”Ju fler vi är tillsammans…” – blir fler att övervaka.

Bästa läsare!

Som om inte självförtroendet var på botten redan så kommer FN:s befolkningsbyrå och trycker upp i ens nylle att man bara är 1/700’000’000 av denna värld. Man är inte större än en piss i nilen. Eller en fis i rymden.

Nå, det intressanta är egentligen inte hur skadeskjutet mitt ego blivit fastän jag föddes med en villfarelse om att universum var centrerat kring mig och min person. Jodå, jag hade sådana existentiella funderingar redan som barn. Jag upplevde en känsla av att världen var ett skådespel för mina ögon. Ungeför som filmen ”Truman show”, fast utan alla kameror som filmar den ofrivillige huvudpersonen som gestaltades av en hyfsat lågmäld Jim Carrey.

Nu har jag passerat den statistiska medelpunkten av mitt liv och inser att världen inte alls är uppbyggd kring mig. Tvärtom, under stundom gör världen sitt yttersta för att bli av med mig. Den bombarderar mig cancerframkallande strålning från rymden; den fyller min mat med gifter som sannolikt ger samma effekter ännu snabbare; världen råkar emellanåt i brand med fasansfulla konsekvenser för folket man ser under nyhetssändningarna. Och som löken på laxen riskerar jag att själv stupa ner i graven på grund av en osynlig smitta i vattnet eller någon annans kroppsvätska.

Dock inser jag, i egenskap av vuxen medborgare, att trots att mitt ego bara har ett nominellt värde av 1/700’000’000-del så övervakas jag nästan lika intensivt som stackars Truman i sin TV-show. Steg för steg, eller snarare medelst jättekliv om jag skall vara ärlig, har den orwellska profetian besannats och övervakningssamhället etablerats. Och jag tror faktiskt att oron för befolkningsexplosion kan nyttjas som en ursäkt för att övervaka människorna ännu mer.

Fler människor skall dela på allt färre resurser” heter det, och resonemanget är till viss del sant fastän fattigdomen sjunker i ett globalt perspektiv. Man KAN befara att denna oro leder till att vissa grupper (nationer) på jorden tar sig vissa friheter som andra icke är förunnade. Omvandlat i ren politik blir det mer övervakning av både individer och hela folk. Våra konsumtionsvanor blir en angelägenhet för staten, och när makthavarna medelst våra kreditkort kan utläsa på ett hekto när vad vår dagliga konsumtion av kött, socker, fett, m.m. är, då dröjer det inte länge förrän det är tekniskt möjligt att införa ett ransoneringssystem som tvingar folk att ställa om sina konsumtionsvanor. Resultatet blir en förändrad samhällsdynamik som slår undan de fria marknadskrafterna. Det blir som i Ryssland 1917-1991…

Nej, jag svamlar inte. Sovjetkommunismen fungerade inte av en mycket enkel anledning: har man inte 100% kontroll över medborgarna kan man inte styra dem. Men nu kan den moderna tekniken råda bot på det ”problemet”.

Så det är med sorg i hjärtat jag vill ge uttryck för en haroldsk profetia: jag är starkt övertygad om att politiska mörkerkrafter kommer använda befolkningsfrågan (liksom energi- och klimatfrågorna) som ett argument till ökad överstatlighet, 25-årsplaner, övervakning och registreringsoptimering, samt ideologisk åderlåtning av politiken.

I övrigt hoppas jag att er helg varit angenäm, kära läsare…

Hälsar eder Peter Harold

I PRASSELMEDIERNA:
DN: ”‘7-miljardersdagen’ förutsågs för länge sedan”.
SvD: ”Socker liknas vid narkotika”.
SvD: ”Ett barn är fött – nu är vi 7 miljarder”.
SvD: Här föder kvinnorna mest barn i världen”.

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Biologi, Politik. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till ”Ju fler vi är tillsammans…” – blir fler att övervaka.

 1. Stig Olsson skriver:

  Det är intressant att även du gjort denna upptäckt, nämligen att vi är övervakade, för det är vi och dessutom sedan lång lång tid tillbaka.

  Bara för att ge dig ett konkret exempel på det så lägger jag hit en länk som är skriven av en god vän till mig. Han är den som utsatts för en annan och mycket grymmare form av ”övervakning”.

  http://robnaeslund.blogspot.com/2011/06/forord-d-en-har-texten-tillhor-en-av-de.html

  Och jotack, min helg har varit angenäm på så sätt att jag kunnat vara mycket utomhus 🙂

  • Peter Harold skriver:

   Det var en lång men intressant text. Tyvärr måste jag läst lite slarvigt (jag har haft lite ont om tid), för jag fattade inte vart de bortopererade implantaten tog vägen?

   Myndigheternas agerande är i vart fall skrämmande. Har Naeslund lyckats få utdrag på den dokumentation som myndigheterna har?

 2. Pingback: Sju miljarder – ett stort misslyckande » LarsIvarsson.se

 3. Jerry skriver:

  Enligt Bloomberg News bidrar Ericssons produkter hjälper i Iran för den omfattande övervakning som hårdfört skuggar den iranska oppositionen!

  Det framgår av mängder av dokument och intervjuer som nyhetsbyrån Bloomberg gjort.

  ”– Det är dödshandel när dessa företag sätter den här teknologin i diktaturers händer.”

  Orden är den 30-årige oppositionsjournalisten Saeid Pourheydars. Under fjolåret satt han fängslad under ett antal veckor ökända Evinfängelset i nordvästra Teheran, för att ha demonstrerat mot regimen.

 4. MaE skriver:

  Hej pappis! ^^

  Jag behöver pengar så hur mycket får jag om jag städar lägenheten?

  min nya blogg titta gärna: gazerockisnotdead.blogplatsen.se

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s