Har DN precis bett regeringen att stoppa alternativmedier? (Sverige på väg mot fascismen)

Bästa läsare!

De flesta har nog redan sett Fria Tiders avslöjande om att Bonnierägda Dagens Nyheter genomfört en totalt inkompetent granskning av denna populära alternativa nyhetsförmedlare. DN påstår att Fria Tider inte betalar skatt. Och när Fria Tiders ansvarige utgivare upplyser om att man faktiskt betalar mervärdesskatt i Estland där bolaget har sitt säte, kommer DN med det vilseledande ”förtydligandet” att Fria Tider inte betalar bolagsskatt – utan att tillägga det faktumet att Estland inte har bolagsskatt!

Nu har jag väldigt svårt att föreställa mig att det är oviljan att betala skatt till svenska staten som irriterar DN. I ett annat reportage om ämnet intervjuade man finansminister Magdalena Andersson. I intervjun kan vi läsa följande:

[DN:] Vad kan regeringen göra för att stoppa den här typen av verksamhet?

[Finansministern:] – Vi driver en hård linje både i EU och i Sverige. Vi har vidtagit en rad åtgärder för att minska möjligheterna att skattefuska. Bland annat ett tiopunktsprogram som vi lanserade för ett år sedan både i Sverige och EU.

”Stoppa den här typen av verksamhet”? Hörde vi just Bonnierägda Dagens Nyheter be finansministern att få Fria Tider och Avpixlat samt liknande sajter nersläckta från Internet via skattmasen? Ja, det var precis vad vi hörde.

Det är faktiskt ganska bekymmersamt att Dagens Nyheters ansvarige utgivare – som till syvende och sist är den som är ansvarig för vad tidningen publicerar både juridiskt sett men också gentemot sina ägare – har godkänt en sådan frågeställning till finansministern.

DN:s ”granskning” av de alternativa medierna och de personer som står bakom dessa känns dessutom som ett hyckleri eftersom det egentligen inte är mycket till granskning, och det är definitivt inte en granskning som är riktad mot makthavarna, vilket ju torde vara den tredje statsmaktens primära uppgift inom samhällsjournalistiken. Istället ägnar man sig åt ett mediekrig.

Det är helt klart att Dagens Nyheter blivit allt mer desperata. Tidigare i år kunde vi läsa under rubriken ”Starkt resultat för Dagens Nyheter” i samband med att bokslutet presenterades. Det som VD:n beskriver som ”ett framgångsrikt år” (2015)  bakom företaget var en vinst som sjunkit med 20 miljoner kronor! Så man kan inte ens rapportera om sig själva på ett ärligt sätt…

Desperationen återfinns också i reportagen. Man kan också utläsa mellan raderna i DN:s texter en anda som förråder den mycket kärva stämning som måste råda uppe i DN-skrapan med fallande vinster och krympande förtroendekapital.

Det är inte svårt att föreställa sig en intellektuell atmosfär på Marieberg som inte är olik den man kan återfinna i en byrå som står under en kommunistdiktaturs kontroll. Reportrarna har anpassat sig; de skärmar bort verkligheten och programmerar sig själva att se världen såsom chefredaktören dikterar den. De följer honom likt de lydiga medlemmarna i en sekt. De är hjärntvättade. Och de är redo att gå i strid för sin ledares skull, även om de slåss för någonting som är fel och oriktigt.

Kusligt. Den här mentaliteten som präglar Dagens Nyheter och många andra nyhetsförmedlare, som t.ex. SVT och SR, är en alldeles utmärkt grogrund för fascism.

Jag säger inte detta för att vara alarmistisk. Men låt oss beakta det faktum att det svenska medieetablissemanget inte kan erkänna att Sverige drabbats av problem som är på väg att bli oss övermäktiga, vara sig det är överbelastning hos Migrationsverket, gängbråk med kulspruteeld, handgranater och dagliga mord, eller resursbrist hos politiker, skolor, sjukhus, lokaltrafik, etc, så arbetar systemmedierna i enlighet med regimens intresse, och det är att skapa en bild av att etablissemanget ”har kontroll över situationen”. Det enda etablissemanget har kontroll över är medierna, resten av samhällsapparaten går på knäna.

