Vem tar över stafettpinnen efter Donald Trump?

Bästa läsare!

Nej, jag tänker inte inleda denna bloggpost med att gnida in salt i såren på f.d. Trump-anhängare i läsarskaran. Även om jag själv inför presidentvalet 2016 inte var överdrivet entusiastisk över Donald Trump så har min egen interna haverikommission funnit att han i egenskap av presidentkandidat sade en del saker som jag gillade, bl.a. att han skulle lägga ner den internationella ”regimskiftes”-politiken samt hans beröm till WikiLeaks. ”Lock her up” var också ett koncept jag såg fram mot.

I samma intellektuella haverirapport finner jag min totala felbedömning om Donald Trumps relation till statens Israels ledning. Flera debattörer som jag lyssnade på hävdade att Trumps och Netanyahu karismatiska personlighetstyper inte skulle fungera bra tillsammans: ” – När Bibi Netanyahu kommer med sin lista över diktat som Amerika måste utföra kommer Trump att antingen ge Bibi en snyting eller slänga ut honom”, löd profetian som kom helt på skam.

Redan när det stod klart att Donald Trump vunnit presidentvalet gratulerade han Hillary Clinton för god match och sade att det inte är aktuellt att åtala henne – trots mängden av skandaler hon är insyltad i. Det var det första tecknet på att presidentkandidaten Trump inte längre levde, utan var ersatt med president Trump och att han redan sjunkit ner i träsket i höjd med bröstvårtorna.

Så. Vi blev lurade. Igen.

Nu står vi ånyo inför historiens viktigaste presidentval, det mellan Donald Trump och Joe Biden. Jag räknar med att SVT:s kommentatorer kommer säga att det blir ett ödesval, inte minst för att ”förhindra Trumps konservativa politik” och att ”detta kan vara sista chansen inom överskådlig tid att rädda de liberala värderingarna i USA”. I mycket måste det vara världens lättaste jobb att vara politisk kommentator i svensk television. De behöver inte förstå någonting, utan det enda de förväntas prestera är att rapa floskler.

Men jag tror att det är ett misstag att ha fokus på valrörelserna. Det är under denna period som bedrägeriet är som värst – kanske inte minst manifesterat i självbedrägerier som ‘vi’ själva gjorde skyldiga till medan Donald Trump hejades fram.

Minns att det starkaste argumentet för Donald Trump var detsamma som emot honom, nämligen att ”han är Donald Trump”. Ena sidan sade att han var galen, medan den andra sidan menade att Trump i alla fall inte var köpt eftersom han betalde sin kampanj ur egen ficka. Båda sidorna hade fel. Medan medierna fokuserade sig på hans kvinnoaffärer och diverse gamla ljudinspelningar om var man kunde lägga händerna på kvinnorna någonstans var det knäpp tyst om Donald Trumps mångåriga kopplingar till sionister och företrädare för Israel och andra betydelsefulla aspekter som borgat för fortsatt neokonservativt inflytande i politiken.

Visst. Jag vet, alla politiker i USA måste ha en koppling till Israel och de amerikanska judarna, annars blir man inte vald.

Vid flera tillfällen spelades en filmsekvens från en sammankomst vid judiska republikaners förening under en insamlingsträff. I sekvensen kan man höra kandidaten Donald Trump säga: ” – You’re not going to support me because I don’t want your money”. Reuters rapporterade att ”when he wavered on his answer to a question about whether he would consider Jerusalem the undivided capital of Israel, some boos broke out in the crowd.” Att tolka mediernas narrativ är svårt. Men det finns många misstag från 2016 att lära sig av, hävdar jag.

Ja, jag påminner er kära läsare om dessa incidenter. Inte för att strö salt i såren, utan förlägga detta till vår bank av erfarenheter så att vi kan göra en bättre analys nästa gång maktetablissemanget lyfter fram en kandidat som vi ska älska/hata.

Så Donald Trump var verkligen maktetablissemangets kandidat? Well, skåda vilka han levererat till. Skåda vätan i träsket som breder ut sig över tidigare fast mark.

