Den kungliga republikanen…

Bästa läsare!

Jag hoppar över de rader jag kunnat skriva om min hälsa, för det finns roligare saker att skriva om. Men det roligaste törs jag inte skriva om. Fast jag kan ge några antydningar…

Jag förärades att sitta på ett mycket viktigt möte idag. Jag skulle vara bisittare till min chef. Förmiddagen gick alldeles utmärkt. Av det 56 sidor långa dokument som vi skulle gå genom idag kom vi till sidan sju före lunchen.  Och då får vi räkna bort dokumentets framsida, insidan av pärmen, försättsblad och två sidor med en mycket detaljerad innehållsföretckning.

Då insåg chefen att han hade ett annat möte i grannkommunen vid 13-tiden. Såååå lägligt, inte sant.

” – Nu får du ta och berätta några roliga anektoder om din chef”, sade plötsligt en av mötesdeltagarna. Och jag berättade. Givetvis kommer jag inte återge hela historien här, men den handlar om en motorbåt, ett spritkök, en brand och en Papphammar som försöker släcka densamma. Egendomligt nog brann inte båten upp.

Eftersom jag under de senaste dagarna arbetat trots sjukdom har mina energireserver tagit slut. Idag var jag nära att svimma flera gånger, och huvudet värkte som om jag fått syrebrist. I gengäld har jag fått ta del av nytt material som mina släktforskande mormorsfars-ättlingar tagit fram. Och resultaten är häpnadsväckande – åtminstone för mig.


Med tanke på hur min anfader ser ut i profil börjar jag
bli rädd för att jag också är släkt med skådespelaren/TV-
kocken Per Morberg.

Av hänsyn till att jag inte hunnit dubbelkolla materialet så betraktar jag uppgifterna som spekulation. Men om de stämmer så är jag av mycket gammal kunglig börd (700-talet). Ja, jag skulle faktiskt vilja påstå att jag är av mer kunglig börd än familjen Bernadotte i Drottningholm (Sveriges dyraste men mest omtyckta socialbidragstagare). Vilket är ganska ironiskt med tanke på att jag har varit med i Republikanska föreningen.

Men oss emellan; är inte livet fullt av ironi?

Mitt släktskap med Carl-Mikael Bellman är i alla fall bekräftat. Vilket också är ganska ironiskt eftersom jag inte alls är en särskilt bra historieberättare och är en ännu sämre sångare. För roliga Bellmanhistorier finns det ju gott om.

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Privat. Bokmärk permalänken.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s