Vem är ”extremist” i detta sammanhang…? (I huvudet på Tonya Rileys och hennes likar)


Foto från Tonya Raileys byline.

Bästa läsare!

Jag vet inte ifall jag behöver göra någon utförlig presentation av The Corbett Report som regelbundet postar podcastar och dokumentärer från ”the sunny climes of western Japan…”. Den i Japan boende kanadensaren James Corbett har på sin meritlista flera insiktsfulla dokumentärer om ”11 september” och om ”Federal Reserve” samt också en frekvent bevakning av det mesta som har med den globala världsregimens status att göra, däribland (tvångs-)vaccinering.

James Corbett är också såsom eder undertecknade en ”anarkist” i den bemärkelsen att vi båda önskar ersätta den statliga överhögheten med individualism där fria människor gör fria val bland andra fria människor – eller låter bli, ifall de så önskar – i enlighet med ”non-aggression principle” – så långt som det bara tänkas kan, och detta utan statsmaktens propåer. Men här ska jag inte orera om en samhällsmodell som bygger på avsaknaden om påtvingat våld, utan istället ska det handla om ”extremism” -såsom medievänstern uppfattar den.

Enligt den numera Washington Post-baserade ”journalisten” Tonya Riley (se övre bild om du vågar) är nämligen nämnde James Corbett – mannen som förespråkar ett samhälle baserat på voluntarism – kopplad till politisk extremism.

I en artikel i Mother Jones som Tonya Riley skrev under sin tid som frilansare för två år sedan varnade hon för att extremisterna finansierade sin verksamhet via YouTube. Rubriken löd: ”Political Extremists Are Using YouTube to Monetize Their Toxic Ideas”. [LÄNK]

För att exemplifiera denna ”extremism” använde Tonya Riley specifikt James Corbetts dokumentärer om det amerikanska Federal Reserve System som i praktiken förvaltar USA:s guldreserv och som ”trycker” landets valuta. Alltså ett ämne som varje skattebetalare borde frivilligt intressera sig för att veta mera om.

Tonya Riley skrev bl.a. följande i sin kritik mot (den dåvarande) friheten på YouTube:

If you search for “Federal Reserve” on YouTube, one of the first videos to surface is titled “Century of Enslavement.” Using archival footage and the kind of authoritative male voice heard in countless historical documentaries, the 90-minute video espouses the idea the Federal Reserve was formed in secret by powerful, often Jewish, banking families in the early 20th century, causing America to spiral into debt.

Det första påståendet är inte längre aktuellt. Ingen kan väl ha undgått att se att YouTube liksom Google numera blivit ett verktyg för de officiella institutionerna och de största företagen.

Sålunda kommer numera Federal Reserves egen kanal upp som första och andra förslag, och därefter är det olika finansrådgivande institutioner och nyhetssajter som ”presenterar fakta” om ämnet. Scrollar man en stund hittar man långt ner ett klipp med rubriken ”The Federal reserve Is Killing Capitalism” från kanalen PropertyTribes [LÄNK]. Klippet är bara 4 dagar gammalt och har mindre än 400 visningar, men det tar med kritisk attityd upp det stora problemet med den amerikanska ”centralbankens” arbetsmetodik (som bara gynnar de stora aktörerna och gör de mindre bemedlade ännu fattigare).

Det är faktiskt så illa att ifall man söker på ”Century of Enslavement: The History of The Federal Reserve” så får man inte heller någon omedelbar träff på James Corbetts kanal längre ens i toppen. Visserligen dyker hans dokumentärfilm upp men bara på andra kanaler som lagt upp den i originalskick eller bearbetad. Dock har åtminstone en av dessa kanaler varit snäll och lagt en direktlänk till originalklippet hos Corbett Report (och så gör även jag – LÄNK). Så illa är det alltså idag. Shadowbanning kallas detta koncept för där YouTube förtrycker åsikter dess ledning och tjänstemän inte gillar.

Tonya Riley har absolut rätt i att James Corbetts dokumentär är 90 minuter lång. Berättarrösten är James Corbetts egen, och jag kan inte förstå varför det är ett problem för henne att han har den typiska frasering och melodi som är typisk för den genre av dokumentärer som berättar om tragiska ämnen som t.ex.  just Federal Reserve där miljarder människor påverkas av en helt odemokratisk men av statsmakten uppbackad institution som möjliggör krig och överför välstånd från fattiga till rika. Det hon är uppenbart missnöjd med är att Corbett Report gjort någonting som är proffsigare än vad hon själv kan åstadkomma.

Att James Corbett – i likhet med G Edward Griffin i dennes bok ”The Creature from Jekyll Island” – berättar att initiativtagarna till Federal Reserve System sammanstrålade i hemlighet är inte ”en idé” om att institutionen bildades ”i hemlighet av mäktiga”, utan ett historiskt faktum.

Kan vi ana vad som verkligen bekymrar Tonya Riley när hon observerar att det hela handlar om ”often Jewish, banking families in the early 20th century”? Använder James Corbett det förbjudna J-ordet när initiativtagarna sammanstrålade? Nope. Namn nämns, men med samma neutrala värdering vare sig det har anglosaxistisk, tysk eller annan härkomst. Just att Tonya Riley lägger i sin kritik att judar pekas ut säger faktiskt mer om hennes fixering mer än om Corbett Reports fokus.

Bland de ”historiska klippen” som Tonya Riley noterat att James Corbett använder till hennes förtret i dokumentären, finns faktiskt en stor mängd av myndigheternas egna propagandafilmer. Delar av videomaterialet kommer alltså sålunda ”from the horse’s mouth”, så att säga.