Japp, Donald Trump ingick i samma krets som Jeffrey Epstein, Bill och Hillary Clinton. Den som hävdade 2016 att Trump skulle sopa mattan med Netanyahu visste inte om att den sistnämnde övernattade i Trumps svärsons säng. Spendera ett par regniga sommardagar i sällskap med Know More News eller liknande sajter och lyssna in all den historia som vi inte visste förrän efter att Trump blev president.

Nu gäller det att ha ögonen på nästa glidare.

Emedan det går att se ganska tydligt hur man banat vägen för Trump att bli president är det ganska uppenbart att man vid det här laget redan kommit långt i processen att odla fram hans efterträdare – den falske bekämparen av djupstaten och träsket, klädd som konservativ men ändock fiende till individualism, en osviklig agent för sionisterna men en retoriker som inte avslöjar sin ståndpunkt förrän det är försent.

Vem blir det? Vad vill man uppnå?

Hälsar eder Peter Harold

 

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Politik. Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till Vem tar över stafettpinnen efter Donald Trump?

 1. Benny skriver:

  I Kina så finns ett parti men utrikespolitiken kan förändras efter behov, i USA finns två partier men utrikespolitiken förblir alltid densamma oavsett vem som sitter vid makten! Detta märkliga förhållande borde ju de s.k ”politiska experterna” upptäckt, men icke! Orsaken är givetvis vilka som styr USA i kulisserna (dvs sionisterna) som ser till att det i praktiken inte är någon skillnad alls.

  • Björn Sveninge skriver:

   Detta är vad som kallas en falsk dikotomi.
   Det finns inget egentligt val.
   Rösta på vem fan som helst och det gör ingen skillnad.
   Det är min uppfattning att demokrati är djävulens uppfinning för kontrollera folkhoparna genom att spela ut dem mot varandra.
   Ta te.x Sveriges riksdag, ett enda stort skämt!
   Vad som behövs är en erfaren äldre man som får ta över ansvaret för landet.
   Östling fd. Scania te.x.
   Han har visat att han kan få ett företag att dra åt samma håll och det är vad som behövs i Sverige också, en man som får hela landet att dra åt samma håll.
   All utlänsk styrning måste bort och grupper som ser som sitt kall att styra Sverige genom söndra och härska måste om de inte kan inlemmas i samhället slängas ut ur landet till sitt eget do.
   Detsamma gäller alla invällare som saknar försörjning…

   • Benny skriver:

    Sverige är ett skolexempel på land som helt avskaffat folkets inflytande över vilka som styr landet! Väljer vi bort Löfven får vi honom ändå med JÖKen och detta är bara ett av symptomen för att djupstaten (S) i Sverige styr allt t o m valen som de manipulerar!

    • Peter Harold skriver:

     Lägg till att i ramen för JÖK:en har vi också fått en tafatt opposition som på ett parodiskt sett spelar sin roll som om den vore en äkta fars på teatern. ”För mycket”, ”för lite”, ”för sent” och ”för tidigt” ropar man reflexmässigt när man väl bryter tystnaden, men något tecken på ledarskap – utöver plötsliga utrop om att ”Vi är redo att ta över makten” som kommer likt Tourettes-attacker – visar man inte.

     Oppositionen måste vara en del av den svenska djupstaten.

  • Peter Harold skriver:

   Har inte det sionistiska inflytandet vunnit inträdde även i Kina på senare tid? Det lär finnas kinesiska skådespelerskor och artister som går i relation med israeliska affärsmän, och så vidare, vilket är intressant fenomen med tanke på den syn kineser i allmänhet har om rasöverskridande relationer.

 2. hllviken skriver:

  Etablissemanget har börjat mobba Carl Norberg.

  CN´s prat om Wallenbergs är väl sant då?