I takt med att den svenska samhällsapparat krackelerar kommer åtgärderna för att bevara den förljugna bilden att tvingas bli allt mer aggressiva.

Att försöka stänga ner Avpixlat och Fria Tider samt andra alternativa medier tyder på att kampen om informationen till medborgarna går in i en ny fas, och detta återspeglar också allvaret i den svenska nationens belägenhet. Vi ser ingen ljusning, annat än det förblindande sökarljuset från DN-skrapan som försöker blända allmänheten i ansiktet så att de inte skall se eldslågorna som slår upp borta vid förorterna.

I slutänden kommer etablissemanget tvingas in i ett allt mer fascistiskt mönster, även om man kommer benämna alla ingrepp med ett orwellskt nyspråk. Om det inte finns några alternativa medier som verkligen utmanar etablissemanget – då kommer vi vara förlorade.

Och på grund av etablissemangets egen dumhet så kommer de gräva sin egen grav på samma gång, vilken nästa våg av tyranner kommer se till blir fylld.

Hälsar eder Peter Harold

 

 

 

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Medierna. Bokmärk permalänken.

23 kommentarer till Har DN precis bett regeringen att stoppa alternativmedier? (Sverige på väg mot fascismen)

 1. Lars Lindeberg skriver:

  Hur kan man vara så dum som du Peter Harold!

  • Lars Linderbög skriver:

   Har du brunnit? På riktigt? Har du hällt bensin över dig själv och tänt på? Eller är du Peter Widrig-avsky – ljugaren och storlögnaren som snart kommer spärras in på dårhus?
   Jag anser att Peter Harold är ett stort ljus i mörkret som sätter ord på vansinnet i vårt land. Tack Peter Harold för att du ger oss av din tid.

  • Anna skriver:

   Apropå brinna; kan inte du bara gå och göra det. Någon annanstans, bara…

   Tackar på förhand!

 2. Rune skriver:

  Man tycks tro på DN att om Fria Tider och Avpixlat stängs ner så skulle DN få fler prenumeranter?
  Hur kan man vara så insnöad?
  Om man skall få fler vänner och inflytande så får man inte bete sig som DN och etablissemangsmedierna.

 3. Lasse Wilhelmson skriver:

  Väl genomtänkt och bra skrivet Peter. Tror dock inte att det är ”dumhet” när etablissemanget på olika sätt försöker få kontroll över människors tänkande. Denna kontroll behöver ju utökas i takt med att menigheten blir alltmer bångstyrig. Inte heller tror jag att finansieringen av den verksamheten är ett problem. Om marknaden fallerar så finns det ju staten. Jag vill minnas att Blå Tåget en gång sjöng: Staten och kapitalet, de sitter i samma båt osv … Någonting kanske träffade rätt i 68-rörelsens vänstervåg 🙂 Jag måste nog också bekänna, att jag i hemlighet hade större utbyte av deras fräcka humor, än av Fria Proteatern, som var mer politiskt korrekta för oss marxist-leninister. Det var då de …

 4. baravarat skriver:

  Vet inte vilket folk som hittat hit men man bör om man misstycker bådr kunna skriva en saklig och med fakta under stöd ”svar” och de som sedan argumenterar vidare bör kunna svara sakligt som det vart på denna blogg tidigare nu är det någon som tar ett namn likt det man själver ha men gärna lägg in något fult. Är man inte bakom flötet kan man hålla sig och argumenrera! Ingen vet vad framtiden säger och vilka som fick rätt om den… Tack Peter för dina fortsatt väl nyanserade faktaunderstödja texter. Läser fortsatt din blogg dagligen kommenterar dock inte så flitigt längre…

 5. Mjölner skriver:

  SVAR TILL LARS LINDEBERG
  Vilken utomordentlig välformulerad och skarp kommentar
  Peter blev säkert både glad och inspirerad.
  skrivet 3.03 fm hrmm, nykter??