Tonya Riley belyser att Corbett Report har en ämnesbredd, om än att hon inte direkt uppskattar detta:

With over 1.6 million views, the video is categorized as “News and Politics.” It was created by a channel called the Corbett Report, which also boasts documentaries touting conspiracy theories, including that 9/11 was staged by the US government and that global warming is a hoax. Watching the video quickly leads users down a rabbit hole of “recommended videos” that detail Illuminati conspiracy theories and blame Israel for 9/11.

Till dags dato har Corbetts dokumentär nästan 2,2 miljoner visningar, och det är positivt. Man kan fråga sig hur många som själva letade upp denna dokumentär på nätet efter Tonya Rileys artikel.

Det stämmer att James Corbett har ett antal dokumentärer om 11 september, och dessa är helt klart sevärda av flera anledningar. James Corbett inte är av den naturen att han ”trycker ner konspirationsteorier i halsen” på sina tittare som t.ex. Alex Jones på InfoWars, utan istället lugnt och metodiskt belyser de anomalier som man kan notera finns i den officiella berättelsen om terrordåden den aktuella dagen 11 september 2001. Slutsatserna han kommer till är snarare att fler frågor måste ställas och att fler svar måste ges – en attityd som man kunde tycka borde prägla gammelmediernas arbete med att bevaka 11 september-affären.

The Corbett Report är i sig ett utsökt kvalitetsmått vad gäller alternativmedier; ser man till de artikelrubriker som Tonya Riley själv får publicerade kan man faktiskt fråga sig varför jag över huvud taget uppmärksammar denna mediokra journalists nätspya på Mother Jones. Men det ger mig ett utmärkt tillfälle att säga något gott om just The Corbett Report, vilket man inte kan göra alltför ofta.

Pekar Tonya Riley ut James Corbett direkt ut som en extremist? Nej, inte uttryckligen även om det är uppenbart att hon anser hans dokumentär om Federal Reserve Systems hör till en kategori av material som ska motarbetas.

Men Tonya Rileys pensel är bred, och hennes tes handlar om att folk lockas till James Corbetts kanal och sedan ser rekommendationer till andra kanaler ”som är värre” enligt hennes tumstock.

”Värre” i detta fall är ”alternativ-höger”, d.v.s. den åsiktsinriktning som idag – anno 2020 – bekämpas med näbbar och klor av det vänsterliberala YouTube för att förhindra att president Donald Trump kan bli framröstad igen av folk som inte köper vänsterns argument. På köpet släcker man ner eller shadowbannar man de kanaler som yppar den faktiska sanningen att kampen mellan vänster och höger är en teater som blott tjänar de mäktigastes intressen – vare sig dessa är judar eller icke om man nu bryr sig om den saken.

Det är obehagligt att Internet-tjänster som Google och YouTube idag anpassar sig totalt efter måttstockar som extremister som Tonya Riley propagerar för. Oavsett vilket som är orsak och verkan i symbiosen mellan nätoperatörerna och tokvänstern så är detta dagens verklighet. Vänsterns fula nuna triumferar. Högern fäktar i luften. Och världen blir mindre fri för alla.

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Demokrati och frihet. Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till Vem är ”extremist” i detta sammanhang…? (I huvudet på Tonya Rileys och hennes likar)

 1. hllviken skriver:

  Youtube har någon slags censur av Corbett eftersom jag har prenumererat på den kanalen i flera år och den kommer aldrig upp i menyn som de andra kanalerna jag prenumererar på.

  • Peter Harold skriver:

   Ett gott betyg The Corbett Report att de måste motarbetas av plattformen… 😉

   • hllviken skriver:

    Jo, då vet man vem som talar sanning.

   • Benny skriver:

    Japp, det brukar vara en god indikation! Samtidigt i Kalifornien så döms Bayer till att betala skadestånd på 10 miljarder dollar för de skador som giftet Roundup skapat som tillverkas av Monsanto! Hur korkade är tyskarna egentligen som köper upp skitbolag i USA som Monsanto? Det kan ju inte varit en hemlighet att Monsanto blev till salu för att de skulle hamna i trubbel för sin gifttillverkning? Mercedes blev ju på 90-talet blåsta när de köpte upp konkursboet Chrysler som bara tillverkade skit i fabriker från 30-talet. Hade direktörerna på Mercedes ens varit och kollat vad de köpte innan affären och hur resonerade man på Bayer när man köpte Monsanto?

    • Peter Harold skriver:

     Njae, jag måste nog erkänna att Chryslers skit var i huvudsak daterat från sent 1970-tal, utan någonting nytt i laboratorietsom vanligt, hehe… 😉

     Jag tror att amerikanarna har oförtjänt gott rykte i affärssammanhang. Måhända är det marknadspotentialen man tittar mest på när man köper deras företag, och glömmer skulderna. Har inte Chrysler också någon pågående eller nyligen avslutad rättstvist som ska kosta pengar för ägarna? Eller var det Fiat?

 2. Björn Sveninge skriver:

  Jag vill å det varmaste rekommendera två böcker av den estlänske författaren Juri Lina, Under skorpionens tecken och Världsbyggarnas bedrägeri.
  Skall jag kort sammanfatta böckerna så är det att verkligheten vida överglänser dikten och vore det inte för judar så skulle ingen av böckerna finnas eller kunnat skrivas.
  Men nu finns de och frimureriet finns ,även i Sverige vilket ger oss vår beskärda del av deras djävulskap.

 3. minnesdagen skriver:

  Det finns två nyinspelade intervjuer med Juri Lina på swebbtv:

 4. Glomerol skriver:

  If it’s the same Tonya Riley, according to her own Twitter account, she apparently just lost her journalism license.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s