En olycka kommer sällan ensam… men explosionerna i Iran är lite väl många

Bästa läsare!

En olycka händer så lätt. Amerikanarna vet det – de har ett helt hangarfartyg som plötsligt stod i ljusan låga och blev obrukbart för flera år framöver (vilket egentligen inte gör något, för allt som kan förhindra att militärindustriella komplexet får som de vill är alltid positivt).

Enligt de nyhetsnotiser jag sett har man inga misstankar om att den omfattande eldsvådan beror på sabotage.

Vad gäller andra olyckor, såsom de frekventa sprängningarna i Iran under de senaste veckorna, är misstankegraden betydligt högre.

I söndags kväll (lokal tid, förmodar jag) började en petrokemisk anläggning i Khuzestan att brinna våldsamt; några timmar tidigare exploderade en källare i ett tvåvåningshus utanför Teheran – i lokalen hade någon ställt över 30 stycken gasbehållare.

I fredags exploderade en ammunitionsdepå tillhörande revolutionsgardet, den islamkontrollerade militärmakten i Iran.

Torsdagen den 2 juli utbröt en brand vid en anläggning i provinsen Natanz som används i den av internationella atomenergikommissionen övervakade anläggningen som anrikar uran för Irans kärnprogram.

Den 26 juni exploderade en bränslefabrik i Khojir som producerade raketbränsle till de iranska missilprogrammet. Större delen av anläggningen är belägen under markytan i ett berg, men satellitbilder visar på ett stort ödelagt område som är svart av sot och aska.

En liten undran är om Israel är på väg att försöka trigga det krisdrabbade Iran till aktioner som ska övertyga USA om att det är dags att invadera ytterligare ett till land i Mellersta östern? Visserligen lär det bli blodbad, både ifråga om dödsfall genom en NATO-attack, men framför allt genom det inbördeskrig som väst/Israel vill locka fram.

Ett krig före det amerikanska presidentvalet mot ”ärkefienden” Irak – vilken presidentkandidat kan detta gynna, och vilken presidentkandidat kommer vara mest gynnsamt för Israel (som sannolikt ligger bakom något eller några av de misstänkta sabotagen i Iran)..?

Hälsar eder Peter Harold

Uppdaterat: Jag får tydligen lägga till sju brinnande (mindre) skepp i den iranska hamnstaden Bushehr nu också… Någonting verkar vara i görningen. Ny revolution?

 

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Krig & fred. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till En olycka kommer sällan ensam… men explosionerna i Iran är lite väl många

 1. Peter Sjöström skriver:

  Låter som ” En vecka på jobbet ” hos Mossad . Skulle bli förvånad om mina / våra ” förutfattade ” meningar kommer på skam . Att den iranska oppositionen ska ha kaxat upp sig till denna grad är väl att beteckna som i grövsta laget ? Bara att avvakta . ” En olycka kommer sällan ensam ” var det ja . Mvh Sjöström

 2. Benny skriver:

  Ja, något är på gång i Iran, men vad? Kanske det är inhemska sabotörer betalda av USA precis som i Hongkong, eller Mossad? Deep State håller alltid på med ”regim change” operationer oavsett hur illa det ser ut på hemmaplan eftersom Deep State är lierad med andra Deep State och globalister runt om i världen med samma intressen!

 3. Benny skriver:

  En sak som är uppenbar är att den svenska S-märkta djupstaten har exakt samma intressen som den i USA och EU! Då är frågan…När började den svenska djupstaten att liera sig med den internationella djupstaten? Jag tror de första stegen togs under Kalle Bildt och hans ruinerande av Sverige tillsammans med Soros! Man kan ju undra om den måttligt begåvade Bildt egentligen begrep vad han i så fall ställde till med? Att cementera sossarnas makt kan väl knappast varit målet för Bildt?
  I länken nedan kan man läsa en intressant infallsvinkel till vilka som låga bakom Palmemordet!
  https://www.8dagar.com/2020/07/palmemordet-inte-av-vem-utan-varfor.html

  • Björn Sveninge skriver:

   Det troliga är väl att vi har att göra med en falsk dikotomi.
   Var det den eller den som mördade Palme när i själva verket ingen mördade Palme utom möjligen han själv genom sitt diaboliska leverne.
   Man hör aldrig talas om någon lösning på vårt problem , hur lösa upp den gordiska knuten och isåfall vem håller i svärdet när nu den fege svensken ligger lågt.

  • Peter Harold skriver:

   Carl Bildt är ett tänkbart alternativ, i synnerhet hans umgänge i ungdomsåren med Karl Rove. Men å andra sidan kan ju Palme också ha varit ett verktyg.

 4. hllviken skriver:

  lll

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s