I Berlin tycks frihetstanken ändå leva vidare… bland folket.

Bästa läsare!

Efter att tiotusentals (38’000 enligt BBC, 18’000 enligt SVT) ”Corona-skeptiker” (SVT:s ordval) demonstrerat i Berlin under helgen mot den tyska regeringens krav på att medborgarna måste bära munskydd på olika offentliga platser kan jag inte låta bli att fundera kring om detta evenemang (och engagemang) kan vara ett av de halmstrån som en frihetsvän har att mentalt gripa sig fast vid i dessa tider då makthavarna försöker sälja in tvångsvaccinering och övervaknings-chip i armen för att hejda vår nya globala fiende: viruset.

Jag var naturligtvis inte förvånad över att höra att arrangörerna ”har koppling till högerextrema grupper” och ”konspirationsteoretiker” (var det Robert F Kennedy jr man syftade på?) när demonstrationen nämndes i något radioprogram som sändes när jag startade en lånebil häromdagen. En manifestation som riktar sig mot tvång betraktas som fascism. Fascinerande!

Vad jag blev mer förvånad över var uppgifterna som kom från annat håll som gör gällande att arrangören Querdenken 771 backas upp av valda delar av det tyska etablissemanget som tröttnat på att inte ha ruljangsen igång. Bl.a. ska bussbolag och även flygbolag ha ställt upp med gratisbiljetter från fjärran orter för att hjälpa deltagarna att komma till Berlin. Syftet ska vara att det blödande näringslivet vill få slut på hysterin kring Covid19 som – enligt organisationen Querdenkens material – som visar att viruset spreds kraftigt trots nedstängning av samhället i mars månad och sedan juni månad ebbat ut till en nivå som rådde innan dess (efter att ha passerat en peak i april).

Tydligen ska också arrangören ha fått internt stöd av de rättsvårdande myndigheterna, i alla fall av enskilda tjänstemän och ämbetsmän som bromsat alla försök att förhindra manifestationen från att äga rum. Det nämndes redan före manifestationen att det finns planer på en revolution/statskupp i den bemärkelsen att man vill tvinga fram förbundskanslerns avgång. Sehr Intrezzant!

*

Frågan om munskydd kan dyka upp på den svenska scenen också. I kampen mot vår osynlige fiende handlar det mest av allt om att övertyga folket om en påtaglig fara – det vill säga att skrämma dem.

Svenskarna har fått mycket av den varan, i synnerhet i form av alla överdoser med Greta Tunberg och hennes klimatnoja. Skräck och oro säljer både lösnummer och skapar makt, och den enda moteld man som medborgare kan bjuda på är att dricka öl med många vänner på uteserveringar och äta icke klimatkompenserade kötträtter för att protestera mot hjärntvätten. Ja, om man inte är tysk och vågar gå man ur huse och demonstrera mot lagarna.

*

En annan frihet som är underskattad i Sverige tycks vara yttrandefriheten. Det krävs en grupp inresta danskar för att spela fotboll med och bränna enskilda exemplar av koranen. Varför bränner vi inte dessa skrifter i egen regi? Låt oss för den akademiska kvalitetens skull i detta sociala experiment bränna en koran i Malmö och en bibel i Jönköping för att studera utfallet. Jag är förvisso bibliofil, men om det är motviljan att elda böcker som sådana kan man ju åtminstone bränna exemplar som ändå är sönderlästa.

Nu har bara halva detta experiment verkställts. Utfallet blev att den som hädar koranen (fysiskt) och inte fått statens godkännande att göra detta på allmän plats blir arresterad av polisen, medan samma myndighet inte ens med nöd och näppe kan få kontroll över muslimerna och de svenska leninisterna som protesterar (verkställer upplopp) mot att svenskar (danskar!) nyttjar den grundlagsskyddade yttrandefriheten vi har i vårt land. Detta säger en massa om a) demokratins status i landet och b) hur problematiskt det är att ha andra kulturer som föredrar våld som uttrycksmedel i just en demokrati framför diskussion.

En sak kan man i alla fall konstatera: de kränkta muslimerna vänder inte andra sidan till. Och leninisterna försitter inte en chans att få träna sin organisatoriska förmåga genom att bistå ”de vilda aporna” på gatorna för att uppnå största möjliga förstörelsekraft (åtminstone så långt man vågar av rädsla för att sponsorerna inte betalar ut ens böter om man tar i alltför hårt).

*

För min egen del går planeringsarbetet vidare med ”skattjakten”. Erfarenheterna från förra veckan ska utvärderas och nya uppfinningar och lösningar ska tänkas fram. Dessutom hoppas jag kunna kosta på mig 2 dagars semester och fara någonstans dit jag kan vandra i ostörd natur.

