NEJ! Jag släcker inte!

Bästa läsare!

Blodtrycket har ökat igen. Det är nog bäst att jag slutar dricka mjölk…

Nu är det iofs inte innehållet i mjölkförpackningarna  som fått blodtrycket att rusa i höjden. Nej, det handlar den här gången om utsidan. Och jag syfter inte på den fuktkänsliga tryckfärgen med vilken man stämplar bäst-före-datumet med, som mindre noggranna handlare suddar ut lätt med tummen för att pensionärer med nedsatt syn skall köpa gammal mjölk av misstag.

Det som får mig att koka över är de svarta förpackningarna med tillhörande propaganda. För det handlar tyvärr om ren och skär propaganda.

Om några dagar skall man genomföra en ”Släck ner”-kampanj. Under en timma på kvällen skall svenska folket släcka ner lampor som ”lyser i onödan.” Nu kan man ju tycka att det är en lätt sak, vid nämnda timma skall faktiskt de mindre barnen ha gått och lagt sig. Det är många lampor som släcks då av helt naturliga skäl.

Men nu KRÄVER de förnumstiga miljöfascisterna att vi – vanligt hederligt folk – skall dansa efter deras pipa och släcka ner i uttryck för en internationell klimathysteri. ”Släck och minska koldioxidutsläppen!”

Arla mejeriernas leverantör?

Arla mejeriernas leverantör?

Sorry! Min el är hederlig kärnkraftsel. Förhoppningsvis. Och jag tänker inte lyda Arlas pekpinnar. As a matter of fact, det får hädanefter bli Milkos vispgrädde nästa gång jag gör kycklinggryta.

Det är min uppriktiga och ärliga åsikt att folk på ARLA inte vet någonting om klimatförändringar och koldioxid. Allt detta är bara en fråga om PR. I ett annat land hade vi kanske släckt ljuset för Jesus eller för den havererade statsekonomin. Här i vår välfärdskultur släcker vi istället ljuset i en timma för att vi tror oss kunna rädda planeten. Jag ber att få citera George Carlin: ” – The planet is fine. It’s the people that have fucked up.”

Jag får högt blodtryck av Aftonbladet också. Igår hade man ordet ”Kaos” på löpsedeln. SMHI har utfärdat en klass 1-varning. Sverige skall drabbas av köld och blåst. Ja, t.o.m. av för årstiden ovanligt låga temperaturer…

Och på nästa sida kunde man läsa varför vi skall hålla släckt i en timma; förra året dog en massa sälungar i Östersjön för att det fanns för lite is (men i år är det bättre)! What the hell?!! Är det för varmt eller är det för kallt, Aftonbladet? Bestäm er!

Är det ingen som fattar att väderleken varierar oavbrutet? Är det ingen som fattar att vintrarna vissa år är stränga, och andra år kanske milda? Är det ingen som ställer sig frågan hur sälungarna klarade sig när vikingarna odlade vindruvor på Grönland(!) mellan 800-1300-talen? Är det ingen som VILL fatta att vårt klimat inte är statiskt utan förändrar sig oavbrutet av helt och hållet naturliga orsaker (bl.a. från vulkaner)? Och är det ingen som vill inse att våra mänskliga utsläpp av koldioxid är en bråkdel av all koldioxid som finns naturligt?

Ja, det är uppenbart att mjölk fördummar. Och har någon funderat hur mycket koldioxid varje tryckt upplaga av Aftonbladet genererar? Ångest!!! 

Drick vatten och sluta läsa Aftonbladet. Inte för miljöns skull, utan för ditt välbefinnande! *pekpinne upp*

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Energi. Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till NEJ! Jag släcker inte!

 1. Witch skriver:

  Vad då släcka ner? Här har man väntat på att Robinson ska börja i flera år, tro inte att man stänger av och sitter i mörkret då? NO WAY!

  Det är den enda dokusåpan jag skulle kunna tänka mig vara med… faktiskt, fast det har inget med ditt inlägg att göra…. bara onödig info! 😉

 2. Peter Harold skriver:

  -> Witch
  Har det med krympande byxor att göra då? 😉

 3. Witch skriver:

  Nja… som det verkar i år så lär ju iaf mångas midjemått krympa i Robinson…. ;D

 4. ginger06 skriver:

  Det är nog bara så att vi människor hjälper till att påskynda processen med modärn teknologis ”spyende” och atomsprängningar i havet.
  För visst har det funnits en del klimatförändringar under årtionden som gått.
  Vad var det som fick Noa att bygga en ark? tycker jag kan vara ett exempel och 7 nödår i Egypten ett annat. Inlandsisen som smalt … Jordens rotation … Allt har sin förklaring, men kanske inte förän långt efteråt.

