Varför är det besynnerligt att folk börjat misstänka att det är något fuffens med Covid19…?

Bästa läsare!

I all hast!

Om jag ska vara helt ärlig så är det egentligen inte utbrottet av Covid19-smittan som jag kommer räkna som den mest remarkabla händelsen under år 2020. Nej, det värsta är nog faktiskt att vi fick en gång för alla bekräftat att den Google-ägda tjänsten YouTube faktiskt ingår i konceptet One World Goverment, och att de flesta ”konspirationsteorier” som är förknippade med denna tjänst och kring sfären av dess ägare och ledare mer eller mindre bekräftats.

Och detta på flera plan – även om det gemensamma temat handlar om censur!

Vad jag tänker på här i första hand är YouTubes agerande gentemot olika kanaler som fått sina klipp bortplockade eller rent av sina konton nedstängda för att dessa initialt ifrågasatte dödstalen från myndigheterna (såväl i Kina som i Förenta staterna och i andra länder) när Covid19-smittan bröt, liksom att vissa aktörer diskuterade lämpliga kurer mot sjukdomen och blev censurerade eller förlorade sina inkomstmöjligheter på kanalerna. Även klipp som spekulerat i virusets härkomst drabbades också. Jag förväntar mig att man även kommer angripa kanaler som ganska insiktsfullt påpekar att Corona-krisen till skillnad från Nine Eleven fått folk att se alla sina medmänniskor som potentiella fienden – vilket är ett synsätt som tjänar statsmakten och resten av träsket.

Redan i slutet av april 2020 förkunnade YouTubes VD Susan Wojcicki att man bannlyser innehåll om Covid19 som motsäger vad FN:s världshälsoorganisation WHO vill meddela. [Fee.org]

I den bästa av världar fattade YouTubes ledning detta beslut enbart med de mest välmenande intentioner på grund av att en global (medicinsk)  kris började utveckla sig.

Men man kan inte heller utesluta att det hela var en kris som man inte ville skulle gå till spillo; tröskeln för att införa och verkställa censur sänktes till en nivå som för tio eller kanske till och med tjugo år sedan skulle ha utlöst ett ramskri bland s.k. demokrati-anhängare. Istället har de flesta av dessa – utom de som nonchalerats av systemmedierna – valt att ”sitta still i båten” och ”ta oss gemensamt genom denna kris”. Vilket i praktiken är att ge de som har makten fritt fram att styra.

YouTube är inte den enda aktör som praktiserat denna typ av censur och inom denna ämnesinriktning. Vad som faktiskt borde benämnas som ”War on Free Speech” är med orwellskt nyspråk kallat ”Kamp mot missledande information”, och städkvasten viskas runt så ivrigt och snabbt att en rad andra publicister på nätet censureras och stängs ner i bara farten, där det s.k. ”antisemtism”- och ”rasist”-spöket används som ursäkt av de s.k. ”tech”-företagen. Just under 2020 har det visat sig vara synnerligen lätt att få dylika anklagelser mot sig. WordPress har också kört hårt med att stänga ner amerikanska sajter, så det är en fråga om hur länge Skrivarens Blogg blir kvar.

Stor hjälp i denna utveckling ligger i att det s.k. ”träsket” som både påverkar och styr den amerikanska politiken skyddas – trots löften om motsatsen före förra presidentvalet – av Donald Trump. Visserligen är det sant att han och hans administration röjt bort en och annan skurk (kan Jeffrey Epstein ses som ett bondeoffer i sammanhanget?), men man kan notera att vissa av skurkarna nu kan operera i dagsljus med samma brott mot mänskligheten som man begått tidigare, fast nu med administrationens goda vilja och uppmuntran.

2020 års censurvåg har fått kraften av en tsunami genom stödet av andra händelser än Covid19, och här tänker jag även på identitetsvänsterns mediala framgångar och fysiska positioneringar på allmän (och ibland även på privat) plats.

