Jag går och… typ… fiskar… efter en skatt

Bästa läsare!

Jag beklagar den  långdragna tystnaden, men det är ont om datortid för mig. Nu ska jag ha några dagar ”ledigt”, men ehuru min hälsa stått mig bi under senaste tiden tänkte jag nyttja denna energi till vissa experiment. Jag vet inte ifall jag nämnt det tidigare, men jag har ett ofullbordat och opåbörjat projekt som i all enkelhet kan betraktas som en skattjakt av det mer klassiska snittet. Projektet är långsiktigt – och har dessvärre haft ett antal bakslag och motgångar redan innan det börjat – och nu tar vi det första steget i att välja ut vår ”Sirius” för det kommande arbetet. Den som läst ”Tintin och Rackham den Rödes skatt” förstår den referensen… Jag är i färd med att byta innehåll i resväskan och ska fara iväg om ett litet tag.

Detta innebär att jag inte har tid att gräva i minnesbanken om allt elände som advokat Anne Ramberg varit inblandad i, saker som skulle behöva en välförtjänt genomvädring nu när medierna lyft fram hennes elitistiska attityd från uppväxttiden hos sin officersfamilj på Östermalm.

Jag har inte lyssnat på radiointervjun(?), men de partier av den som sprids på sociala medier är illa nog för att det ska vända sig i min mage. Samtidigt är det inte hennes snobbism som är det stora problemet, utan det faktum att hon verkat för att framkalla gräddfiler för folkutbytarna, med mera. Detta är ämnen jag önskat mig haft tid att skriva om, ty Anne Rambergs prinsessliknande attityd är faktiskt det minst skadliga i sammanhanget.

Nej, nu måste jag fara. Helgens försök kommer ge en god bild av vilken kapacitet vi kan räkna med när vi väl börjar leta efter den riktiga skatten.

Hälsar eder Peter Harold

 

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Privat. Bokmärk permalänken.

19 kommentarer till Jag går och… typ… fiskar… efter en skatt

 1. Peter Sjöström skriver:

  Kör och rör dig försiktigt . Ha det gott och sköt om dig . Mvh Sjöström

 2. För några år sedan kallade hon Hanrej Bali för brunråtta. Antar att det kan räknas som en synd. Väldigt antirasistiskt gjort av den svartmuskiga judinnan.

  • Peter Harold skriver:

   Hm, med tanke på att Robert Aschberg kan få domstolarna att dansa efter sin pipa skulle jag inte utesluta att guds utvalda kan få en sådan förolämpning passera utan rättsliga följder. Annars borde Hanif dragit rasistkortet och det rejält.

 3. Björn Sveninge skriver:

  Det här låter intressant.
  Vad kan skatten bestå av, Rackham den röde…
  Jag har skaffat en röd Citroen Cx utan rost men den är skattebefriad.
  Ser fram mot reserapporter.

  B.

  • Peter Harold skriver:

   Skattens innehåll måste dessvärre hållas hemligt, framför allt för att inte förstöra mitt anseende och rykte, haha! Jag kan rapportera att teamet är delat i åsikten om huruvida helgens expedition var en framgång eller en flopp. Vi motoriserade ett flytobjekt som inte är byggt för att ha motor, och vi kom fram till att den nyktraste i gänget klarade av manövreringen bäst – vilket var eders undertecknade… 😉

   En CX utan rost… och röd. Är det en generation II? Själv är jag billös just nu, men jag har fått tillgång till en Peugeot 205 för transporter i Mälardalen. Servot är bortkopplat så jag känner mig som 18 igen. D.v.s. brottar mig svettig med ratten när jag ska parkera. Och då har jag ändå lite rull på bilen. Jag misstänker att styrväxeln är dimensionerad för servo och därför har få rattvarv mellan fulla hjulutslag, medan en modell utan servo skulle ha fler rattvarv, och därmed vara mer lättstyrd.

 4. Benny skriver:

  Anne Ramberg begriper kanske inte att det blir stor komik när hon fortsätter sketchen som Monty Python gjorde för så många år sedan om överklasslynglar som skryter om sin ”svåra” uppväxt! Typ ”jag växte upp i en papplåda vid motorvägen” haha…Frugan satt och kollade på TV4 morgon-TV och då hör man en klimathysteriker som oemotsagt får orera om alla lögner som IPCC fantiserat ihop! Snacka om propaganda-TV i regimens tjänst! Lögner och missuppfattningar staplas på varandra och den korkade programledaren bara nickar…

  • Anne var väl den som bodde i en sjö och hon hade väl inte ens råd med snorkel.