  Jättefint blogginlägg!

 5. kojiki skriver:

  Jag undrar hur mycket energi som gick åt att ändra färg på förpackningen rent nonsens egentligen……om vi släcker ner lite en timme märks det på våra elräkningar..långsökt…men vaddå..!

  Ha en fortsatt trevlig dag

 6. agath skriver:

  Hej Peter!
  Det där med att vi ska släcka ner det kommer de
  och tjatar om varje år.Jag tänker då inte släcka ner
  1 timme,vad ska jag göra då sitta och läsa under tiden
  till stearinljus…eller vill de ha sagt något annat med de orden?

  Haha du är kul du,klockan 12 är mitt på dagen ju.*ler*
  Ja din dotter är väl spänd inför finalen på
  fredag och vem som ska få skon,jag själv tycker ju
  också att Lajla Bagge dansar bra.Men vi såg ju hur det gick för Morgan,det hade varit mera jämnt
  om det var de som tävlade mot varann än Magnus och Lajla.Men din dotter får väl ringa ett par
  gånger och hoppas att de räcker*ler*
  Jag önskar dej en fin Tisdag.
  Ha det bäst.

 7. Gubben skriver:

  Avancerat trams – om klimatförespråkarna/politikerna verkligen ville göra något för att minska koldioxidutsäppen – varför då inte ge sig på kolkraften?
  Trovärdighet saknas! Jag blir så trött,,, och glad av att läsa ditt inlägg!

 8. Thomas skriver:

  Här har vi skånemejerier, de sysslat inte med sånt, de klistrar bara små lappar på paketen där den lokale producenten (mjölkbonden) presenteras.

  För övrigt, en lördagskväll vid 20.30 så är man väl på lyset…

 9. Car Bil skriver:

  Är det verkligen mer mörker vi behöver nuförtiden?
  Ännu en sån där manifestation utan något som helst värde. ”Earth hour – släck för en ljusare framtid” står det på WWF:s hemsida. Harr harr.

  Men okej, jag ska släcka ner i t-banetåget under en timme på lördagkväll! Kan jag dessutom rädda livet på någon blyförgiftad sälstackare på det sättet så är det ju värt det.
  Men det är klart. Risken finns ju att någon får panik i de mörka vagnarna, en ambulans ska då rycka ut (med släckta blåljus så klart) som spyr ut lite avgaser och bränner gummi mot asfalten samt att tågtrafiken måste stoppas i en kvart vilket gör att vissa trafikanter missar anslutande fjärrtåg och måste ta taxi flera mil…

 10. Kvinnosoppa skriver:

  Jag kan ju läsa här när det handlar om blodtryck (nedräkningen är nu ett dygn till tentan) Jag byter läsning och min puls ökar inte men muskelryckningarna i ansiktet får börja arbeta och syret ökar i blodet….

  Nu tillhör ju jag dem som inte släcker lampan men de som gör det borde ju få en uppmaning att ta sig för något mer pulshöjande. Är det de Arla vill förmedla, så de får sälja mer mjölk senare? För övrigt så har jag gått över till Skånemejerier som har mycket godare mjölksmak och trevligare förpackningar.

  Hederlig kärnkraftsel finns inte! Vad gäller kycklinggryta så föreslår jag dig byta till en Kreolsk gryta med anledning av glasbitars närvaro i köttet. De har nog haft firmafest på Kronfågel eller har de en medarbetare som är lika arg på sin arbetsgivare som LOs medlemmar är på sin VD som tydligen är en novis arbetsnarkoman.

  Nu åter till hjärtat och kanske jag släcker lampan före det ljusnar…. 😉

 11. Peter Harold skriver:

  -> Allesammans
  Jag tackar för era kommentarer, vare sig det är vår gemensamma irritation över Arlas svartmjölk till kycklinggryta och den kvinnliga baggen… 😉

  Jag kan notera att Expressen hade en notis i nederkanten om ”sälungsdöden” i Östersjön. Det fanns ingen reservation för att isen är bättre i år, utan läsarna gavs intryck av att det fortfarande var ett bestående problem med isfritt i Östersjön. Men det faktum att det bara blev en notis – längst ner – ger ju en fingervisning om att artikeln tagits in i all pliktskyldighet gentemot… Världsnaturfonden?

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s