Roger Waters, Ray McGovern och John Pilger

Bästa läsare!

Pink Floyds forne bassist och kompositör Roger Waters deltog tidigare i månaden en paneldiskussion on-line arrangerad av Consortium News tillsammans med CIA-veteranen och Rysslands-experten Ray McGovern, journalisten och dokumentärfilmaren John Pilger där man behandlade Wikileaks betydelse förökad insikt i säkerhetspolitikens bakgrund samt den pågående rättegången mot Julian Assange i London.

Roger Waters förklarade att han hört både McGovern och Pilgers budskap redan tidigare, och menade att han är medveten och kunnig om denna värld, men noterade samtidigt att många andra inte alls befinner sig på samma plats som dem. Folk i allmänhet har ingen aning om den kontext som ligger bakom alla händelser inom världspolitiken, och vad gällde Julians Assange menade han pågår det en effektiv mörkläggning.

Gällande själva Julians Assange-rättegången använde Roger Waters ordet kangaroo court för att beskriva förhållandena; framför allt hur den kvinnliga domaren alltför uppenbart visade sitt ointresse för vad Julian Assange framförde. Hennes och det brittiska rättsväsendets attityd föranledde Roger Waters att citera sig själv för att beskriva arbetsmetoden:

The evidence before the court is
Incontrovertible, there’s no need for
The jury to retire

Roger Waters berömde de övriga panelmedlemmarna, och var imponerad av Ray McGoverns aktivism, och nämnde bl.a. en episod då McGovern gick ”to that jewish place” för att lyssna på en föreläsning av general David Petreus och försökte ställa kritiska frågor, men med resultatet att McGovern brottades ner på golvet och fördes till häktet. [länk]

Roger Waters första inlägg kommer c:a 31 minuter in i klippet. Dock är det substantiella budskapet rikt i de övriga deltagarnas inlägg. Diskussionen är högst lämplig för ”nybörjare” i ämnet, och för den som – likt jag – behöver en repetition i saken.Det framkommer också väsentlig och upprörande fakta om själva rättegången mot Julians Assange och de förhållanden som råder inom den uppenbart regisserade tillställningen efter instruktioner från USA:s regim.

Det som jag tycker är osannolikt otroligt är att inte ens en bråkdel av all denna information som kommer fram i detta samtal når våra gammelmedier. Trots att detta rättsfall handlar om journalistisk frihet så håller sig medierna borta. DN:s senaste artikel om Assange-fallet av dignitet publicerades 7 september och man har inte bevakat rättegången; SVT som säger sig försvara oberoende och fri media är ännu sämre på Assange-fallets bevakning.

Sorgligt!

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Brott & straff, Demokrati och frihet. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Roger Waters, Ray McGovern och John Pilger

 1. gmiksche skriver:

  Genom att ha följt Assangefallet från första början har jag tidigt (eller väl sent, hur man nu ser på detta) insett hur informationsflödet och -restriktionerna inom PK-världen fungerar. Visst ljugs det friskt, men mest effektivt är nog att undanhålla en del fakta och samtidigt blåsa upp betydelsen av andra.

 2. Björn Sveninge skriver:

  Samma ämne fast off topic …

 3. minnesdagen skriver:

  Det är intressant efter 1.15 när frågan om media tas upp.
  Vid 1.16.30 säger John Pilger att
  ”- det sista brittiska kriget som deras media rapporterade någorlunda sanningsenligt var Krimkriget 1853-1856.”

 4. minnesdagen skriver:

  Därefter, någon gång mellan 1856-1899 (Boerkriget), började det brittiska imperiet kriga helt efter en agenda som låg i oligarkernas intresse.
  En agenda som är helt förljugen av media. – media som oligarkerna vid den tiden tagit makten över.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s