G. Edward Griffin avslöjar historien bakom de osynliga makthavarna

Bästa läsare!

I min tidigare postning med Glenn Becks program om Federal Reserve Systems kunde vi höra en av hans gäster – G. Edward Griffin – berätta om valda delar av amerikanska Fed’s historia. I följande klipp koncentrerar sig Mr. Griffin på berättelsen om det ”hemliga” nätverk som grundades av den stormrike engelsmannen Cecil Rhodes, och som än idag i olika skepnader anför kollektivismens elitstyrda mål genom hemliga agendor, och därmed utgör en viktig komponent i världspolitiken.

Låt er inte luras av att Mr. Griffins publik är mellan 70 och döden, och att det är en kavalkad av tunga ögonlock när kameran vandrar över auditoriet. Han har faktiskt hållit samma föredrag för en yngre och en större publik – nästan ord för ord – men den här inspelningen hade bäst kvalitet att visa upp. Budskapet är lika viktigt för alla åldrar!

Mr. Griffin utgår från den bok som professor Carroll Quigley skrev för att dokumentera ett hemligt sällskap som hade storslagna idéer – planer på en ny världsordning – och som publicerades 1975 (Titel: ”Tragedy & hope: A History of the World in Our Time”). Quigley menade att sällskapet borde ta åt sig äran för det de gjorde i det fördolda. Hans bok var aldrig avsedd för en bred publik, och i synnerhet inte för allmänheten, utan istället riktade sig till de blivande politikerna, som t.ex. professor Quigleys student Bill Clinton på Georgetown-universitetet.

Cecil Rhodes ägde en tämligen elitistisk syn på världen, och ansåg att britterna stod för den främsta kulturen, och att de sålunda hade en given roll att leda världen. Kartan här under talar sitt eget språk om Storbritanniens maktpolitiska ambitioner ur ett historiskt perspektiv. Det finns bara 22 länder i världen som inte invaderats av England; Sverige är ett av dessa. Med detta inte sagt att det anglosaxiska världsherraväldet skulle införas enbart med militärt våld; det var inte minst lika viktigt att arbeta politiskt och ekonomiskt i detta syfte.

sb not invided by britainG Edward Griffins föredrag är sålunda inte baserad på spekulationer, utan helt enkelt på rena rama historiska fakta som dokumenterats och presenterats av professor Quigley. I boken beskrivs också hur nätverket växlat från sin pro-brittiska agenda till dagens ambition om att införa New World Order. Det är dock få som bemödat sig att studera materialet noggrant, och de flesta debattörer svänger sig gärna med sin samhällskritik som om de fått sin inspiration genom en överdos av Arkiv X. I själva verket är det namnlösa nätverket påtagligt, liksom dess inflytande. Griffin redogör alltså för vad det hemliga sällskapet själva sagt. Och han redovisar i vilka institutioner verkar i.

Nätverket har inget formellt namn, men Quigley uppger i sin bok att namnet ”Society of the Elect” användes internt, och är nätverket är uppbyggt med en ”enkelriktad” hierarki där den undre cirkeln inte känner till den övre. Men i varje krets finns människor som samverkar tvärs över branscherna, med politiker, företagsledare, fackföreningsfolk, mediefolk, kyrkofolk, etc etc. Även om kunskapen om den egna rollen inom nätverket är mindre ju längre ut i kretsarna man kommer så fyller de alla en funktion, och styrs genom politisk korrekthet.

Konspirationsteori? Nej, konspirationspraktik, menar G Edward Griffin som påpekar att avgörande händelser i historien sällan har skett av en slump. Sedan kan man ju dra olika slutsatser om vem och vilka som dragit i snöret när gubben på väggen sprattlat.

Hemligt sällskap? Är detta hämtat ur något alster av Dan Brown? Eller en parafras av ”Sions vises protokoll”?

Nej, definitivt inte det sistnämnda eftersom Griffins föreläsning är koshervänlig. Judar nämns inte som grupp eller egenskap. Vilket kommer sig av att Cecil Rhodes idé handlade om brittisk världsdominans. Och det hela är inte fiktion, utan finns väl dokumenterat genom professor Quigleys försorg eftersom denne haft fri access till nätverkets dokumentation. Och hemligheten består blott i att nätverket inte marknadsför sig som den konstellation de är, utan istället har haft som strategi att verka i det tysta. Nätverket verkar genom olika etablerade institutioner som var för sig knappast är iögonfallande, men tillsammans – tack vare det icke publika nätverk som skapar samverkan mellan dem – har en stark makt över våra folkvalda beslutsfattare. Det som förenar dem, trots att de kan tillhöra olika politiska partier, konkurrerande mediebolag eller på annat sätt framstår som ojämlika, är deras samsyn om kollektivismen som den bärande idén för samhällsbygget. Alltså den politiska viljan att begränsa den individuella friheten. Och allt detta genom att nyttja vårt demokratiska system för att beröva oss vår frihet.

