Dags att bilda Finspångskommissionen? Första ärendet nomineras.

Bästa läsare!

Jag har i ett tidigare blogginlägg under förra månaden resonerat väldigt löst kring detta med tätorten Finspång och en möjlighet att bilda en kommission som ska ta och granska makthavarna och opinionsbildarna som styrt Sverige in på den bana som har lett till dagens situation i samhället.

På intet sätt är jag omedveten om att begreppet ”Finspång” har sina rötter i den s.k. ”högerextrema rörelsen”, men – för att använda ett politiskt korrekt vokabulär och tankesätt – skulle man ju kunna säga: ” – Om de kunde sno vår vackra flagga så kan vi sno deras rättsmedvetande”. Nu är jag själv av den meningen att de s.k. högerextremisterna aldrig lyckats ”sno” vår svenska flagga. Detta med att den ”kapats och symboliserar rasism” har ju faktiskt mest torgförts av socialister och kommunister som själva vill se den blågula fanan utbytt mot dito blodröda.

Nå, numera har detta med Finspång-begreppet kommit till bruk på flera håll, och det händer inte så sällan att moderater och traditionella centerpartister själva medger att ”det vore fan på tiden att ställa de som förstört landet till svars”. Och detta har sagts av moderater som själva är mer än väl medvetna om en person som heter F-r-e-d-r-i-k R-e-i-n-f-e-l-d-t och som förmodligen är en av de första som lär kallas in till tribunalen i Finspång.

Och till och med jag anser att vi behöver någon form av redskap som hanterar den haveriutredning som är befogad efter att den bokstaverade mannen här ovan och hans efterföljare – svetsaren – fortsatt vad som ser ut att vara en agenda som lagts ut av intressenter kopplade till den globalistiska rörelsen – den rörelse som har astronomiskt mycket större påverkan på svenska folkets tillvaro och livssituation jämfört med en klunga skinheads som tränar på att marschera i takt på en tom idrottsplan i Kärrtorp i Stockholm.

Jag är dock mest vän av idén att Finspång-kommissionen i första hand blir en intellektuell institution, även om det finns skäl att kanske rent av expandera dess uppdrag i mer formell juridisk inriktning. Skillnaden är dock stor: I det första fallet kan Finspång-kommissionen bara dela ut en officiell dumstrut. I det andra fallet handlar det om att se på vilken juridisk grund vi kan se till att den politiker, opinionsbildare, tjänsteman eller dito som begått sådan förbrytelse som definierats enligt det uppdrag institutionen ska ha, vilket gör att en annan  benämning behövs för denna, och där kanske vi ska tala om Finspång-tribunalen. Frågan är dock bara vilken legal grund en sådan institution kan arbeta på?

Nå, icke förty kan vi ju diskutera vilka som förtjänar en officiell dumstrut. Nu i dagarna dök det upp en nominering som jag hämtar från Jens Ganmans blogg i en postning som bär titeln: ”Sveriges sjukaste stad”. Den bloggposten handlar om hur Ganmans hemstad Östersund på fem års tid förvandlats från en trygg sovstad till ett dårhus med gängkriminalitet, gruppvåldtäkter och terroristinfluerade våldsdåd. Och inte minst handlar hans bloggpost om hur de lokala medierna agerat under tiden, inte minst Östersundsposten.

Jens Ganman exemplifierar den jämtländska versionen av fake news genom att presentera en postning på Östersundsposten egen blogg. Bakgrunden var att godhjärtade ungdomar genomförde under 2015 en happening på en gata i Östersund för att samla pengar till flyktingar. En av de medverkande ungdomarna hade ställt upp sitt gitarrfodral mot en parkerad bil, och när bilägaren skulle köra därifrån råkade denne – en pensionär – backa över fodralet. Hur gestaltade då Östersundsposten detta? Jo, med följande beskrivning:

”Då får jag också höra det absurda. Det hemska, eller vidriga, om man så vill. Mitt under deras sånginsats och hjälp till flyktingar kommer en person körande med bil, mot dem där de står!
Bilföraren kör över gitarrfodralet med pengarna och kör sönder fodralet.
Det blir panik. Folk kastar sig undan, någon filmar, andra fotar. Bilföraren backar undan och kör i väg. Smiter. Lämnar allt i kaos. Ungdomarna, publiken.
Någon som var hatisk mot att ni hjälper flyktingar?”

Jens Ganman kommenterade Östersundspostens ”nyhet” med följande information:

Tjejen med det sönderbackade gitarrfodralet medverkade senare i annan media och förklarade att det inte alls var någon ”rasistattack”. Det var en förvirrad pensionär som inte såg vad han gjorde. Men i Östersundspostens värld var det här i princip ett systerdåd till det som hände på Drottninggatan några år senare, och möjligen (förhoppningsvis) utfört av högerextrema krafter.

