Ett rymdskepp kraschade i TV-studion

Bästa läsare!

Privat babbel, scrolla om Du vill slippa…:

Först av allt ska jag be att få ursäkta min frånvaro med att jämte tidsbrist anföra vad som kan låta som en liten ”hunden-åt-upp-läxan”-anekdot. I det här fallet har ju inte jycken slukat hela skolboken, men för att tala bildligt kan vi säga att den har fått ett och annat oskönt bett.

Jag fick en förfrågan om jag kunde flytta några deformerade betongstenar hos en bekant som vederbörande (i sin skröplighet) själv inte rådde på. ” – Är du galen? De där lyfter man inte utan en traktorskopa”, protesterade jag direkt vid en visuell avvägning och skulle symboliskt demonstrera detta genom att gripa tag i den lättaste – eller åtminstone den minsta – betongstenen och visa hur fixerad den var gentemot markytan. Men! Till min stora förvåning gick det att röra på den, och efter ett omtag hade jag fått upp den i luften och kunde stånkande bära iväg objektet. Tydligen var jag lite starkare än vad jag trodde – och nej, det var inte lättbetong..!

Efter detta gav vi oss på några stenblock, stora som en ordinär dammsugare. Häpp, de gick också att lyfta. Inte heller fick jag ryggskott. Förbluffad fortsatte jag att göra vad som önskades, och vi fortsatte nu med de större betongblocken. Det var då jag fick någon besynnerlig sträckning i handen och underarmen. Lyckligtvis låste sig fingrarna så att jag inte tappade betongföremålet på fötterna, men när bördan låg på sin nya plats kunde jag inte längre knyta handen. Det hela gjorde givetvis ont, men inte värre än att jag avhöll mig från sjukhusbesök. Problemet var dock att jag inte kunde hålla ordentligt i bilratten och än mindre i en penna. Än mindre gick pekfingervalsen som en dans längre…

Nu är jag dock så bra att jag kan hålla i bilratten, men jag kan med nöd och näppe skriva med penna, och definitivt inte utan smärta. Fast det går ju åt rätt håll, och nu kan jag träffa rätt tangent med båda händerna.

Att jag klarade av att kånka stenar och betongskrot får jag kanske tillskriva det faktum att denna sommar varit en av de bästa i mitt vuxna liv sett ur ett medicinskt perspektiv – även om jag har en lång klagolista över tillvaron i övrigt. Det tycks nästan som att mina lungor börja fungera någorlunda normalt igen efter alla dessa år. Jippi! Peppar, peppar, ta i trä, men jag är glad för varje dag som jag känner mig frisk – och då kan jag stå ut med tillfälliga sträckningar. Man är väl viking… 😉

***

Vad som däremot inte går åt rätt håll är utvecklingen runt om i världen. Besökare av Skrivarens Blogg behöver inte en 3-timmars föreläsning om finansmannen George Soros kopplingar till ”ödle-adeln” (en term som som jag fångade upp under ett samtal med en bekant) via familjen Rödskylt. Vare sig alla spekulativa detaljer om hur den sistnämnda klanen skapat oligarken Soros stämmer eller inte stämmer så kan vi konstatera att denne mångmiljardär spenderar sina pengar på att göra om världen – framför allt genom att bryta ner det individualistiska perspektivet till förmån för det som med det mildaste ordalag kallas för ”kollektivism”, men som i verkligheten är fåväldets makt över alla medborgare och stater.

Det kan dock vara på sin plats med en summarisk processbeskrivning, där ”demokrativännen Soros” skapat icke-statliga organisationer med stora ekonomiska resurser som stödjer tjänstemän, politiker, opinionsbildare och medier under förutsättning att de torgför hans ”vänster-liberala” ideologiska kamp.