  • Peter Harold skriver:

   Det är märkligt att det är samma klimatnojja i TV4 som hos SVT. Och jag tvingades lyssna på bilradion häromdagen där en reporter frågade ”mannen på gatan” om ”vilken är den största politiska chock du upplevt”. Ingen sade något om SD:s intåg i riksdagen, antingen för att det är bortglömt nu eller för att ingen blev chockad. Men däremot kom den obligatoriska Donald Trump-chocken. Och sen en ung kvinna som sa att hon blev chockad av beslutet om att man inte skulle få ha på sig burka i skolan…

 5. hllviken skriver:

  Nu planerar skatteverket att beskatta alla som fått gåvor till bloggar, nättidningar och dylikt!

  • Benny skriver:

   Och regimen som påstår att svensk ekonomi är ”urstark”? Märkligt då med detta jagande om skattepengar?

   • Benny skriver:

    Peter är ju ute och letar efter en skatt och regimen letar efter nya skatter att höja! Det senaste är planer på att fastighetsskatten ska återinföras!!?? Ett ”litet” problem bara..Kommunerna ute i landet började ta ut en fastighetsavgift när staten tog bort sin skatt och detta kommer att innebära ännu mer pålagor på folket, för inte kommer kommunerna att avstå från sina fastighetsavgifter i första taget då dessa pengar går till att hålla socialbyråerna på fötter! Målet med alla skatter är givetvis att politikerna vill ha ännu mer av våra surt förvärvade pengar! Göran Greider uttryckte det hela som så att 100% i skatt nog var möjligt…Idioten tänkte inte på att incitamenten för någon att gå till ett jobb i så fall är ca 0%. Bra för samhällsekonomin? Bara hos flumkommunister som Greider! Inte ens i Sovjet hade man lika höga skatter som i Sverige…Man inser ju att valet 2022 är Sveriges sista chans och blir det inte regimskifte då är det nog kört…om det inte redan är det med tanke på närmare 2 miljoner muslimer i landet! Det värsta är att de flesta inte ens verkar begripa hur prekärt läget är för Sverige..Regimen vet om detta det är därför de försöker tysta alternativmedia med nya censurlagar och skattemyndigheten! Verkligheten med en brottslighet som trotsar all beskrivning och ett samhälle i fritt fall på alla områden ska komma som en kalldusch till Svensson som bara kollar fulmedia! Då är det för sent att agera…Sverige ”det sovande folket” en träffande beskrivning och inget verkar kunna väcka svensken!

    • Peter Harold skriver:

     ”Det värsta är att de flesta inte ens verkar begripa hur prekärt läget är för Sverige.”

     Jag tror att många är livrädda för att förlora jobbet/bidraget om vi sätter in en regering som återvänder till en mer svensk-vänlig politik. Även med SD på 49,9% kommer MP få fortsätta att klä skott för globalisternas politik. En myt att bara MP är drivande. De är bara ett alibi. Och ett passande sådant.

  • Det bekräftar bara vad jag redan visste. Att Mogge är en grandios psykopat och hans tentakler kan anas bakom hela spektaklet. Alla som går emot sossarna och globaliseringen skall krossas till varje pri. Det är mycket jag inte håller med om när det gäller Helena Edlund. Men det är för jävligt om hon och hennes barn hamnar på gatan pga detta. Risken är väl också att dom som stöder henne ekonomiskt också kommer drabbas av skatteverkets granskning. Sverige är sannerligen ett mycket sjukt land. Har läst nånstans att inget annat land heller har en myndighet som kronofogden. Kronkalle i symbios med skatteverket har makten att driva folk till ruinens brant utan att kunna ställas till svars för det. tack vare att sossesvinet Palme tog bort tjänstemanna-ansvaret på 70-talet.

  • Peter Harold skriver:

   Det förvånar mig inte. Blodsugarna vill ha in allt från alla.

   Att inte svenska folket tar och gör revolution någon gång. Jag skulle vilja se lyktstolparna nyttjade till mer verksamhet.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s