5 minuter från tragedi

Bästa läsare!

”Kör försiktigt!” brukar mina föräldrar hojta när vi åker hemifrån dem. Hallå! Hur kan de tro att jag gör annat än är försiktig i trafiken?!!

Tyvärr är försiktighet inte en garanti att klara sig helskinnad. I lördags körde jag till Tyresö strand, och tio minuter senare åkte jag tillbaka samma väg och passerade korsningen mot centrum. Där stod brandkåren och ambulansen och ställde ut bårar och räddningsutrustning.

Precis några minuter innan hade en röd Volvo-kombi kommit i hög fart och missat att svänga i korsningen så att han istället körde över två refuger och in i en silverfärgad BMW som fick sidan intryckt. Bägge ekipagen hamnade uppe på gräsmattan framför Mc Donalds.

En bekant passerade förbi senare och gav mig vittnesmålet att föraren i den påkörda bilen kräktes blod. Inte ett särskilt gott tecken.

Så var detta en olycka? Nej, inte enligt min mening. Det var ett mordförsök. Föraren i den röda Volvon som orsakat kollisionen var enligt min bekante misstänkt alkohol- eller narkotikapåverkad. Föraren i fråga har absolut ingenting i trafiken att göra i sitt påverkade tillstånd.

Jag vet att vi aldrig kommer kunna lagstifta bort rattfyllerister. Ibland hjälper det inte ens med att ta deras körkort; de kan sno en bil och ge sig ut i trafiken i alla fall. Så det finns bara ett sätt att hantera dylika människor; lås in dem. Köp in en bit mark i någon australisk öken och upprätta en fångkoloni. Det finns ingen ursäkt att köra bil i fyllan. Man är en potentiell mördare.

Jag skulle vilja gå så långt att jag påstår att en vanlig mördare står högre i aktning än ett rattfyllo. Mördaren har ju oftast ett syfte med sitt brott, t.ex. tillförskansa sig pengar eller hämnas eller tysta någon han/hon allmänt ogillar. Rattfylleristen dödar däremot på måfå och utan urskilning. I morgon kan det vara just du som är offret. I lördags hade det kunnat vara jag om vi inte hoppat över mjölkinköpet.

Hälsar Eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Bil & trafik, Privat och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till 5 minuter från tragedi

 1. Witch skriver:

  Varför ska de få åka till värmen? Och jag tycker det var för snällt val, vad sägs om svalbard eller kanske ännu mer norrut, kallt, ogästvänligt och urtråkigt. Gör inget om de blir lite isbjörnsmat heller…. 😀

 2. zozzy skriver:

  Håller med om allt. Det är oförlåtligt och sjukt…ingen respekt alls för andra människor. Och alla barn som finns runt som inte sitter i bilar utan cyklar eller går…skicka iväg dem långt bort…och ta med alla pedofiler osså!!!!! Eller skicka pedofilerna först

 3. Peter Harold skriver:

  -> Witch
  Det är ännu varmare i helvetet, men jag tänkte att jag skulle låta alltför elak av mig om jag skrev den destinationen för dem. 😉 Fast Svalbard låter också som ett rättvist alternativ (Hoppas att ingen patriotisk Svalbardare läser detta och tar illa upp…).

  -> Zozzy
  Japp, det är många som kan komma ivägen för ett rattfyllo. Alltså skall ingen påverkad förare vara ute i trafiken.

 4. Nina skriver:

  Ja det är de där små tillfälligheterna som vi ibland vet om och ibland inte. Jag har alltid sagt att sätter en människa sig i en bil påverkad så är bilen ett mordvapen och föraren är mördaren och de har allt mitt förakt.

 5. Peter Harold skriver:

  -> Nina
  Det som är mest orättvist är att rattfylleristerna har en benägenhet att klara sig bättre i olyckorna än sina offer. En bekant till mig omkom vid en frontalkrock med ett rattfyllo. Fyllot klarade sig men min bekante avled.

 6. Nina skriver:

  Ja just det har jag ofta tänkt på. Att de brukar klara sig. Verkligen tragiskt att höra och det gör mig ledsen!

 7. Peter Harold skriver:

  -> Nina
  Ja, det i synnerhet som det är de fullständigt oskyldiga som drabbas. 😦

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s