 6. bjornwiklund skriver:

  Detta med beskattning verkar var fokus för journalister och MSM speciellt…
  från 26:30 och en bit framåt speciellt vid 27:59 (skatteverket hallå hallå)

  Är det en ängslan över minskat presstöd som visar sig . . eller något annat på temat
  Egen skörd är guld värd men…
  …. grannens missväxt är inte så illa heller….

 7. Läsare skriver:

  Nu skall jag avkoda Peter Harold text så det blir glasklart vilket folkgrupp som Peter Harold egentligen pratar om:

  Bästa läsare!

  De flesta har nog redan sett Fria Tiders avslöjande om att JUDAR = Bonnierägda Dagens Nyheter genomfört en totalt inkompetent granskning av denna populära alternativa nyhetsförmedlare. JUDE-DN påstår att Fria Tider inte betalar skatt. Och när Fria Tiders ansvarige utgivare upplyser om att man faktiskt betalar mervärdesskatt i Estland där bolaget har sitt säte, kommer JUDE-DN med det vilseledande ”förtydligandet” att Fria Tider inte betalar bolagsskatt – utan att tillägga det faktumet att Estland inte har bolagsskatt!

  Nu har jag väldigt svårt att föreställa mig att det är oviljan att betala skatt till svenska staten som irriterar DN-JUDARNA. I ett annat reportage om ämnet intervjuade man finansminister Magdalena Andersson. I intervjun kan vi läsa följande:

  JUDE@[DN:] Vad kan regeringen göra för att stoppa den här typen av verksamhet?

  [Finansministern:] – Vi driver en hård linje både i EU och i Sverige. Vi har vidtagit en rad åtgärder för att minska möjligheterna att skattefuska. Bland annat ett tiopunktsprogram som vi lanserade för ett år sedan både i Sverige och EU.

  ”Stoppa den här typen av verksamhet”? Hörde vi just JUDARNA PÅ JUDE/Bonnierägda Dagens Nyheter be finansministern att få Fria Tider och Avpixlat samt liknande sajter nersläckta från Internet via skattmasen? Ja, det var precis vad vi hörde.

  Det är faktiskt ganska bekymmersamt att JUDARNA PÅ Dagens Nyheters ansvarige utgivare – som till syvende och sist är den som är ansvarig för vad tidningen publicerar både juridiskt sett men också gentemot sina ägare – har godkänt en sådan frågeställning till finansministern.

  DN-J6DARNA ”granskning” av de alternativa medierna och de personer som står bakom dessa känns dessutom som ett hyckleri eftersom det egentligen inte är mycket till granskning, och det är definitivt inte en granskning som är riktad mot makthavarna, vilket ju torde vara den tredje statsmaktens primära uppgift inom samhällsjournalistiken. Istället ägnar man sig åt ett mediekrig.

  Det är helt klart att JUDARNA PÅ Dagens Nyheter blivit allt mer desperata. Tidigare i år kunde vi läsa under rubriken ”Starkt resultat för JUDARNA PÅ Dagens Nyheter” i samband med att bokslutet presenterades. Det som VD:n beskriver som ”ett framgångsrikt år” (2015)  bakom företaget var en vinst som sjunkit med 20 miljoner kronor! Så man kan inte ens rapportera om sig själva på ett ärligt sätt…

  Desperationen återfinns också i reportagen. Man kan också utläsa mellan raderna i JUDARNA PÅ DN:s texter en anda som förråder den mycket kärva stämning som måste råda uppe i DN-skrapan mellan BONNIER-JUDARNA med fallande vinster och krympande förtroendekapital.

  Det är inte svårt att föreställa sig en intellektuell atmosfär på Marieberg som inte är olik den man kan återfinna i en byrå som står under en kommunistdiktaturs kontroll. Reportrarna har anpassat sig; de skärmar bort verkligheten och programmerar sig själva att se världen såsom chefredaktören dikterar den. De följer honom likt de lydiga medlemmarna i en sekt. De är hjärntvättade. Och de är redo att gå i strid för sin ledares skull, även om de slåss för någonting som är fel och oriktigt.