Medan ”Big Tech”-företagen gör slarvsylta av yttrandefriheten och beskär mångfalden av åsikter tillsammans med systemmedierna, har även de marxistiska aktivisterna – som ideologiskt sett är samma slags människor som styr de förstnämnda branscherna – omdanat samhället under ”Corona-krisen”. Framför allt har man i sin kamp för att sprida allas lika värde satt en norm i debatten där det är ok att hata vita människor. Visst, sådan yttringar har funnits även förr, men på den tiden betraktades detta som extremism (vilket det också är) istället för att hyllas som ”ett provokativt och nytt sätt att ifrågasätta samhället på”. De aktörer inom systemmedierna som inte öppet uppmuntrar denna typ av yttringar väljer istället att mörka denna typ av extremism.

Konsekvensen blir en mycket skev politisk debatt, i synnerhet den som förs i riksdagens kammare. Eftersom det inte förekommer någon mångfald av idéer inom dessa ämnesområden hos riksdagen – hör bara vad som sägs i riksdagsdebatterna där allt handlar om att posera med löften, mål och garantier som är bortglömda efter nästa val – är det viktigt att de andra plattformarna för medborgarna är fria och öppna, och även ocensurerade. I år har YouTube (och dess ägare Google) bevisat att man fortsätter den linje man slagit in på sedan tidigare, nämligen att det är enbart den styrande elitens åsikter (och beslut) som ska leda. Och emellanåt låter marxisterna hos Big Media och Big Tech rikta strålkastarljuset på mediefigurer som säger ”rätt” saker – såsom Greta Tunberg.

En tröst i eländet är att allt fler genomskådar detta (inklusive problematiken med att ”Israel håller USA i ett hårt punggrepp” som en ny bekantskap uttryckte det), där vi som redan sett hur saker och ting ligger till har en plikt att berätta och diskutera om detta. Och sinsemellan borde vi faktiskt allt mer diskutera vad vi ska göra åt skiten, för att uttrycka saken på adekvat svenska.

2020 är långt ifrån över, och mer elände kan och kommer säkert hända. Men vi ska inte ge upp utan kamp. Att allt fler tycker att någonting är besynnerligt med Covid19 är helt på sin plats och en god början för nya insikter.

Hälsar eder Peter Harold (hemkommen och ska kasta ett getöga på kommentarsfältet, tack alla kära läsare!)

 

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Demokrati och frihet. Bokmärk permalänken.

19 kommentarer till Varför är det besynnerligt att folk börjat misstänka att det är något fuffens med Covid19…?

 1. Benny skriver:

  Något skumt är det med corona-hysterin! Har läst om andra virusinfektioner i modern tid typ Hongkong-influensan som var klart dödligare utan någon som helst hysteri eller nedstängning av samhället! Vad har ändrat sig sen dess? Skulle tro att det är globalisternas strävan efter ökad makt och Big Pharma som behöver tillskott till kassan! Kanske därför de blev så upprörda över det ryska vaccinet som ska säljas mycket billigare. Deras värsta fasa är väl om det ryska vaccinet fungerar då ska ni få se en smutskastningskampanj som får den mot Trump att se ut som en vindpust! Snart dags för att blanda groggen, plocka fram popcornen och luta sig tillbaka i soffan och ducka för propaganda-kriget som fulmedia laddar upp inför!

 2. Risto Matinen skriver:

  Tack Peter!

  Det är inte ett dugg besynnerligt att folk börjat misstänka att det är något fuffens med Covid19!

  Själv blev skeptisk redan tidigt, när det bröt ut i Kina. Som Benny skriver ovan så fanns det värre (?) utbrott förr som Asiaten (1957) och Hongkong (1969). Inget gjordes emot det, så varför nu? Jag upplevde båda men blev inte sjuk och ingen jag kände vad jag minns. Bekänner att vid Asiaten hade jag inte ens börjat skolan så mitt minne därom är klent…

  Jag är övertygad om att Globalisterna ligger bakom, för att snabba på färden till deras önskade globala diktatur. Det gick inte så bra med skrämselpropagandan om klimatet som alla utan klent förstånd genomskådat, annat än i Toksverige. Men hot om global smitta det är långt mer användbart.