Huruvida benämningen ”vänster-liberal” är ett begrepp med någon större intellektuell precision längre kan alltid diskuteras, inte minst därför att konceptet vänster-höger är en praktiserad metod för att så splittring hos de röstberättigade så att de inte får för sig att titta på helhetsbilden när de i demokratisk ordning ska välja ut sina förtryckare under den nya mandatperioden. George Soros är inte alls främmande för att sponsra olika rörelser även om de kan ha motsatta intressen; man ska inte heller utesluta att han gör dessa ”investeringar” för att försäkra sig om att respektive rörelse formar sitt budskap så att det passar indoktrineringen av av anhängarna på båda sidor. Men för den enkla orienteringens skull kallar även jag denne Soro för vänster-liberal.

Nu till poängen.

Den forne talmannen i det amerikanska representanthuset, republikanen Newt Gingrich, medverkade nyligen hos TV-kanalen Fox (som han även arbetat åt) i en paneldiskussion om försäkringskostnaderna för de affärs- och egendomsinnehavare som drabbats av förstörelse under olika upplopp i namn av Black Lives Matter. Newt Gingrich sade (via skype) helt frankt följande:

The No. 1 problem in almost all these cities is George Soros-elected, left-wing anti-police, pro-criminal district attorneys who refuse to keep people locked up. Progressive district attorneys are anti-police, pro-criminal and overwhelmingly elected with George Soros’ money, and they’re a major cause of the violence we’re seeing because they keep putting the violent criminals back on the street.”

På detta fick Newt Gingrich höra från TV-studion att det inte var nödvändigt att diskutera George Soros i detta samtal. Newt Gingrich menade ändå att det var viktigt att adressera problemet med att åklagarna av sannolikt ideologiska skäl försörjer upploppen med orosmakare, och undrade varför man inte kunde diskutera detta: ” –  So it’s verboten?” frågade han när de tre kvinnorna i diskussionen gaddade ihop sig mot honom.

Härpå följde en flera sekunder lång tystnad (nästan Ruist-varning på det hela), uppenbart därför att programledaren fick sina instruktioner från producenten/sändningsledaren via hörsnäckan som ville styra bort från detta ämne, vilket förvisso inte gick att göra eftersom Newt Gingrich hade givits det sista ordet.

Även om programledaren inte syns i bild hela tiden är det henne man ska hålla ögonen på. Hon ger uttryck för det närmsta en människa kan komma innan denna är att betrakta som en robot.

Varför vill inte Fox – som betraktas som den enda större konservativa aktören på den amerikanska mediemarknaden – exponera de skador på den amerikanska samhällskroppen som George Soros och hans entourage ligger bakom? Hur högt upp i organisationen har det bestämts att denne ska skyddas från kritik?

Den som invänder med argumentet att det är ”medie-etiska hänsyn” som tagits av Fox glömmer bort att systemmedierna sällan granskar George Soros organisationer och hans inflytande på större djup. Man kan erkänna att George Soros ”har ett inflytande”, men man är dåliga på att exemplifiera och ge proportioner.

Det sistnämnda är ganska typiskt, för det är alltför få som gör ansträngningar att göra dessa fenomen mätbara. Detta borde kunna låta sig göras på en akademisk nivå för att kunna ge oomkullrunkeliga data, men tyvärr vill systemmedierna inte medverka till en sådan granskning – istället krattar man manegen för de s.k. ”konspirationsteoretikerna” som sannolikt ofta har rätt i helhetsbilden, men har svårt att kunna sälja in varje enskild detalj som ett 100-procentigt bevis.

Jag ämnar återkomma till detta ämne i en uppföljande bloggpost, men just nu har jag saker som ska göras med två händer, däribland en helkväll i tvättstugan. Suck.

Hälsar eder Peter Harold

 

 

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Demokrati och frihet, Dumburk. Bokmärk permalänken.

15 kommentarer till Ett rymdskepp kraschade i TV-studion

 1. Pingback: Ett rymdskepp kraschade i TV-studion — Peter Harold – Skrivarens blogg – Life, Death and all between

 2. Björn Sveninge skriver:

  Några kommentarer från Russia Today.

