkusten till grunden. Aftonbladet hade år 2016 även en artikelrubrik som löd ”Alla ryssar är onda – resten är goda”. Gissa vad som skulle hända om det istället stått att ”Alla judar är onda – resten är goda”..?

En annan regel som definierar vad som ska kategoriseras som antisemtism är följande lydelse:

Framföra lögnaktiga, förnedrande, komprometterande eller stereotypa påståenden om judar i sig eller om judarnas kollektiva makt, såsom i synnerhet, men inte uteslutande, myten om en världsomfattande judisk sammansvärjning eller om judar som kontrollerar medierna, ekonomin, offentliga myndigheter eller andra samhällsinstitutioner.”

Denna formulering öppnar för en rad intressanta frågeställningar och tolkningsmöjligheter.

Vem definierar vad som är lögnaktigt? Varför medges man inte yttra sina misstankar om en judisk kollektiv makt (vilket alltså är ett ”komprometterande påstående”)? Vem har tolkningsföreträdet att avgöra ifall påståendet är förnedrande eller stereotypt? Får man över huvud taget använda ordet ”jude/judar” när man beskriver ett fenomen som har koppling till medierna, ekonomin, de offentliga myndigheterna eller andra samhällsinstitutioner som påverkas av sammanslutningar som har en bas i den judiska identiteten?

Man kan också reflektera i den generella tonen i dessa påbud. Vilket annat folkslag skulle tas på fullt allvar om de skickade ut ombud som klagade på hur dessa uppfattas i andra länder? Ok, för all del, den nuvarande svenska regeringen tenderar att ha anammat Israels filosofi och arbetar numera hårt med att de svenska ambassaderna och institutionerna ska sprida propaganda om att vi inte har no go-zoner eller att folk inte alls dör av Covid19 mer i Sverige än i andra länder…

Dock ska det i ärlighetens namn påpekas att kritiken mot det som Israel och dess hantlangare kallar ”myten om en världsomfattande judisk sammansvärjning” faktiskt handlar om något mer specificerat än så. Det handlar om sionisternas påverkan över sitt hemland Israel och alla regeringar och institutioner som associeras till denna rörelse.

Det har nu under flera år talats om ”ryska påverkans operationer”. Varför ska det vara tabu att tala om israeliska och sionistiska påverkansoperationer? Varför ska ens frågeställningarna riskera att bakas in i begreppet om antisemitism?

Svaret på den sista frågan är så uppenbar att jag kastar in den som ett givet faktum; man använder begreppet antisemitism för att tysta meningsmotståndare. Effekten är – eller var – lika effektiv som om en kvinna ställer sig på balkongen och pekar på en förbipasserande man och skriker ” – Han våldtog mig. Ring polisen!”. Hon behöver inte redovisa när, var, hur eller andra detaljer som grund för sin anklagelse. Att skrika ” – Det där är antisemitism!” är i sig ett argument som tystar, även om anklagelsen är intellektuellt förkastlig.

Hur länge till kommer antisemtism-spöket att fungera? Och vad kommer hända när det slutligen tappar sin effekt?

Jag ser framför mig – om vi vågar hoppas på att inte sionisterna tar över kontrollen över lagstiftning och rättsstat till 100 % – att man en dag kommer ställa ett ultimatum från de drabbade: Antingen slutar ni vifta med antisemitism-anklagelser när sionismen kritiseras, eller också får ni acceptera att alla judar måste ta kollektivt ansvar för sionismen.

Det sistnämnda har så många orimligheter att jag knappast behöver räkna upp dem, men det är faktiskt också orimligt att anklaga kritik mot sionism för att vara anti-semitisk. Vill man envisas med det, då får man också acceptera följderna av att anklagelsen tas emot konsekvent. Med andra ord, spridandet av antisemitism-anklagelser lägger en solid grund för framtida judehat.

Vill sionisterna verkligen ha det på detta vis? Tyvärr är jag rädd för att många av dem inte tänker besvara den frågan med ett ”nej”. Tvärtom, i detta öppnar sig möjligheten för ännu mer av offermentalitet.

Hur många offerkoftor kommer de kunna bära tills omgivningen slutar tycka synd om dem och inte längre vill sympatisera med dem? Bara det faktum att vissa av den israeliska försvarsmaktens hejarklack på sociala medier kan inse att ”det finns vissa problem med judarnas attityd här och där” är ju en betydelsefull markör att sionisterna börjar nå vägs ände.

