FBI mörkar utredning om mördade Hillary-medarbetaren Seth Rich?

Bästa läsare!

Den frilansande utredaren Jerry Jordan har (för sajten Target Liberty) lämnat in en ansökan om information (FOAI) till FBI i USA där han ber att få ta del av dokumentation som rör den laptop som Seth Rich – IT-ansvarig vid Demokraternas nationella kommitté – hade när han blev mördad av en pistolbeväpnad alltjämt okänd gärningsman den 10 juli 2016.

Seth Rich förmodas vara den läcka som exponerade att partiets nationella kommitté manipulerade primärvalskampanjen så att Hillary Clinton skulle vinna partiets nominering, trots att konkurrenten Bernie Sanders hade att starkt gräsrotsstöd. Wikileaks har utlovat en belöning till den eller de som kan ge information som avslöjar gärningsmannen.

FBI svarade med att man inte har någon information i enlighet med Jerry Jordans förfrågan:

This is in response to your Freedom of Information Act (FOIA) request. Based on the informationyou provided, we conducted a search of the Central Records System. We  were unable to identify records  responsive to the FOIA.

Det alltjämt ouppklarade mordet på Seth Rich uppmärksammades i medierna på nytt under maj månad i samband med att privatdetektiven Rod Wheeler gjorde ett utspel hos Fox News om utredningsläget. Hans uttalanden – som han försökt att backa ifrån – har angripits hårt av familjen Rich talesperson, Brad Bauman. Det intressanta är att Baumann tidigare arbetat för Demokraternas nationalkommitté som strategisk rådgivare kring krishantering och PR.

Familjen Rich har dessutom hotat att stämma Rod Wheeler om han inte upphör med sina efterforskningar. Stämningshotet framfördes skriftligen av advokatbyrån Kutak Rock LLP som – fascinerande nog – inte bara sponsrat Hillary Clintons valkampanj med 11’000 dollar, utan också har medarbetare som hämtats från advokatbyrån Rose Law där Hillary Clinton arbetat. Rose Law var involverade i den s.k. Whitewater-affären som alltjämt är ouppklarad (och som involverade makarna Clinton). En lobbyingorganisation som står nära Demokraterna har anlitats för att avskräcka företag att annonsera hos Fox (enligt ZeroHedge).

Även om familjen Richs offentliga kommunikation är utformad för att undvika att skada Demokraterna så har vissa familjemedlemmar, som t.ex. Seths kusin Jonathan Rich, sagt att det är möjligt att han haft kontakt med Wikileaks innan han dödades.

Ett tecken på att man från myndighetshåll inte är angelägna om att gärningsmannen skall gripas är det faktum att de poliser som anlände till mordplatsen bar s.k. kroppskameror (som filmar vyn framför polismannen under sitt ingripande), men att myndigheten inte kan hitta det inspelade materialet från detta tillfälle.

Ett annat exempel på att det pågår en manipulation är att den dåvarande polischefen i distriktet byttes ut mot en annan polischef med synnerligen dåligt renommé, och ökänd för sin inkompetens sedan han bl.a. misskött en våldtäktsutredning.

Washington Examiner uppger att polisen beslagtog Seth Rich’s bärbara dator, vilket är en märklig åtgärd att vidta för att utreda ett påstått överfallsbrott. Flera andra tidningar, bl.a. CIA-associerade Washington Post, förnekar att FBI granskat Seth Rich’s laptop.

President Donald Trump har förövrigt nominerat den konservative juristen Cristopher Wray till ny chef för FBI. Olika bedömare uppger att chefsbytet knappast kommer göra någon skillnad när det gäller att få reda på sanningen om mordet på Seth Rich ifjol.

Härom dagen uppmärksammade oberoende medier att flera myndigheter slutat att besvara frågor om mordet på Seth Rich. World Net Daily har försökt att summera händelserna och utredningen, och upptäcker till sin förvåning att polismyndigheten och sjukhusen vägrar tala om vart den skjutne DNC-medarbetaren fördes. Man vägrar till och med att lämna ut obduktionsrapporten!

WND har dock kontaktat räddningstjänsten och fått en fåordig information: ” – Vi körde en patient som befann sig i kritiskt tillstånd till ett sjukhus i närområdet. För ytterligare information hänvisar jag er till polisen”. Detta avslöjar att Seth Rich inte dog på mordplatsen, men var kritiskt skadad då han fördes till sjukhus med ambulans.

Seth Rich sköts i ryggen med två skott, men fastän mordet beskrivs som ”ett rånförsök som gick fel” lämnades han med plånbok, kreditkort, mobiltelefon och armbandsur intakt.

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Brott & straff, Politik. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till FBI mörkar utredning om mördade Hillary-medarbetaren Seth Rich?

 1. Sture skriver:

  Peter,
  Seth Rich var vid medvetande och var pratbar när han efter mordförsöken fördes till sjukhus och opererades. I denna video uttalar sig den opererande kirurgen (ST-läkare på sitt fjärde specialist-utbildningsår som kirurg) om patienten och operationen. Det såg inte alltför illa ut. Man såg 3 skotthål i bålen, ett skott hade gått rakt igenom (=2 hål) och för det andra skottet fanns endast ett ingångshål. Tarmarna var skadade och man opererade därför bor det skadade tarmavsnittet (=10-20 cm). Inga stora blodkärl var skadade och Seth Rich blödde högst måttligt. Som brukligt är i sådana här sammanhang med risk för stor infektion sköljer man rent, ger antibiotika och sluter buksåret för att istället göra en ”second look” nästa dag. Tarmdelarna syddes inte ihop utan man lade upp den övre tarmdelen för att tömma sig i ett hål på magen och sydde ihop den nedre tarmdelen. Avsikten var att sy ihop dessa delar när risken för infektion är mindre (kallas att ”lägga ner tarmen igen”). Det hela såg inte alltför allvarligt ut utan denna typ av skottskador och detta handläggande är vardagsmat i USA.
  När kirurgen sedan kom ner på morgonen för att ”ronda sin patient” var han förbjuden att gå in till honom eftersom FBI tagit över. Han fick senare veta att Seth Rich mycket oväntat ”dött” men fick inte ta del av några som helst detaljer. Det finns massor av sjuka detaljer i denna historia, bl. a. att chefskirurgen på just detta sjukhus, som inte brukade ta emot traumapatienter, var nära vän med John Podesta och Hillary Clinton och att chefskirurgens bror var assisterande chefsåklagare i staden.
  Men jag nöjer mig med denna video: https://www.youtube.com/watch?v=NhRw39wMUPk

  • Peter Harold skriver:

   Tack för länken!

   Sedan din kommentar tycks det som att även en granne till Seth trätt fram och verifierat att Seth var vid liv. Om jag förstår det rätt var han väl fortfarande i telefon med flickvännen när han sköts. Hon borde ju också vara ett vittne.

 2. Pingback: Seth Rich må vila i frid, men maktetablissemanget kämpar på… | Peter Harold – Skrivarens blogg

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s