Ja, vad ska man säga om Östersundsposten och deras parodi till journalistik om inte annat än vojne, vojne… Eftersom Östersundsposten ingår i medieetablissemanget fick tidningens vantolkning spridning till andra mediekanaler. Detta är knappast det enda exemplet där systemmediernas aktivis… jag menar, medarbetare ser Adolf Hitler på ljusa dagen.

Man kunde önska att tråkigheterna i Östersund tog slut där och då innan de ens blev verklighet, men sedan den bagatellartade trafikolyckan har Östersundsborna drabbats av verkliga vansinnesdåd, knivattacker, överfallsvåldtäkter och en officiell anmodan från den lokala polismyndigheten om att kvinnor inte ska vistas ensamma utomhus i staden längre. Jag ska inte upprepa allt som Jens Ganman presenterar, utan det återfinns i sin helhet i hans egen bloggpost naturligtvis. Jag nöjer mig helt klart med att notera att den här ser vi ett strålande exempel på ett fall där Finspångs-kommissionen har någonting att utreda.

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Demokrati och frihet, Finspångskommissionen, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Dags att bilda Finspångskommissionen? Första ärendet nomineras.

 1. Lars Lindeberg skriver:

  Ja Peter vem skall sitta i denna kommission! Det finns inte en av kvinna född idag i Sverige som är kvalificerad! Folket är besmittat som om det vore spetälska!
  Om det nu kommer till skott så måste där till en process som sollar ut slöddret och ser till att bara rena svenskar sedan minst 2 generationer samt oförvitliga i sitt leverne blir invalda!
  Det skall sedan bli norm för alla som vill ta sig an uppgiften! Tiden skall också vara begränsad att sitta vid makten!
  Så vi måste utveckla ett system som producerar sådan människor!
  Det är bara till att spotta i nävarna och starta!
  Vi vet också att judarna och kommunisterna står bakom förstörelsen av Sverige så de är diskvalificerade från början helt inga undantag!
  Till vänsterslöddret hör först och främst Socialdemokraterna med anhang!!
  Rädda Sverige medans du kan!

  Hälsar Lars Lindeberg jag har byggt upp Sverige sedan 1957!

 2. Björn Sveninge skriver:

  #1. Var och en sin egen finspångskommission.
  #2. Man finner att andra kommit fram till samma slutsats som en själv och gör gemensam sak.
  #3. En kritisk massa måste uppnås, en point of no return där de onda politikerna skiljs från de goda( finns några goda)?
  Och de onda placeras i arbetsläger där goda får får vakta onda får.
  #4. Ett helt nytt system för folkligt inflytande måste införas, det sk. demokratiska systemet har prövats och bevisats vara oandvändbart.
  Jag kan tänka mig att framtidens politiker enbart blir administratörer för att via val, sk. direkt demokrati istället för representativ, har att uttyda folkviljan och genomföra densamma på samma sätt som en militär har att utföra en given order.
  Jag kan inte se att det skulle kunna finnas någon av dagens politiker, jag kommer iallafall inte på någon, som skulle komma undan arbetslägret.
  Det har ju pratats mycket om avskräckande behandlingar men det får man ta med en nypa salt.
  En bokstaverad typ är ett undantag och mentalt retarderade finns det ju ingen anledning att döma överhuvudtaget.
  Möjligen skulle det någonstans kunna finnas en ledargestalt för sveriges folk, men vem?
  Man kan ju iallafall konstatera att Annie – Annie Lööv inte blev statsminister.
  Det måste ju vara någon som kan leda folk kanske bygga lastbilar men som inte pudlar.

 3. Anonym skriver:

  Man behöver inte ha en inhemsk ( svensk ) domstol/jury . Många förbrytare skickas till Haag som ett exempel , dock de värsta behöver inte oroa sig för den resan . Om man lägger ut Finspångstribunalen på offert bland jordens stater så kan man sålla bland svaren . Saudi-Arabien , Iran , Kina , Nord – Korea ,Filipinerna är några som jag kommer att tänka på . Det finns ett land som är direktdiskvaliserade . Ni vet säkert vad jag menar . Jäv skulle uppstå . De har en rättskipning som skulle kunna passa våra önskemål . Särskilt den bokstaverade . Det finns säkert många andra länder som skulle kunna åta sig detta . Den värsta stölden av flaggan är väl när officiella firanden backar på att använda den för att de inte vill stöta sig med invandrarna . Skolavslutning är ett känt exempel . Vad gäller Östersund så är det beklagligt . Staden ligger ju inte nästgårds precis . Hur har de lyckats med att lura Malmö på berikare ? Mvh Sjöström

 4. Varje gång jag ser namnet Fredrik den Onde eller Tuffe Uffe så blir jag nästan nostalgisk och tillbaka till… Vad fan var det nu hon hette igen? Anna nånting. Jo nu kom jag på det. Anna Kabuki Badrum tror jag det var.