Hälsar eder Peter Harold

 

 

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Demokrati och frihet. Bokmärk permalänken.

19 kommentarer till I Berlin tycks frihetstanken ändå leva vidare… bland folket.

 1. hllviken skriver:

  Härlig stämning och vettiga åsikter på demon i Berlin! Många talade om rätten till självbestämmande. Det man önskar att även svenskar krävde!

  • Peter Harold skriver:

   Jag fick ta om några gånger för de talar snabbt, och min tyska är… arm…! 😉

   Den första känsla jag får är skam. Skam över att nästan varje gång jag hör talas om någonting tyskt eller om en tysk dyker de undermedvetna associationerna till Hitler och nazisterna upp. Jag går inte fri från detta när jag lyssnar på nyheterna, i synnerhet när redaktionerna brunsmetar de för mig som lyssnare anonyma aktivisterna som vill ha frihet.

   Den andra känslan är glädje. Glädje över att se att detta är civiliserade människor, även om vissa av dem anser sig (eller anses) vara orienterade högerut på den politiska skalan.

   Tack för länktipset!

 2. Pingback: I Berlin tycks frihetstanken ändå leva vidare… bland folket. — Peter Harold – Skrivarens blogg – Life, Death and all between

 3. Benny skriver:

  Lärde sig kommunisterna och vänstern inget från Iran när de störtade shahen? De första som prästerskapet hängde var ju kommunisterna som hjälpt dem att ta makten! Tror de korkade vänsterdårarna i Sverige att de militanta muslimerna kommer att skona dem när de tagit makten? Corona hade kunnat avvärjas om man hade lyssnat på de experter som hade en annan åsikt och använt de fungerande mediciner mot malaria etc som redan fanns! Då hade ”pandemin” aldrig blivit något hot! Men jakten på pengar och makt var för stark för oligarkerna och Big Pharma så man körde igång propagandan på fullvarv direkt. Ett hälsotecken att folk protesterar, ja inte i Sverige men väl i andra länder!

  • Björn Sveninge skriver:

   En bra beskrivning Benny.
   Sovjetunionen var en oligark(amerikansk) skapelse.
   Långt ifrån allt är vad det synes vara, det blir extra tydligt nu när jag läst Under skorpionens tecken av Juri Lina.
   Vi är fullständigt hjärntvättade , så ordentligt att vi kan bli illamående om vi får höra sanningen.

  • Peter Harold skriver:

   Det måste reta Big Pharma att ryssarna har ett vaccin nu. By the way, är det fler som minns i våras ”glädjebeskedet” från Israel att deras forskare kommit på ett vaccin som man skulle massproducera till hösten och rädda mänskligheten?

 4. Benny skriver:

  För ett tag sedan hade Uppdrag Granskning ett reportage om den s.k ”affären” där en bankman i Norrland lyckades lura folk att investera i denna ”affär” som bara var ett avancerat sätt att skinna lättlurade på pengar! Huvudmannen som tagit det mesta av pengarna är bosatt någonstans i Västsverige, och nej, rättsväsendet agerar inte som vanligt! Vinsten skulle hela tiden delas ut snart bara lite mer pengar så skulle allt ordna sig, men givetvis fanns det inga pengar att hämta det hela var ett bedrägeri från början till slut! En fantastisk historia, man tror inte sina öron hur lättlurade en del är…Men nu till det allvarliga! Samma sak händer i Sverige men i helt annan skala och ”affären” kallas invandringspolitiken! Bara svensken betalar lite/mycket mer i skatt och har tålamod ska ju vinsten från migrationspolitiken snart rasa in i Sverige vilket ju Rheinfeldt och Löfven lovat oss! Nu är vi i det läget att ca 20% genomskådat bluffen…Vad är det som gör att 80% fortfarande inte genomskådat bedrägeriet? En del äldre utan internet kan ju skylla på MSM-media men för det stora flertalet finna ju alternativa media att tillgå som talar om sanningen! Och bedrägeriet fortgår löpande med ca 8000 varje månad som skeppas in i landet och nästan alla blir bidragsberoende. Ett recept för konkurs! Att stjäla pensionärernas pengar för att dölja bedrägeriet, som man gör med jämna mellanrum, har resulterat i att Sverige har de överlägset sämsta pensionerna i Norden, ja mycket sämre t o m och det borde vara ett ramaskri med protestmarscher i Stockholm mot regimen! Varför händer inget? Eller som tyskarna säger ”die dummen schweden” är väl ett ganska sant uttryck!

