Historien skola döma… (ett jobb för Finspångskommissionen?)

Bästa läsare!

En vägg av text eftersom jag varit borta så länge…! 🙂

En bekants bekant reflekterade över hur Sverige förändras, och att hon oroade sig över sakernas tillstånd ”den dag då vi lämnar över detta till kommande generationer”. Hon sade att hon ”inte är ute efter att allt ska vara som det varit förr, för det behövs alltid utveckling”. Men hon tillade att ”det vi ser nu ju knappast kan kallas för en positiv utveckling. Vad ska våra barn och barnbarn tycka om att man lät det bli på det här viset?”.

Well, well. Vi kan ju börja med att notera att om vi talar om etniskt svenska barn och barnbarn så blir det allt förre av dem. Istället kommer det allt fler ”Sverige-födda” med invandrarbakgrund, och då man konstaterat att andra-generationens invandrare kan bli lätt ”upp-fuckade” (t.ex. gängkriminalitet, underpresterande i skolan, religiöst radikaliserade, etc) så tycks man gå i tron att tredje generationen ska bli ”som oss”. Och med ”oss” menas underförstått etniska svenskar (även om det finns hopplösa fall även från den gruppen). Den här kvinnan jag talade med kände sig inte övertygad om att denna lyckliga profetia som optimisterna i TV och radio torgför kommer besannas, utan att det blir mer av vad vi har idag och ”möjligtvis mycket värre”. Så hennes beslut är att inte skaffa barn…

Utan att jag så värst mycket ventilerade mina egna ståndpunkter under samtalet – jag replikerade med ett ”Jag håller med Dig, men don’t get me started”, som jag sade med ett leende – så tog jag med mig detta spontana samtal med mig och kontemplerade.

Det är ju de facto som så att de kommande generationerna inte kommer ha så mycket förståelse för hur Sverige varit. Tänk hur vår egen bild ser ut av det Sverige som fanns när farfar var ung, som det heter. Dagens farfäder är dessvärre den generation som genomfört förvandlingen av vårt land, även om vi inte ska tillskriva dem en kollektiv skuld. Men låt oss notera att motståndet inte fanns när det behövdes, och knappast i tillräcklig mängd.

Den reflektion jag gjorde var att man skulle behöva institutionalisera ”motståndet”. Jag talar inte om att vi ska skola oss till gerillakrigare och sätta eld på riksdagshuset, men däremot att vi ska ta ordet och språket till hjälp och samla och sprida information med trovärdig dignitet. Det ligger på oss att berätta om det som varit och hur det förändrades.

En populär tes är att ”Olof Palme införde det multikulturella samhället”. Det är ett påstående som inte är helt lögnaktigt, men det är inte heller heltäckande. På många håll på Internet finns texter som beskriver saken i djupare detalj, men dessa kunskaper ingår inte i den svenska kanon över ”berättelser om omvandlingen och folkutbytet”. Dessa inlägg blir också alltför lättvindigt avfärdade som ”konspirationsteorier”, vilket tyvärr är en effektiv metod för kulturmarxister att slippa ta debatten.

Så åter till min tanke om att institutionalisera ”motståndet”. Förändringen och omvandlingen av Sverige pågår även just nu, och processen är inte avslutad och kommer säkert aldrig avslutas. Men om vi inte förstår vad som händer kommer vi inte kunna erbjuda friktion för de som vill omdana vårt land till någonting annat.

Jag vill därför efterlysa krafter som vill organisera en plattform som utifrån tanken att morgondagens svenskar (och för all del dagens) ska kunna döma över beslutsfattarna. Temat är ”Historien skola döma…” och handlar om att man sammanställer fakta om hur förändringen gått till och även vilka som medverkat och i vilken grad.

Jag tänkte att en artikelserie utifrån ”Historien skola döma…” kunde passa bra där man har ett framtidsperspektiv på t.ex. hur morgondagens etniska svenskar som går in i en modern svensk renässans – där det svenska folket återfått makten och kontrollen över samhället och kunnat framgångsrikt avveckla det multikulturella experimentet – får tillfälle att historiskt döma dessa människor som skadat landet genom sina okloka beslut. Här tänker jag givetvis på sådana som Fredrik Reinfeldt, Miljöpartiet, advokatsamfundets dåvarande generalsekreterare Anne Ramberg, m.fl. som granskas och får en adekvat beskrivning över de skador de vållat. Men man kan också ta med hur olika domare dömt i mål som är kopplade till hets mot folkgrupp som blivit en effektiv gummiparagraf för de kulturmarxistiska aktivisterna inom rättsstaten.

Det handlar här alltså om att hjälpa till med morgondagens historiska dom redan nu – innan glömskan träder in och skänker våra barn och barnbarn illusionen att det inte varit så värt mycket annorlunda någonsin än hur de har det. Har jag uttryckt mig tillräckligt tydligt? Det blir nog inte bättre av att jag gör referenser till filmerna ”Tillbaka till framtiden”, för de stämmer inte heller…

Jag misstänker att organisatoriskt borde detta läggas inom ramen för en tidskrift med utgivningsbevis, t.ex. nyhetssajten Fria Tider eller liknande.