  Kusligt. Den här mentaliteten som präglar JUDARNA PÅ Dagens Nyheter och många andra nyhetsförmedlare, som t.ex. SVT och SR, är en alldeles utmärkt grogrund för fascism.

  Jag säger inte detta för att vara alarmistisk. Men låt oss beakta det faktum att det svenska medieetablissemanget inte kan erkänna att Sverige drabbats av problem som är på väg att bli oss övermäktiga, vara sig det är överbelastning hos Migrationsverket, gängbråk med kulspruteeld, handgranater och dagliga mord, eller resursbrist hos politiker, skolor, sjukhus, lokaltrafik, etc, så arbetar systemmedierna i enlighet med regimens intresse, och det är att skapa en bild av att etablissemanget ”har kontroll över situationen”. Det enda etablissemanget har kontroll över ärmedierna, resten av samhällsapparaten går på knäna.

  I takt med att den svenska samhällsapparat krackelerar kommer åtgärderna för att bevara den förljugna bilden att tvingas bli allt mer aggressiva.

  Att försöka stänga ner Avpixlat och Fria Tider samt andra alternativa medier tyder på att kampen om informationen till medborgarna går in i en ny fas, och detta återspeglar också allvaret i den svenska nationens belägenhet. Vi ser ingen ljusning, annat än det förblindande sökarljuset från JUDARNA i DN-skrapan som försöker blända allmänheten i ansiktet så att de inte skall se eldslågorna som slår upp borta vid förorterna.

  I slutänden kommer etablissemanget tvingas in i ett allt mer fascistiskt mönster, även om man kommer benämna alla ingrepp med ett orwellskt nyspråk. Om det inte finns några alternativa medier som verkligen utmanar etablissemanget – då kommer vi vara förlorade.

  Och på grund av etablissemangets egen dumhet så kommer de gräva sin egen grav på samma gång, vilken nästa våg av tyranner kommer se till blir fylld.

  Hälsar eder Peter Harold

   

  Ej korrekturläst. Men du fattar poängen.

  • Läsare skriver:

   Låt oss lyssna på vad en storjude säger om ”media” och vilken folkgrupp, JUDAR givetvis som skall äga och kontrollera ALL ”media”, kort video:

   Jew Alan Dershowitz Claims Jews are Entitled to Control the Media

   http://www.dailystormer.com/jew-alan-dershowitz-claims-jews-are-entitled-to-control-the-media/

   Det var Bonnier-judarna du såg i videon. Annat namn, men samma jude.

   • Läsare skriver:

    Jag får gåshud av denna sången. Ryskaverkar gjort för att sjunga på.

    Ирина Билык – Катюша

    Bästa läsare!

    De flesta har nog redan sett Fria Tiders avslöjande om att Bonnierägda Dagens Nyheter genomfört en totalt inkompetent granskning av denna populära alternativa nyhetsförmedlare. DN påstår att Fria Tider inte betalar skatt. Och när Fria Tiders ansvarige utgivare upplyser om att man faktiskt betalar mervärdesskatt i Estland där bolaget har sitt säte, kommer DN med det vilseledande ”förtydligandet” att Fria Tider inte betalar bolagsskatt – utan att tillägga det faktumet att Estland inte har bolagsskatt!

    Nu har jag väldigt svårt att föreställa mig att det är oviljan att betala skatt till svenska staten som irriterar DN. I ett annatreportage om ämnet intervjuade man finansminister Magdalena Andersson. I intervjun kan vi läsa följande:

    [DN:] Vad kan regeringen göra för att stoppa den här typen av verksamhet?

    [Finansministern:] – Vi driver en hård linje både i EU och i Sverige. Vi har vidtagit en rad åtgärder för att minska möjligheterna att skattefuska. Bland annat ett tiopunktsprogram som vi lanserade för ett år sedan både i Sverige och EU.

