RÖSTADE DU PÅ ETT PARTI SOM…

…UTLOVADE VÄLFÄRD OCH TRYGGHET FÖR DIG SAMT DINA NÄRA OCH KÄRA…

…men som genom Din röstsedel gav bort makten till de kulturmarxister som istället för trygghet och fungerande välfärd utsatt det svenska folket för ”stora utmaningar”?

Då är det dags för Dig att bli en AVHOPPARE!

 

Bästa läsare!

Jag hade ett ärende till Bergshamra i de nordliga utkanterna av Stockholm. Ja, de själva kanske inte ens räknar sig som stockholmare ehuru Bergshamras innevånare tillhör Solna kommun. I vilket fall som helst noterade jag att den med vänsterextremism anstrukna organisationen EXIT anordnade aktiviteter för individer som ”vill lämna nationalismen”, vilket man förkunnade på ett vägganslag.

Formuleringen var ganska intressant. Förr hade EXIT fokus på att ”hjälpa” avhoppare från nynazistiska organisationer. Nu har man uppenbarligen breddat sin produktkatalog och vill hjälpa svenskar att sluta vara nationalister.

Man kan dra två slutsatser av detta.

Det första är ett erkännande om att allt prat om hotet från nynazisterna är överdrivet. Inte ens de som rakar av sig håret på skallen och blir skinnheads drömmer om att Sverige ska ledas av en ny Adolf Hitler. Dessutom går det ett stort antal våldsbenägna s.k. ”anti-rasister” på varje enskild skinnskalle, så nynazisterna befinner sig i ett ganska kraftigt numerärt underläge och ingenting tyder på att situationen går mot en större förändring för deras del.

Den andra slutsatsen är att EXIT breddat sitt engagemang för att bekämpa nationalism i dess mer generella betydelse jämfört med det mer lättdefinierade begreppet nynazism. Detta måste betyda att EXIT står för en anti-nationell samhällssyn.

På den engelskspråkiga Wikipedia-sidan beskrivs uppslagsordet ”Nationalism” med följande ord:

Nationalism is an ideology and movement that promotes the interests of a particular nation (as in a group of people) especially with the aim of gaining and maintaining the nation’s sovereignty (self-governance) over its homeland.

Gör gärna ett intellektuellt test här: Säg högt och tydligt att ”Judarna inte har rätt till staten Israel”. Ser du?! Hör du?! Polissirenerna! Du sade just det absolut förbjudna. Att ifrågasätta den judiska nationalismen är enligt Sveriges regering att jämställa med antisemitism, och antisemitism är brottsligt enligt gummiparagraferna i Lagen om hets mot folkgrupp. Fälls du inte av domstolen så kommer du i vart fall kunna räkna med att ett visst antal organisationer och aktivister kommer kontakta din arbetsgivare och vänkrets och upplysa dem om vilken vedervärdig människa du är så att du åtminstone får sparken och inte kan försörja dig…

Nu ska ingen tro att EXIT kommer välkomna den som säger ” – Hej, jag vill ha Er hjälp att bekämpa nationalismen i Israel. Jag har alltid varit för att judar ska ha en egen stat, men ni har öppnat mina ögon och vikten av att bekämpa nationalism, och nu anser jag att man måste tvinga judar och palestinier och jordens alla andra folkslag till samexistens inom staten Israel”. Knappast. De kommer gladeligen stämpla dig just som en antisemit i hopp om att du ska bli nermald i någon process.

Jag tar inte det judiska exemplet på pin tji, utan jag menar seriöst att detta exemplifierar den skenhelighet som dessa s.k. av statsmakten och det politiska etablissemanget understödda antirasister gör sig skyldiga till. Exemplet manifesterar också det hyckleri som råder där viss nationalism ska skyddas enligt lag, medan annan nationalism – till exempel den svenska som vill bevara landets svenska identitet – bekämpas genom att statsmakten spenderar skattebetalarnas pengar på ideologisk indoktrinering.

EXIT kan förvisso försvara sig med att man inte tänker gå så långt med att bekämpa nationalism och verka för att det ska bli förbjudet att vifta med svenska flaggan på nationaldagen. Men minns ändock, kära läsare, att under de sista årtiondena har kommunala nationaldagsarrangemang – inte minst i Stockholms- och storstadsområdena – haft ett särskilt ”inkluderande” fokus på minoritetsgrupper som ska (återigen ofta på skattebetalarnas bekostnad) presentera sin kultur och sina traditioner under den svenska nationaldagen. Inte sällan kommer det även en högtidstalare som prisar dessa multikulturella inslag och som ogenerat påstår att utan dessa hade vi inte haft något att fira här i Sverige – ty vad har vi svenskar att fira förutom den töntiga midsommaren, om vi tillåter oss att nyttja socialdemokraten Mona Sahlins resonemang..?