  Sweden, pff, once a proud land of brave Vikings. Now a US lackey cucky with no dignity.
  Reply

  Paul Ericson
  SergeyBodrov
  11 Sep

  Yes … I met many Swedes over the years; pleasant enough but they seem to be a bit shallow. They easily swallow all this socialist equality BS and are offended or surprised when anyone disagrees with it. Often the way of people who came from a very secure social background and were given plenty in a rich society.
  Reply

 3. Risto Matinen skriver:

 4. Benny skriver:

  Det som borde krascha in i alla SR/SVT studios i Sverige är en kryssningsmissil som Putin sänt för att frälsa oss från denna propagandaverkstad det blivit! PS främsta mål numera är hjärntvätt av svenska folket och 60% låter sig frivilligt sin hjärna bykas av regimens propaganda! Skrämmande! Som jag brukar säga…Folk är inte dumma i huvudet de är mycket dummare än man tror!

 5. Benny skriver:

  Den nygamla cirkusen med Estonia fortsätter ända upp på högsta politisk ort! Varför kan man fråga sig? Det kan ju knappast vara smuggling av vanlig krigsmaterial från forna Sovjet som gjorde att politiker i Sverige snabbt ville begrava hela skiten, helst i betong om det gick! Det hela är nog i stället frågan om smuggling av riktigt hemlig teknik som t ex små kärnladdningar möjliga att få ner i en resväska eller liknande som det är frågan om! Kanske Sverige skulle hjälpa USA och Nato att få tag på denna teknik och se hur sovjeterna löst det tekniskt och det är detta som den svenska regimen vill dölja! Skulle vara en skandal utan like och säkert slutet för S som parti om detta kom ut. Inte konstigt att sossarnas hela propagandaapparat och det korrumperade rättssystemet med åklagare i spetsen hotar folk att rota i det hela, även utlänningar hotas precis som om Sverige hade den självpåtagna rätten! I ljuset av detta så förstår man Mona Sahlins vurmande för att täcka över vraket med betong eftersom det absorberar radioaktivitet och hindrar snokande dykare! Jag tror sossarna i vilket fall som helst kan sova lugnt, antingen har ryssarna redan hämtat prylarna eller har USA gjort det och det var kanske därför som någon klippte upp detta hål i skrovet! Spekulationer? Javisst, men hemlighetsmakeriet måste ha en större orsak än smuggling av vanligt krigsmaterial!

  • Peter Harold skriver:

   Nu känner jag mig dum. Jag har faktiskt aldrig tänkt tanken att det skulle kunna ha varit kärnladdningar. Men jag drar mig till minnes att en trovärdig debattör som hördes i gammelmedierna antydde att det som smugglades skulle föras vidare till trakterna av mellersta östern. Vilket kan betyda… hm, jag måste gissa.

 6. Peter Harold skriver:

  Sjuk (snarare skadad) på främmande ort utan egen uppkoppling. Återkommer snart.

  • hllviken skriver:

   God bättring! önskas dig.z

  • hllviken skriver:

   Hälsoråd av dr Jason Fung:

   • Peter Harold skriver:

    Sådant lustigt sammanträffande. Jag praktiserar detta. En bekant till mig gav detta råd, föreslaget enligt principen att kroppen måste använda sin energi till att bekämpa viruset istället för att lägga kraften på att bryta ner föda. Resultatet – tillsammans med vila – blir en lugnare insjukningsperiod som också leder till ett snabbare tillfrisknande.

    • hllviken skriver:

     Det har varit känt länge men jag har inte hört det rådet i Sverige.

     År 1970 vistades jag hos en läkarfamilj i England. När jag fick en virusförkylning påpekade de ”ät inte när du har infektion i kroppen”.

     • Peter Harold skriver:

      Jag tycker det låter rimligt att detta är en sådan där sedan sekler utprovad kur. Folk måste ju ha noterat effekten sedan de provat detta, spontant eller planerat. Jag ska leta i mina gömmor och se ifall jag hittar någon äldre bok om detta. Har samlat på mig många volymer med gammal kunskap som kanske kommer till nytta på flera sätt i framtiden.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s