    ”Stoppa den här typen av verksamhet”? Hörde vi just Bonnierägda Dagens Nyheter be finansministern att få Fria Tider och Avpixlat samt liknande sajter nersläckta från Internet via skattmasen? Ja, det var precis vad vi hörde.

    Det är faktiskt ganska bekymmersamt att Dagens Nyheters ansvarige utgivare – som till syvende och sist är den som är ansvarig för vad tidningen publicerar både juridiskt sett men också gentemot sina ägare – har godkänt en sådan frågeställning till finansministern.

    DN:s ”granskning” av de alternativa medierna och de personer som står bakom dessa känns dessutom som ett hyckleri eftersom det egentligen inte är mycket till granskning, och det är definitivt inte en granskning som är riktad mot makthavarna, vilket ju torde vara den tredje statsmaktens primära uppgift inom samhällsjournalistiken. Istället ägnar man sig åt ett mediekrig.

    Det är helt klart att Dagens Nyheter blivit allt mer desperata. Tidigare i år kunde vi läsa under rubriken ”Starkt resultat för Dagens Nyheter” i samband med att bokslutet presenterades. Det som VD:n beskriver som ”ett framgångsrikt år” (2015)  bakom företaget var en vinst som sjunkit med 20 miljoner kronor! Så man kan inte ens rapportera om sig själva på ett ärligt sätt…

    Desperationen återfinns också i reportagen. Man kan också utläsa mellan raderna i DN:s texter en anda som förråder den mycket kärva stämning som måste råda uppe i DN-skrapan med fallande vinster och krympande förtroendekapital.

    Det är inte svårt att föreställa sig en intellektuell atmosfär på Marieberg som inte är olik den man kan återfinna i en byrå som står under en kommunistdiktaturs kontroll. Reportrarna har anpassat sig; de skärmar bort verkligheten och programmerar sig själva att se världen såsom chefredaktören dikterar den. De följer honom likt de lydiga medlemmarna i en sekt. De är hjärntvättade. Och de är redo att gå i strid för sin ledares skull, även om de slåss för någonting som är fel och oriktigt.

    Kusligt. Den här mentaliteten som präglar Dagens Nyheter och många andra nyhetsförmedlare, som t.ex. SVT och SR, är en alldeles utmärkt grogrund för fascism.

    Jag säger inte detta för att vara alarmistisk. Men låt oss beakta det faktum att det svenska medieetablissemanget inte kan erkänna att Sverige drabbats av problem som är på väg att bli oss övermäktiga, vara sig det är överbelastning hos Migrationsverket, gängbråk med kulspruteeld, handgranater och dagliga mord, eller resursbrist hos politiker, skolor, sjukhus, lokaltrafik, etc, så arbetar systemmedierna i enlighet med regimens intresse, och det är att skapa en bild av att etablissemanget ”har kontroll över situationen”. Det enda etablissemanget har kontroll över ärmedierna, resten av samhällsapparaten går på knäna.

    I takt med att den svenska samhällsapparat krackelerar kommer åtgärderna för att bevara den förljugna bilden att tvingas bli allt mer aggressiva.

    Att försöka stänga ner Avpixlat och Fria Tider samt andra alternativa medier tyder på att kampen om informationen till medborgarna går in i en ny fas, och detta återspeglar också allvaret i den svenska nationens belägenhet. Vi ser ingen ljusning, annat än det förblindande sökarljuset från DN-skrapan som försöker blända allmänheten i ansiktet så att de inte skall se eldslågorna som slår upp borta vid förorterna.

    I slutänden kommer etablissemanget tvingas in i ett allt mer fascistiskt mönster, även om man kommer benämna alla ingrepp med ett orwellskt nyspråk. Om det inte finns några alternativa medier som verkligen utmanar etablissemanget – då kommer vi vara förlorade.

    Och på grund av etablissemangets egen dumhet så kommer de gräva sin egen grav på samma gång, vilken nästa våg av tyranner kommer se till blir fylld.

    Hälsar eder Peter Harold

     

    Iryna Bilyk

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s