G Edward Griffin har delat upp sin föreläsning i två sammanhängande delar, där han under de första c:a trettio minuterna snabbt går genom ”avslöjandena” i Quigleys bok ”Tragedy and hope”, vilka Griffin påpekar är formuleras genom författarens stora beundran för ”rhodeserna”, och noterat i en i övrigt väldigt torr bok. Griffin noterar vad deras syfte är, nämligen:

[…] to create a world system of financial control in private hands able to dominate the political system of each country and the economy of the world as a whole. The system was to be controlled in a feudalist fashion by the central banks of the world acting in concert by secret agreements arrived at in frequent private meetings and conferences. The apex of the system was to be the Bank for International Settlements in Basil, Switzerland, a private bank owned and controlled by the world’s central banks which were themselves private corporations. Each central bank …sought to dominate its government by its ability to control Treasury loans, to manipulate foreign exchanges, to influence the level of economic activity in the country, and to influence cooperative politicians by subsequent economic rewards in the business world.

Under resten av föreläsningen går han in på detaljer och redovisar enskilda avsnitt i boken samt sätter Quigleys redovisning i relation till dagens (d.v.s. då Bill Clinton var president). Efter nästan en timma sätter han ”konspiratörernas” egna beskrivningar i relation till dagens situation, både politiskt och ekonomiskt. Så är ni stressade rekommenderar jag första halvtimman, och sedan ett hopp fram till c:a 0:55. Men G Edward Griffin är en god talare (han lär visst ha jobbat med radio i sin ungdom) och jag laddade ner föreläsningen på mp3 för att kunna ”höra på reprisen” under lämpligt tillfälle.

Ok, det är bättre att ni tittar själva.

Även om G Edward Griffins föredrag baseras på material som är att betrakta som historiska fakta – om än att dessa inte exponeras så flitigt av mainstream media – så har han fått kritik från olika håll på Internet, mest för att ha exkluderat den judisk-etniska dominansen inom storfinansen och medierna, men också för att inte ha lyckats formulera sin tes om hur ”rhodeserna” är kopplade till kommunisterna i Sovjetunionen. Därför ber jag lyssnaren att uppmärksamma att det Griffin målar upp som den största faran med detta sällskap är den totalitarism som förenar storfinansen och de gamla kommunisterna. Och som han så klokt påpekar, även en fiendes fiende kan förbli vår ideologiska fiende. Det är väl lite så jag upplever situationen med en åttaklöver som styr i Sveriges riksdag…!

Gott nytt år, kära läsare. Må 2014 erbjuda både fred, frid och frihet.

Hälsar eder Peter Harold

Länktips:
G. Edward Griffins föreläsning på samma tema som i klippet här ovan.

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Demokrati och frihet. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till G. Edward Griffin avslöjar historien bakom de osynliga makthavarna

 1. Cello Jr skriver:

  P.S. Wikipedia om Carroll Quigley mycket intressant:

  Klicka för att komma åt Tragedy_and_Hope.pdf

 2. Pilot skriver:

  Griffins säger också att kommunisterna i öst bara släppte namnet, inte målsättningen, och att de konkurrerar med rhodeserna om makten.
  Ibland undrar jag om Sveriges självförvållade nödläge utan försvar och med en invandring som håller på att ruinera oss är en slags konditionering så att vi ska välkomna gospodin Putin som en frälsare.

  • Peter Harold (via mobil) skriver:

   Just nu vet jag inte vad Sverige håller på med. Förstör man landet medvetet eller bara genom oförstånd?

 3. Cello Jr skriver:

  Har inte sett Griffin-videon ännu, så han kanske nämner en av de mest intressanta KGB-avhopparna,
  Anatolij Golitsyn
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Anatolij_Golitsyn

  Golitsyn, som blev den beryktade CIA-chefen James Jesus Angletons skyddsling, hävdade precis samma sak som Griffin: kommunisterna i öst släppte bara namnet, inte målsättningen.

  Beträffande Putin som frälsare, så stämmer det väl in på min egen utveckling från pro-amerikan i utrikespolitiken till pro-rysk.

  Ett tag såg jag i Putin en ny Mussolini.

  Hursomhelst, finner jag denna mer invecklade syn på den globala maktkampen
  – som ”Pilot” gör sig till tolk för – mer belysande än
  det gamla svart-vita, något teatrala paradigmet.

  P.S. Invandringen håller inte bara på att ruinera oss, och hela väst, utan även byta ut befolkningen.
  Den har anti-vit bias. Detta underblåser förstås anti-judiska konspirationsteorier.

  P.P.S. Har i många år utan framgång sökt på nätet efter en uppgift, om att KGB redan på 80-talet
  initierade massinvandringen som ett vapen för att destabilisera väst. Någon som kan hjälpa mig spåra den uppgiften?

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s