Negerflickan och spermaharen… rasism och barnporr i skön förening!

Bästa läsare!

Vi bor i ett knasigt land. Samtidigt som det titt som tätt bjuds in beteendevetare och personlighetscoacher till morgonsofforna i TV-studiorna för att predika om vikten av att göra upp med den förargliga jantelagen som hämmar individen, så har vi svårt att göra slut på den kollektiva skuld vi känner därför att vi är svenskar och har en ljus hudfärg.

Från första dagen på dagis till sista sucken på ålderdomshemmet upprepar vi mantrat att alla människor är lika värda och skall behandlas lika. I sig ser jag inget fel i den inställningen. Alla människor är lika värda, eller åtminstone relativt sett. En politiker är naturligtvis mer värd än en vanlig väljare. Kungen är jättevärdast av oss alla. Om du och kungen krockar samtidigt i Säffle och bägge behöver en respirator – vem tror du kommer få den ifall det bara finns en enda på sjukhuset? Mm, just det. Just den här frågan kan inte besvaras med ”hon som har störst tuttar”.

Just detta att alla är lika värda oavsett kön och hudfärg har gjort oss svenskar väldigt känsliga för att förhäva oss eller trampa andra som inte är lika fisbleka på tårna. Därför händer det emellanåt att människor som saknar vettiga arbetsuppgifter på kontoret får för sig att en glass kan vara rasistisk. Eller att en tecknad figur kan kränka folk av en vis hudfärg. Det är detta som hänt den här gången.

Stina Wirséns barnfilm ”Liten och skär och alla brokiga” har en karaktär som heter Lilla Hjärtat. Lilla Hjärtat är en negerflicka med hud svart som tusch och håret i utstående flätor. RASISM! Nu tvingas en av filmaffischerna dras in. Frågan är om det räcker till ett politiskt korrekt bokbål? Finns inte Lilla Hjärtat med i filmen också?  Kommer Statens Biografråd att sätta en varningsskylt i biograferna för intet ont anande biobesökare som vill slippa få rasismens fula nuna upptryckt i plytet? Och borde inte de svenska skolorna bojkotta filmen? Kan inte någon från Expo uttala sig också?

Snälla… …finns det inte viktigare saker att göra än att ondgöra sig över tecknade figurer? Get a life, losers! För övrigt tycker jag att den blåprickiga varelsen är lik den beryktade Spermaharen. Kan inte det go viral också? En negerflicka och en spermahare på samma bild, är inte det… typ barnporr? Om inte annat har ju figuren en misstänkt bula mellan benen. Flämt! Ska vi verkligen utsätta våra barn för sånt här…??????!!!!!!

Hälsar eder Peter Harold

I mediebruset om den rasistiska barnfilmen:
SvD: ”Filmbild dras in efter rasismdebatt”. Undrar om debatten funnits på riktigt, eller om det bara är ett troll som sitter och garvar åt den förtvivlade Stina Wirsén.
DN: ”Affisch byts efter debatt om rasism”.
Dagbladet: ”Filmbild dras in efter rasismdebatt”.
NT: ”Filmbild dras in efter rasismdebatt”.
Expressen: ”Brokigt blev tokigt”.
SVT: ”Synen på Sverige förändras”. Inte om tecknade negerflickan men däremot att omvärlden sett kulturministern skära negertårta. Oj oj oj.

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Film, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Negerflickan och spermaharen… rasism och barnporr i skön förening!

  1. Stig Olsson skriver:

    Tänk om dom kunde skriva om riktiga problem i stället! 😦

  2. Peter Harold skriver:

    Ja, eller också är det vi läsare som behöver den här ”i en ding-ding-värld”-journalistik. Nyheter som ”Britney Spears mutta hänger ut” lockar fler läsare än seriösa samhällsfrågor. Jag är glad att jag inte sitter på en tidningsredaktion.

  3. Jenny Karlsson skriver:

    ironiskt att plocka bort kommentarsfältet på en artikel kallad ”Filmbild dras in efter rasismdebatt”.

  4. Pingback: Liten skär och alla små brokiga « Pinglans Tankar – den ej politiskt korrekta bloggen

  5. Cia skriver:

    Äntligen ett vettigt inlägg som sätter huvudet på spiket! Jag känner inte till något annat land där man ständigt går runt och verkar leta efter rasistiska referenser. Att någon kan känna sig kränkt av en tecknad figur dessutom? Det säger väldigt mycket om alla fördomar vi faktiskt har. Jag tänker på Rudolf i Sunes Sommar när basketlaget kommer in och vill ha negerbollar i kiosken. Fast No no no, här kallar vi ju dem Wienerbrod! Haha, morsans gamla ”7 sorters kakor” har ju recept på negerbollar, kanske också kan läggas på bokbålet?

    • Peter Harold skriver:

      Ja, vi har redan kommit dit. Fast själv tycker jag illa om negerbollar av den enkla anledningen att tillverkningen är något av det mest ohygieniska som finns – alla barn skall hjälpa till, host och snor blandas med havregryn, kakao, socker och smör. Sen får skiten stå framme i timmar.

      Jisses, jag får kväljningar bara jag tänker på detta…!

  6. Anna skriver:

    Att vilja få bra jävla sex och ändå få intellektuell stimulans är ett inte särskilt ”apart” fenomen. Så länge du är man. Annars är det ständigt ifrågasatt…

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.