 3. Benny skriver:

  En del mindre bemedlade debattörer på andra bloggar förstår inte alls vad som händer i USA! Många tror att det är mindre problem som kan härledas till BLM och Soros som bekostar huliganerna men detta är bara en liten del! Problemet är långt djupare än så..Många lokala småpåvar i delstaterna ser sin chans att öka sin makt och göra sig mer oberoende från träsket i Washington. Trump kan inte göra så mycket mer än skicka federala poliser men de är en droppe i havet. Med ca 50 miljoner arbetslösa utfattiga medborgare som inte har något att förlora på att vara med och plundra och råna så ser många chansen att komma över pengar utan större risker att bli haffad! Detta faktum bygger upp ett helt annat momentum i kravallerna än de annars skulle ha! Ekonomin är nerkörd i botten och med corona-krisen som gjort läget prekärt så ligger Trump illa till och kanske är det därför som han slår på stortrumman utrikespolitiskt mot Kina? I praktiken så är detta bara ett skådespel då krig mot Kina är en militär utopi men möjligtvis så tror han att en fördjupad kris gynnar honom i det kommande valet. Kanske ger han sig på Iran i stället men det är heller ingen ”walk in the park”. Alla ”lätta” påhittade fiender verkar vara slut så nu måste man kanske ge sig på större drakar för att hålla igång den krigsekonomi man i praktiken har i USA med enormt överdriven militärbudget som tär sönder landet inifrån!

  • Peter Harold skriver:

   Jag tror att du har rätt i mycket av det du säger om situationen i USA. Betänk att numera finns det svart milis som öppet deklarerar att de vill ha egna delstater. Om de verkligen går för självständighet kan diskuteras; jag tror att de gärna öppnar för att få bidrag från den federala regeringen genom de sedvanliga omfördelningsanspråken.

   Vad gäller krig så får vi inte underskatta mediernas betydelse. Jag tänker på långfilmen ”Wag the dog”. Jag kan föreställa mig att man använder Venezuela som ett lagom besvärligt mål, med diverse propagandaklipp och militära uppvisningar i medierna, samtidigt som man rent fysiskt undviker alltför mycket närkontakt med ryssarna i Venezuela (även om man för dramaturgins skull låtsas se dem som ett hot).

   • Benny skriver:

    Jo, Venezuela kan ju bli aktuellt för ett krig men det har sina risker då folken i Sydamerika inte hyser några varmare känslor för USA…Oftast är det deras korrupta ledare som av egen vinning solidariserar sig med Washington. Venezuela är ett träsk och det vet Trump om och dessutom skulle han förlora i trovärdighet bland sina kärnväljare i det krigströtta USA. Så stalltipset är att de olagliga sanktionerna mot Venezuela består..Intressant är att britterna vägrar lämna tillbaka Venezuelas guld som finns i City of London! Undrar om Sverige får tillbaka sitt guld vi har där den dag det gäller? Jag tror inte det utan vi får göra som tyskarna med guldet i USA, låtsas att det fortfarande finns i deras ägo! Nu när Fiatvalutorna kommit till vägs ända så blir nog jakten på guldet en källa till nya konflikter!

    • Peter Harold skriver:

     Ja, det jag tänker mig är att man för ett officiellt krig mot Venezuela som rent praktiskt äger rum i medierna, medan ytterst få saker sker fysiskt i verkligheten i Venezuela, d.v.s. att kriget är virtuellt och baseras på propagandahistorier.

     Jakten på guld? Låg inte El Dorado i närheten av Venezuela..? 😉

 4. hllviken skriver:

  USA bestämmer över Sverige?

  • Peter Harold skriver:

   De har också byggt ett lager i närheten. Räkna med att Eskilstuna flygplats kommer bli hub för CIA:s nordliga verksamhet.

   • hllviken skriver:

    Amazon har jag gärna i Sverige men USA´s maktapparat hör inte hemma i vårt land.

    Hur många sätt har makteliten gett bort det svenska folkets rättigheter?

    • Peter Harold skriver:

     Ja, det som bränner mest hos mig är det där satans ”värdlandsavtalet” som såväl moderatledda såsom socialdemokratiska regeringar sett till blev infört; Sverige åtar sig att bereda väg för NATO och utsätter sig mer än tidigare för att bli mål vid eventuellt krig.

     Sverige genomförde den formella men inofficiella anslutningen till USA:s djupstat under Carl Bildts tid som utrikesminister. Reinfeldt gav inte BIldt det jobbet av vänskap och kärlek till sin forne företrädare, om man säger som så.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s