  • Peter Harold skriver:

   Japp, ett pensionärsuppror vore på sin plats. Jag tror att staten kan få problem med att låta polisen skjuta på mormor och farmor. Frågan är vilka som är villiga att ställa upp på en marsch?

 5. Benny skriver:

  Navalny-cirkusen rullar för fulla muggar! Givetvis ”hittade” tyskarna det närmast värdelösa ”Novichok” som påstås finnas spår av i hans blod! Och hör och häpna, tyskarna fick ”hjälp” av britterna från Salisbury att spåra giftet! Verkar ju ”smart” av ryska säkerhetstjänsten att använda ett så dåligt gift när det finns utländska som är mycket bättre och inte kan spåras tillbaka till FSB. Ja, dessa FSB måste ju vara oändligt korkade, ja rent av hjärndöda, om man nu ska tillmäta MSM-media och EU-politiker någon som helst trovärdighet. Egentligen är det hela så dumt att de som funderat ut detta tänker att läsarna måste tro att det är sant för ingen kan väl vara så dum på riktigt! Ja, förutom ryssarna då! Hela storyn är ju en skymf mot folk i väst som förväntas svälja denna smörja! Kan garantera att utanför västvärlden skrattar man bara åt sådan här dynga som MSM och politiker i väst sprider! Och samtidigt ökar Rysslands anseende ytterligare utanför västvärlden. Den här ”giftskandalen” är iscensatt av globalisternas nyttiga idiot Navalny just nu av tre anledningar, gasledningen, Vitryssland och det ryska vaccinet som Big Pharma kräver ska stoppas med alla medel!

  • Peter Harold skriver:

   Novichock verkar vara ett uruselt medel för att döda oönskade motståndare. Varför inte mörda en sibirisk borgmästare(?) i Sibirien med vodka, pistol och självmordsbrev istället för att flaxa över två kontinenter?

 6. Risto Matinen skriver:

  En annan del av propagandan kring plandemin är hur vissa ”alternativa medier” ställt sig. ”Fria Tider” har lagt sig platt inför globalisternas påverkanskampanj och förespråkar hård nedstängning. Varför? Går de globalisternas ärenden eller är de bara okunniga?

  Förvisso, betedde sig antisvenska statens inkompetenta myndigheter helt fel i början, och förnekade att det självklart bästa sättet att skydda sig mot en (riktig) smitta är: Hindra sjuka och misstänkt sjuka att ta sig in i landet (eller dit man inte vill ha dem) eller sätt dem i karantän.

  Kan det ramla ut något gott ur plandemi? Tja, drar man de rätta slutsatserna angående social distansering så torde 400 mil till närmaste negernäste och 200 mil till närmaste arabnäste vara ett par goda utgångspunkter för en återställning av demografin…

  Frugan och jag tog förrförra veckan en tredagars semester i Härjedalen. Var en hel del där i min barndom. Mycket likt men en hel del förändringar till det bättre. I Vemdalen vid lunch sista dagen uttryckte jag: ”Fan vad skönt att inte ha sett en enda babbe sedan vi for hemifrån!”

  Två minuter senare dök två negrer upp som låtsades städa parken utanför…

  Min 90+ mor var för första gången igår och handlade sina livsmedel på över ett halvår. Hon har lidit mycket för att inte ens kunna utföra denna veckohandel. Hon tror stenhårt på propagandan. Så det var kul att hon vågade sig ut….

  • Risto Matinen skriver:

   Det är ju fredagskväll och ska strax lägga mig. Förmedlar härmed en bildskön dam som jag stötte på när jag bläddrade bland TV-kanalerna. Hon förekommer i ett tramsprogram på BBC vars namn jag inte minns.

   Hon heter Rachel Riley och lär vara FD i matematik. Ett vackert ansikte att vila blicken på:

   Har inte spanat mer på henne som dåligt, annat än att hon inbillar sig vara jude (sic!) Trots att hon saknar judesnok, är blond och har blåa ögon…

  • Peter Harold skriver:

   Undrar varför det heter ”social distansering” när det egentligen faktiskt är frågan om fysisk distansering. Kul att hon fick komma ut och röra på sig. Sade hon någonting om prisökningarna sedan hon var ute senast?

   • Risto Matinen skriver:

    Ja, det kan man verkligen undra. Själv tog jag det bokstavligt: Olika samhällen och dito folkslag hålls isär…

    Vilket är sunt och friskt! Inte vårt sjuka avvecklingssamhälle…

    Dock torde konspiratörerna mena avstånd mellan individer som rör sig i samhället och inte hemma. Kanske därför, men socialdemokrater är varken sociala eller demokrater oavsett vad de själva påstår…

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s