Med andra ord, den rest av nationalism som finns kvar i vårt land bekämpas med näbbar och klor av krafter som vi har lite svårt att definiera. Begreppet ”kulturmarxister” är nog ett av de första som faller på läppen, vilket inkluderar varelser såsom batikhäxor, kulturtanter, godhetsnarkomaner och värdegrundspredikanter med många fler. Vi uppfattar dessa människor i vardagen på arbetsplatsen som hyfsat trevliga och oskuldsfulla – om än kanske estetiskt motbjudande – där de arbetar som kulturadministratörer, enhetschefer, samhällsplanerare, socialsekreterare, fritidspedagoger, bibliotekarier, lärare, handläggare, etc.

Var för sig är varje enskild kulturmarxist en i stort sett harmlös individ, rent av kanske en omtyckt person i bekantskapskretsen som bara vill gott och göra gott. Men tillsammans skapar de en rörelse som medverkat till att utveckla Sverige till ett helt annat land än vad det var för blott 20 år sedan. Denna rörelse är gigantisk. Därför har den också skapat gigantiska problem i Sverige (och i övriga västvärlden där den tillåtits gro och växa).

På samma sätt som EXIT vill hävda att det finns något gott även i en avhoppad nynazist vill jag mena att det är minst lika angeläget att få kulturmarxisterna att hoppa av de rörelser som de själva kanske inte ens vet om att de tillhör och verkar för. De måste öppna sina ögon.

Jag skulle därför vilja finna en struktur till en kampanj där man kan vända sig till dessa människor, vilka börjat få svårt att tala gott om det multikulturella samhälle de inte bara tidigare försvarat utan även verkat för att förverkliga, men som nu visar sig kunna bli ett hot mot dessa människors egen trygghet och välfärd.

Nej, det handlar inte om att göra en motrekrytering och värva nynazister. Det handlar helt enkelt om någonting i tanken så enkelt som att bekämpa socialism – socialism i alla dess politiska former – och försöka plantera ett frihetligt frö i dessa godhjärtade människors sinnen. Ett frö till en frihet som baseras på individens fria samverkan med andra individer.

Jag tror – och jag är övertygad om – att vi måste använda ungefär samma strategi som t.ex. EXIT och erbjuda kulturmarxisterna en väg ut ur sitt intellektuella moras, och presentera för dem värderingar som inte bygger på att tvinga andra till anpassning efter socialistiskt diktat.

Jag tänker mig här en informationskampanj med olika ämnen som bl.a. beskriver bolsjevikerna och de paralleller som finns i den s.k. Black Lives Matter-rörelsen, om de faror som George Orwell varnade för i sina romaner och artiklar, upplysningar om det politiska etablissemangets samverkan med näringsliv och fackföreningar som skapat en maktstruktur som inte låter sig påverkas av olika valresultat, om hur författare som ryssen Aleksandr Solzjenitsyn kan ses som en förebild för de nya avhopparna, etc etc.

Sprid gärna denna idé så vi kan se ifall fler vill arbeta med den.

Avslutningsvis tackar jag för alla vänliga kommentarer och även era intressanta kommentarsinlägg – även om jag själv varit förhindrad att svara på varje enskild kommentar. Jag var rädd för att läsarna inte var kvar, men ni gav mig en trevlig överraskning enligt statistikverktyget. Tusen tack för det! 🙂

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Demokrati och frihet. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till RÖSTADE DU PÅ ETT PARTI SOM…

 1. Pingback: RÖSTADE DU PÅ ETT PARTI SOM… — Peter Harold – Skrivarens blogg – Life, Death and all between

 2. Svensson skriver:

  Vi behöver kort sagt en avsahliniseringskampanj.

 3. Benny skriver:

  Peter du missar att det är bara vit nationalism som ska bekämpas, inte all nationalism! Jag har funderat länge på det här med hatet mot vita människor och den kan knappast bara bero på att vi burit oss illa åt under historiens gång, det har alla andra också gjort! Nej, orsaken ligger mycket djupare än så och min teori är att det beror på vita människors genetiska arv från våra förfäder som beblandade sig med Neandertalarna. De andra folken känner att vi vita skiljer sig från dem både mentalt och utseendemässigt och därav detta instinktiva hat som många ickevita känner! Och visst, låt oss erkänna att de flesta vackra kvinnor trots allt är vita och det är ingen slump att det ofta är feminister från andra folkslag som står på barrikaderna och skriker ut sitt hat mot vita.

 4. Peter Sjöström skriver:

  Tack för den texten Harold , förträfflig och vass . Att få dessa kulturarbetare att ändra sig är som du skriver ett gigantiskt jobb . Kommer ihåg när Mandela dog och Bengt Terner på SR höll i en radiosändning om minnet av Mandela . Där framhävdes vilken stor nationalist Mandela hade varit . Så epitet kan vändas efter vad som för tillfället passar den Röda Maktsfären bäst . Att dessa sedan har globalisterna som styr dem är förundrande ! Tänker de inte själva ? Att socialismen var verklig mitt i Europa för bara 30 år sedan verkar vara som bortblåst . De kan väl inte vara under 30 år gamla hela det etablissemanget ? Man förundras !!

  • Peter Harold skriver:

   Oj, idag skulle nog Bengt Terner ha kallats upp högsta ledningen och fått göra avbön för att ha använt N-ordet (idag finns det ju två förbjudna N-ord, ska vi kalla dem N-ord 1 och N-ord 2…?).

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s