När det gäller den institutionella aspekten av ”Historien skola döma…” funderade jag lite på det som i föraktfulla termer kallas för ”Finspångsrättegångarna”, vilket var – vad man säger – ”ett koncept av nynazisterna att efterlika Nurnbergrättegångarna med svenska makthavare”. Idag – i en tillvaro av vårdkaos, dagliga skjutningar och sprängdåd, inkompetent ledarskap, etc etc – är inte alls lika många människor främmande för att i en eller annan form pröva makthavarnas skuld, vare sig det sker i Finspång eller annorstädes.

Det vore alltså sålunda dags nu att börja dokumentera och sammanställa dessa akter, och… ja, vi får se vad morgondagen har att erbjuda. Vilka partners skulle vilja samverka i detta? Frågan är öppen.

*

Ja, detta var de första tankar jag kände för att sätta på pränt denna fredagskväll.

På det privata planet har jag häromveckan haft förtroendet att köra ett stycke personbil till de övre regionerna i landet för leverans till en privat kund som nappat på chefens bilannons i Blocket – nej, jag var alltså icke säljaren utan bara en villig chaufför.

Väl på väg dit fick jag veta av säljaren att köparen just skadat sig, och säljaren bad mig att stanna och avvakta innan jag fortsatte vidare. Medan jag mumsade capricciosa i Avesta (tror jag, men nu blir jag faktiskt osäker… minnet sviker redan) ringde säljaren upp köparen igen, och köparen beklagade sig över att han inte kunde köra sin lastmaskin men ändå skulle kunna ta emot bilen. Dock kom säljaren på att eders tillgifvne faktiskt kört en hel del arbetsfordon av det ifrågavarande slaget, så jag fick fortsätta norrut och inte bara leverera en bil utan också sätta mig i en lastmaskin och jobba som uthyrd förare. Det gäller att vara flexibel!

Oturligt nog så blev jag själv skadad och sjuk innan jag skulle fara hem, med både muskelsträckningar (inklusive comeback för obrukbar hand) men också intressanta hudinfektioner, måhända på grund av den jord jag hanterade (sorterade) och bristande hygieniska förhållanden ute i vildmarken. Men roligt hade jag, även om min hud ser ut som en pizza napoletana!

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Bil & trafik, Demokrati och frihet, Finspångskommissionen, Privat. Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Historien skola döma… (ett jobb för Finspångskommissionen?)

 1. Björn Sveninge skriver:

  Det tar sig sa mordbrännarn, vad han nu kunnat mena med det.
  Frågan är bara vilka vi vill ha tag på.
  De som försett personer med dåligt förstånd med bensin och tändstickor eller de som haft en plan på hur de skall , tänk på hur de infiltrerat fria murarna som från att ha varit nån slags fackförening blivit ett centrum för all världens djävulskap.
  Vilka är skyldiga till att Estonia sänktes och 852 människor dog?
  Besättningen på bryggan inklusive kaptenen som alla överlevde eller Carl Bildt som är misstänkt för att ligga bakom utsmuggligen av kärnvapen från Sovjetunionen avsedda för att genom atmosfärisk sprängning slå ut all elektronik i ett land.
  En sak är säker, en kapten skall vara siste man att lämna skeppet.
  Hur många av dagens politiker blir kvar i landet när ” skutan” sjunker?

  • Peter Harold skriver:

   Om inte annat – med tanke på din sista fråga om vart politikerna tänker ta vägen när skiten åkt upp i fläkten och stänker även på dem – att studera saken ur ett psykologiskt perspektiv också. Det här borde ha gjorts för flera år sedan, även om man kan se att ”svenskarna” nu fått dåligt rykte i omvärlden för sin drift att förstöra det egna landet. Frågan är om man i utlandet – åtminstone i länder som inte helt genomsyras av kulturmarxism i den akademiska världen – ha börjat att forska i saken om varför ”svenskarna” gjort som de gjort.

 2. minnesdagen skriver:

  Det enda man kan vara säker på, när det gäller framtiden, den blir inte som man föreställer sig.