  Det var allt för välregisserat, där alla onda ledare talade med nästan samma röst i regi WHO. Flera länder gick även så långt som gamla Sovjet och DDR att invånarna inte ens fick lämna sitt eget land….

  • Björn Sveninge skriver:

   Det var många som fick lämna Sovjetunionen i förtid om man säger så.
   Nu lever vi i Sovjetunionen II, samma ombudsmän ,politikerna , sitter vid makten och svensken är för dum för att se sambanden.
   Igår besökte jag Biltema och tog en fika, en varmkorv och kaffe med bulle.
   När jag skulle betala hade jag jämna pengar men tjejej i kassan sa: vi tar inte kontanter pga corona.
   Det kommer att lungna ner sig längre fram sa hon, när folk blivit vaccinerade.
   Ooo nej sa jag, du tänker väl inte låta vaccinera dig för då blir du verkligen lurad och det är just så det här med coronahysterin är tänkt.

  • Peter Harold skriver:

   Jag undrar ifall det stämmer att Bill och Melinda Gates Foundation är en av de största sponsorerna av WHO. I så fall är detta en intressant omständighet, och definitivt en manifestation av hur New World Order är tänkt att fungera i dess helhet.

 3. Bara en sådan sak som var fan är alla liken om det nu är en pandemi? Från alla gamla träsnitt där dom lastade kroppar på kärror dag efter dag under alla århundradena digerdöden härjade. Det var nån Hollywood-rulle på 90-talet om en global pandemi. Borde inte folk ramla ihop på gatorna i massor om det hade varit på riktigt? Jag har inte sett ett enda lik. Vare sig i min hemstad eller på internet. Inte ens på alternativa sidorna. Jag köper det inte förrän jag får se likhögarna.

  • Peter Harold skriver:

   I Stockholm hyrde man in en massa kylcontainers samt magasin på slakthusområdet. Dock har jag inte hört något om likbilar som gick i skytteltrafik, för transporter måste ju utföras om man fått ihop en massa lik.

 4. Varjager skriver:

  Reblogga detta på Varjager's Weblog och kommenterade:
  Globalisterna gnuggar händerna och hoppas att folket inte ser verkligheten.

 5. Conny Lundberg skriver:

  Hej Peter! Roligt att du är en av dem som ser igenom all propaganda och skriver om det som sker i verkligheten!
  Jag har en artikel från Globalpolitics som kan vara av intresse: https://www.globalpolitics.se/varfor-stodjer-rockefellerfamiljen-klimat-och-miljoinitiativ/
  Jag och frun var på ett föredrag av Jacob Nordangård som var mycket intressant och upplysande och köpte därefter hans bok ”Rockefeller en klimatsmart historia” som granskar elitens plander rörande klimatet i detalj och som är mycket läsvärd.

  • Peter Harold skriver:

   Ja, det där ämnet grubblar jag väldigt mycket på, och jag har kontakt med ett antal libertarianer som också försöker bilda sig en uppfattning om saken. Att de är specifikt libertarianer är betydande i den bemärkelsen att libertarianismen anses vara kapitalismens försvarare, och samtidigt så är libertarianerna emot statlig intervention som dock är en förutsättning för att Big Business och Big Banking ska kunna behålla sina dominerande positioner medan man samtidigt reducerar konsumenternas förmåga att agera som marknadskraft.

   Om jag minns rätt så är Jakob Nordangrå redan bekant med G Edward Griffins intervju med den åldrade Norman Dodd, och redan där ser vi att Rockefeller gripit tag i politiken redan i tidigt skede för att bättra på villkoren för sig själv och näringslivet – med statens hjälp.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s