Stanna i tid innan det går åt fanders för resten av det judiska folket.

Hälsar eder Peter Harold

 

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Demokrati och frihet, Sionism. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Ett ultimatum? ” – Antingen slutar man vifta med antisemitism-anklagelser när sionismen kritiseras, eller också får man acceptera att alla judar måste ta kollektivt ansvar för sionismen”.

 1. Lars Lindeberg skriver:

  Ja jo detta ar nagot av det basta du skrivit Peter!
  Du vet ju ocksa att judarna ar de som blivit utkastade mest fran vara samhallen och att de lever pa att hata alla andra! De lever pa hat, hat ar deras livsföring Samt naring!! Och luft! Deras mal ar att forstora vara samhallen de ar nara slutmalet!
  Haven icke stora förhoppningar!
  Om inget mirakel intraffar har de vunnit striden!

  Lars Lindeberg

 2. Björn Sveninge skriver:

  Alla fikon är inte dåliga fikon)).
  När det gäller politiker så är det ruttna fikonet ett krav för att bli med i gänget.

 3. Svensson skriver:

  ”Framföra lögnaktiga, förnedrande, komprometterande…om en världsomfattande judisk sammansvärjning…”
  Om man alltså fann ovedersägliga bevis för en sådan sammansvärjning så skulle man inte få säga det högt, eftersom det vore komprometterande. Som lagen är skriven är lögner ett kriterium och komprometterande uppgifter ett annat kriterium för antisemitism.
  Vi får alltså inte säga sanningen om den anses komprometterande.
  Väldigt likt HMF eller förtalslagen. Spelar ingen roll där heller vad som är sant eller ej.
  Mycket underligt land detta.
  Undrar vilka som styr egentligen.

 4. Peter Sjöström skriver:

  Tack för den texten . Så väl formulerad och med min åsikt till hundra 100 % överensstämmande . Den judiska maktsfären förnekar sig inte . Sionisterna följer doften av …….. och slår mynt av detta . Min privata aversion mot sionismen ökar dagligen . Dess tentakler föröder våra samhällen . Dess makt infiltrerar . Dess makt söndrar . Detta är ställt utom allt tvivel. Läs Kevin Mac Donalds Kritikkulturen . Den är stark . Finns en kortare sammanfattning som heter : Att förstå det judiska inflytandet . Och som sagt , allt lissmande inför sionismen ! Tar det aldrig slut ? Nej , verkar inte så . Orsak , folk läser inte längre i någon större utsträckning ? Läser de trots allt så är det deckare och övriga romaner . Vilka förlag ger ut dessa ? Vilka filmbolag gör film om dessa ? Vilka äger de flesta medierna ? Mvh Sjöström

 5. Benny skriver:

  Miko Peled, son till en israelisk soldat avslöjar den Israeliska myten om sex-dagarskriget 1967 i en ny bok. Kriget var ett välplanerat överfall på grannarna kamouflerat till ett ”försvarskrig”. Man passade på när den Egyptiska militären var slutkörd efter ett uppdrag i Jemen för sitt lömska anfall! I propagandans värld så spred media den judiska lögnen om Davids kamp mot Goliat när det i själva verket var tvärtom. Mer om detta kan ni läsa på Global Politics…Finns ju andra judiska skribenter som Chomsky, Klein och några till som också avslöjar Israels lögner men de får inget större genomslag i fulmedia av kända skäl! Chomsky och andra kända journalister varnar för sionismen men talar till oftast döva öron väl medvetna om vad som kan hända när det är dags för en ny uppgörelse med sionismen…Och det blir nog ingen dans på rosor denna gång heller!

 6. Peter Sjöström skriver:

  Intressant där , Benny . Jag kommer väl ihåg det kriget och stämningarna runt det . Har inte tidigare hört att det var Israel som låg bakom det . Jag betvivlar det ej . Min misstänksamhet mot Israel och dess sionister har jag med modersmjölken . Tack för inlägget . Mvh Sjöström

  • Benny skriver:

   Tack! Du kan läsa mer om boken på Global Politics där de gör en sammanfattning av hur de sionistiska generalerna mer eller mindre hotade sina politiker till att godkänna kriget.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s