 5. Risto Matinen skriver:

  Det kryllar av förbrytelser landsförrädarna kan åtalas för. Det första och viktigaste är för folkmord, såsom det definieras av FN m.fl.

  Övriga åtalspunkter kan vara: Förräderi, såsom krigsförräderi, högförräderi, landsförräderi, och landssvek. Vidare trolöshet mot huvudman (svenska folket), korruption, tagande av mutor, skyddande av brottsling (nästan varje invällare), osv, osv…

  Tusentals-tiotusentals har begått så grova brott att de förtjänar döden så Stockholm blodbad skulle kunna vara en fjärt i jämförelse vad vore rättvist. Dock tenderar stora blodsutgjutelser skada mer än det korrigerar, så vi torde nöja oss med att de värsta förbrytarna avrättas: Åtminstone alla statsministrar från Bildt t.o.m Rövén. Först ut: Fredrik den Onde! Hängd eller steglad?

  Avrättning direkt vore för lindrigt, så ett återinförande av Stupstocken vore på sin plats, där de kan få sitta ett par veckor innan hädanfärden…

  Vad göra av alla andra? De farligaste inom djupstaten interneras på livstid, andra landsförvisas. De flesta hanteras genom att förklara dem fredslösa såsom alla i asylparasitsvängen, så får de själva hantera sina straff.

 6. vart tog sverige i vegen skriver:

  jag som skriver er en privat person .ni for ursekta lite stav fel det beror po att min dator saknar tre sista boksteverna i alfabetet exempel ett A med tvo prickar ovan och ett A med en rund ring ovan och ett O med tvor prickar ovan so nu vet ni det .do kor vi har inte tanken slagit er kolla in yotube skriv bunker so ska ni fo se mina favoriter der jag vill plassera all hogt uppstoende personer som stor over vanligt folk jag er mycket for tenhorda straff nu kan ju inte vanliga personer dommas till sodana straff. straff arbetet i bunker karanten po livstid . dor foredarna for utfora dags verke i form av att dom for arbeta gratis igenom att dom underholler staten och komunernas tredgordsredskap och maskiner reparera dorrar och fonster parkbenkar och bord allt annat som staten och komunen har i sina ego e ska var ett A med tvo prickar ni forstor ja som sagt tenk vad skatte pengar detta skulle generera for bode landet och folket vilken insparing av skatte pengar och kvinnorna kan tvetta och laga eller sy trasiga kleder och dyligt som gor soner och laga mat ot mannliga straff fongar eller foredare till och med laga maten ot vanlig fongar i vanlig fengelser vad seger ni om mitt forslag det er grejer de som moster gejer sa som sagt .istellet for att avliva dom man for ju vara smart som jag brukar sega endamolet helgar medlen som sagt . jag er so jevla trott po denna riksdag och regering even staten. min Rost gor till Alernativ for sverige 2022 om det ska bli nogon forendring nu jeklas ska hela landet tresket dreneras .jag brukar kolla po straff som herstamar i fron 19talet och nerot i orena spostraf bolbrenning och andra straff ja ni har tagit upp lite straff otgerder som ligger mig varmt om hjertat nu kan ju inga vanliga menniskor dommas till sodana straff ,tack for ordet.

 7. vart tog sverige i vegen skriver:

  jo jag fick inte med lite forslag po opartiska oberoende myndigheter dom ska arbeta inviduelt med vad var och en med det dens er satt att gora .ja do ska vi se dom her skulle verkligen vara en drom att fo in vi har ju haft dom innan med det var innan sverige blev en diktatur som det er i dag och innan man bytte regim i sverige po 90 talet . dom her er so kallade skyddsmyndigheter kan man likna dom vid vars uppgift er att skydda bode landet och folket glom inte folkets vetorett vel och ve .er forfattningsdomstol en so kallad konstutionsdomstol riksrett folktribunal folkdomstol befattningsdomstol kenstemannaanvar sedan fans det en ja nu kommer jag inte i hog riktigt vad den her domstolen hette innan den togs bort och alla ersettnings och socila ersettnigar togs over av forvaltningsretten ner den hade blivit omgord . om den domstolen som togs bort hett socialforsekrings domstol den hanterade alla ersettningar bode inom sjukforsekringen even socilbidragen och pensjonerna . och alla myndigheter och stolar som er angivna her borde komma till baks med full slagkraft och permanentas i grundlagen dom for inte vara politiskt styrda over huvud taget fosakrigskassan socialen pensionsmyndigheten even arbetsformedlingn ingen av dessa ska styras av staten eller regeringen .derfor behover vi opartiska oberoende myndigheter som ser till att so forblir.ja do betalar jag mer en gerna skatten.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s