Hur får man hejd på USA:s globala diktatur?

Bästa läsare!

Jag råkade tyvärr befinna mig i stor brådska när jag hörde nyheten om att Kanada låtit gripa en av Huaweis toppar, finanschefen Sabrina Meng under hennes genomresa i landet. Arresteringen skedde på uppdrag av myndigheterna i USA därför att Huawei ”hjälpt aktörer att kringgå sanktionerna mot Iran”. I detta fall var det de ännu ej bekräftade uppgifterna om att Huawei låtit ett dotterbolag ta emot pengar som betalning för en ej heller ej bevisad överföring av teknik till Iran under de pågående sanktionerna i USA och EU. En konsekvens av gripandet är nu kyliga reaktioner mellan Kina och Kanada eftersom USA inte följde upp med att begära henne utlämnad, trots arresteringsordern.

Det är intressant att den amerikanska rättsapparaten inte agerat lika skyndsamt när det gällt terrorattackerna under 11 september 2001 där mängder av indicier pekar på att attacken var ett ”insider”-brott i den amerikanska regeringen; inte heller väljer man att åtala höga myndighetschefer som ljuger under ed för den amerikanska kongressen om illegal massavlösning. Man har inte heller begärt att Israels premiärminister Benjamin Netanyahu ska utlämnas till USA för att prövas i domstol för sin medverkan i utsmuggling av otillåtna komponenter från USA till Israel då landet byggde upp sitt olagliga kärnvapenprogram.

Förutom att USA ställt till den för de kanadensisk-kinesiska relationerna utan någon som helst nytta (om nu inte de försämrade relationerna var själva poängen) så kan vi bara konstatera att USA:s ensidiga beslut om att säga upp atomavtalet med Iran och återinförandet av sanktioner är det yttersta beviset på att USA ser sig som en global makthavare vars beslut står över andra nationers lag. Iran har inga kärnvapen och har aldrig utvecklat några. Ändå beskylls landet för att bryta mot atomavtalet. Vad består deras brott av? Jo, att deras grannländer drabbats av terrornätverket Islamska staten (som sponsrats av USA, och intill denna dag assisteras av USA genom att amerikanerna angriper den syriska armén som bekämpat IS tillsammans med kineserna, ryssarna och iranierna.

Roten till det onda är ganska uppenbart, men nu börjar den israeliska lobbyn i USA arbeta för att upprätta ett formaliserat militärt partnerskap mellan USA och Israel. Man vill upprätta en pakt som tvingar USA:s militär att försvara Israel vid ett angrepp. Konsekvenserna av detta är lätta att förstå, utom för de styrande i USA. Samma styrande som låter pratet om ”amerikansk exceptionalism” fortgå för att politikerna ska kunna bli återvalda utan att bli hejdade av den israeliska lobbyns motkampanjer.

Hur detta ska hejdas är mig nu en gåta eftersom Donald Trump framställde sig som den starkaste kandidaten mot det israeliska inflytandet. Vem kan ta över där Trump valde att inte ens påbörja för att få hejd på utvecklingen? Knappast Joe Biden som nu förklarat att han vill bli demokraternas presidentkandidat. Än mindre än skurken Hillary Clinton. Vad som skulle behövas är att både demokraterna och republikanerna rasar samman som partiorganisationer. Men detta lär ju knappast heller hända.

Hälsar eder Peter Harold

 

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Politik. Bokmärk permalänken.

17 kommentarer till Hur får man hejd på USA:s globala diktatur?

 1. Björn Sveninge skriver:

  Guds utvalda folk är avfällingar och har konverterat till djävulsdyrkan, de kallar det själva för den nedre vägen.
  Ett flertuseårigt problem således.
  Tyskarna försökte åtgärda problemet men hur gick det!
  https://davidduke.com/the-white-history-of-christmas-how-a-real-grinch-stole-it/

  • Peter Harold skriver:

   Han borde ha utvecklat hur detta gick till. Jag har själv funnit det som en absurd omständighet, på gränsen till en krigshandling att de dödat julen men tvingar den amerikanske presidenten att önska alla glad hanucka…

 2. Pingback: Hur får man hejd på USA:s globala diktatur? – Micaels Lidéns Blog

 3. Lars Lindeberg skriver:

  Ja du käre Peter!
  Redan när judarna med hjälp av Amerikanarna kreerade, stal, landet Palestina och nu kallar för Israel så ingicks ett oskrivet förbund där det heter ”en fiende som sätter sin fot på det stulna landet israel är automatisk i krig med Amerika!!
  Senast det var implementerat var 1973 års krig då judarna togs med byxorna nere!
  Den Syriska militären tog sig med lätthet igenom Golanhöjderna och därifrån är det bara en timme till Tel Aviv, så snacka om att judarna var skitnödiga med diaree!
  Men frukta inte de kommunistiska Sovjeterna som ledde de Syriska förbanden sade åt Syriska militären att stanna där ( de visste om avtalet med USA)
  Annars hade israels saga varit all!
  I Amerika pågick full alarm med skeppandet av militär utrustning till judarna i israel. Judarna fick också information om att Syriens militär hade fått order att stoppa
  På så sätt blev de förråda av de kommunistisk svinen som vanligt!
  Annars hade de vunnit det kriget och sopat igen israel!

  PS Amerikanarna är de värsta krigsförbrytarna världen har skådat, oslagbart men kommer undan därför de mördar för judarna!DS

  Kände tvånget att berätta sanningen!

  Lars Lindeberg

  PS2 Det finns bara ett sätt! Bojkotta USA för tid och evighet!Det är ett folk som består av bastarder!

 4. Peter Sjöström skriver:

  Tack för dessa ord Peter och ni som kommenterat . Ligger helt i linje med mina tankar . Det är så trevligt att man har meningsfränder . Att de utvalda får fortsätta är ett talande bevis för deras intrigerande samt deras plånbok , som vi dagligen fyller på . Att de dresserat USA gör inte saken bättre för att uttrycka det mycket milt . 3 tokiga religioner och de härstammar från ett specifikt område . Att dessutom petningen är knuten till dessa 3 gör det inte lättare . Neutronbomben ? Går den att använda på de onda tankar som hela tiden gror i detta område ? Mvh Sjöström

 5. hllviken skriver:

  Investmentbanker har gått över till folkets sida:

 6. Då dom båda länderna verkar ha ingått någon slags fusion och har varit fusionerade i minst 100år vore ett namnbyte adekvat och då föreslår jag namnet USraHell.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s