  Något att fundera på…;

  Golda Meir (iraelisk premiärminister 1969-74) skriver i sin självbiografi, My Life, sida 167:

  “Jag minns mycket väl den dag då de första hemska rapporterna nådde oss om gaskammare och tvål och lampskärmar gjorda av judiska kroppar. Vi höll ett krismöte i kontoret för Histadrut och beslutade på plats att skicka någon till Ankara för att försöka få kontakt med judarna därifrån. Det märkliga och skrämmande var att ingen av oss ifrågasatte den information vi fått. Vi trodde på alla rapporterna omedelbart och i sin fulla helhet. Nästa dag hade jag ett mindre viktigt och rutinmässigt möte med en brittisk tjänsteman som jag alltid hade tyckt om, och naturligtvis berättade jag för honom vad vi precis hade fått veta om nazisternas grymheter. Efter några minuters berättelse såg han på mig med en förvånat uttryck och sa: “Men, fru Meyerson, helt säkert, du tror inte på allt det där, eller hur?” Sedan började han förklara för mig om alla illdåd som beskrevs i krigspropagandan under första världskriget och hur fullständigt påhittade de hade varit. Jag kunde inte förklara för honom hur eller varför jag visste att detta var annorlunda, men jag kunde se i hans oroliga, ganska snälla blå ögon, att han trodde att jag hade blivit smått galen. ‘Du skall inte tro allt du hör’, sade han vänligt till mig innan jag gav mig av.”

  Ändå verkar man i judiska Palestina vetat allt långt i förväg:

  On January 21, 1944, about a year and a half before the end of World War II, published on the front page of Haaretz. the headline “Six million Jewish victims,” it brought unusual testimony for the time about the number of Jews murdered in the Holocaust.

  https://www.haaretz.com/israel-news/.premium-figure-of-6-million-holocaust-victims-first-cited-by-polish-survivor-not-eichmann-1.8781961

  – Varför var Förintelsen en notis i januari 1944 och inte en stor nyhet ? Det fanns telefoner på den tiden så det var ju inte direkt svårt att kommunicera med folk i olika länder.

  • Björn Sveninge skriver:

   Det som skrämmer är att svensken via SVT blivit så hjärntvättade att det inte känns meningsfullt att försöka informera om saker o tings verkliga tillstånd.
   Vad jag säger bryr tv- tittarna/lyssnarna sig inte om, det har ju sagts på tv,n.
   Det finns undantag förvisso…
   Och pressen är ju ägd av ”sex miljoner”.
   Hur mycket mångkultur, eldade bilar, våldtäkter, misshandel,mm skall det behövas innan svensken vaknar?
   Ondskan hos frimurartoppen är bagetelliserad, hur många vita blev inte offer i Sovjetunionen!
   Och söndra och härska är i full swing inte minst i USA.
   Demokratin måste bort!

  • Peter Harold skriver:

   Mycket intressant! Och samtidigt förutsatte Golda Meir att man inte fick ifrågasätta pratet om lampskärmar och tvål. Fast det faktum att ingen seriös historiker tror på dessa saker bevisar ju att den brittiske tjänstemannen med sina ”oroliga, ganska snälla blå” ögon hade rätt. Krigspropaganda!

 3. Peter Sjöström skriver:

  Något i planeringen att vi etniska inte ska skaffa barn ? Vad gäller de utvalda och deras görande och låtande så har tidningen DMS en belysande artikel om 6 miljoner i nummer 4 2017 . Arbetslägret Auschwitz har en minnesplatta av yngre årgång där de skrivit ner antalet döda där med någon miljon men likväl är slutsumman 6 . Läste även på Jan Millds blogg att de ledande inom de utvalda visste mycket väl vad som pågick i arbetslägren men de tyckte det var bra för ”saken” om de led och pinades . Soldaterna som stred led och pinades de med . För opinionens skull så lämnades de i lägren åt sitt öde . Har varit ute med min husbil och dam sedan 2/8 och åkt runt i Mellansverige , Danmark o Tyskland östra delen . Saknat sidan och dess skribenter mycket . Mvh Sjöström

  • Björn Sveninge skriver:

   Skattefrihet åt dem som skaffar 4 barn!🙂

  • Ron skriver:

   Dagis, p-piller, ”frigörelse”, rekord i skilsmässor, oavbruten familjefientlig propaganda i 50 års tid, sunda företag (och därmed jobb) körda på porten, marxistisk skola, valutan sönderdevalverad och värdelös..

   Hur funkade det, ”Moder Svea”? Nöjd med resultatet?

  • Peter Harold skriver:

   Ah! Så underbart sätt att spendera sensommaren på. Jag önskar att jag också hade tid och möjlighet att resa igen.

   Jag kan bara tillägga att webadressen till DSM är: https://dsm.nu/ Mycket läsvärda artiklar där.

 4. Björn Sveninge skriver:

  Demokrati är det som givit oss massinvandring och judestyre, EU.
  Fallet blir större för USA än för Sovjetunionen!

  https://russia-insider.com/en/node/25505

  • Vauen skriver:

   Peter, Projektet du beskriver heter ”wayback machine” (archive.org) och finns redan. 😉

   Björn, att importera en helt ny *demo*-grafi är inte demokrati! Det var så det gick till när vi blev en ”multikultur”. En liten klick med invandrare, främst agenda-judar övertygade hela samhällets elit att Sverige skulle bli ”multikulturellt”. Allt från politiker till arbetsgivare höll med. Det fanns inga alternativ att rösta på! Vi har ALL rätt att reversera detta beslut. Det har aldrig funnits stöd för det bland folket.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s