Hur registrerar Svenska kommittén mot antisemitism sina opponenters uttalanden? Och vem utvisar oönskade debattdeltagare till utvisningsbåset i medie-Sverige?

Bästa läsare!

Via Fria Tider [länk] blev jag uppmärksammad på att Svenska kommittén mot anti-sionism anklagar nunnan syster Marianne för att vara antisemit i samband med att hon mottar ett pris från skräptidningen Aftonbladet. Det är organisationens ordförande (tillika f.d. Sveriges radio-journalist) Willy Silberstein som anklagar syster Marianne för att ha förinskat Förintelsen. [Aftonhoran]

Några klipp från Silbersteins ”debattartikel”:

Syster Marianne, som är en av nunnorna på Alsike kloster, hyllades för att hon och två andra systrar under 35 år hjälpt människor på flykt. Utan tvekan en berömvärd insats.

Men Marianne har också en annan historia. Hon har vid upprepade tillfällen spridit judehat och ursäkter för den nazistiska förintelsepolitiken. […]

Redan 1988 visade syster Marianne vad hon tycker om judar. I Radio Islam, en station som var så rabiat antisemitisk att ansvarige utgivaren dömdes för hets mot folkgrupp, avslöjade syster Marianne sitt judehat.

Dessa har hon senare utvecklat i bland annat Expressen och Sydsvenskan. Här är några exempel.

Den 10 februari 1988 sade syster Marianne till Expressen: ”Judarna har fått det här med Förintelsen på hjärnan. Det retar mig. Visst är förföljelserna av judarna och utrotningslägren från andra världskriget upprörande. Men judarna är inte den enda folkgrupp som utsatts för massaker.” […]

Syster Marianne förminskar Förintelsen enligt ett mönster som vi ofta ser från antisemitiskt håll.

Ett annat uttalande av syster Marianne, i Sydsvenskan den 11 februari 1988:

”När man säger att tyskarna expedierade judarna är det för mig lika fruktansvärt att flyktingar avvisas från Arlanda.”[…]

I Expressen 1994 upprepar syster Marianne sitt mantra om att ”judarna fått Förintelsen på hjärnan”.

Vidare uppfattade hon Förintelsen mer som en försvarsåtgärd: ”Förintelsen handlar inte om rasdiskriminering utan om att man var rädd för judarnas maktposition i samhället, som alla österlänningar var de nämligen skickliga i affärer.”

Detta är också ett tema vi känner igen. Judarna var medansvariga till morden på sex miljoner. De hade försatt sig i en sådan maktposition och var så duktiga affärsmän… Detta är ett av grundelementen i klassisk antisemitisk retorik. […]

Jag kan bara säga att detta är förfärande. Mer än 20 år har förflutit sedan syster Marianne gjorde dessa i högsta grad allmängiltiga betraktelser om det judiska folkets förhållande till Förintelsen. Att jaga människor för uttalanden där dessa påpekar att även andra folk än judar förföljdes och avrättades av den nazistiska säkerhetstjänsten (t.ex. zigenare, kriminella, politiska motståndare och krigsfångar) är verkligen att ha ”Förintelsen på hjärnan” när någon förföljer människor som vill inkludera fler än den judiska gruppen som drabbats av nazisternas systematiska förföljelse. I synnerhet efter en så pass lång tid; Silberstein kan aldrig glömma och förlåta hennes åsikter. 

1988 och 1994. Vi talar om en tid som är så avlägsen att dagens ungdomar inte ens var födda eller gamla nog att minnas hur det var på den tiden. En del av de ungdomar som föddes mellan 1988-1994 är idag engagerade i kommunistiska organisationer fastän man i början av 1990-talet firade Sovjetkommunismens fall. Den mörka ideologin är glömd och i vissa fall förlåten av den nya generationen. SKMA är denna glömskas extrema motsats. Man glömmer aldrig ifall någon uttalat sig offentligt i ett icke medsympatiserande tonfall om judarna under Förintelsen.

Willy Silberstein redovisar syster Mariannes uttalanden hos Radio Islam, i Sydsvenskan och i Expressen. Man kan föreställa sig vilken uppsjö av s.k. ”anti-semitism” som Willy Silberstein skulle kunna registrera i dagens elektroniska nyhetsflöde från både mainstream media och alternativa medier.

Men hur hanterar SKMA all denna information? Hur registrerade man syster Mariannes uttalanden från 1988 och 1994? I ett par urklipp liggandes i herr Silbersteins skrivbordslåda? Eller i en databas? Vilka fler är registrerade för att ha sagt att ”Judar har fått Förintelsen på hjärnan” eller att ”Fler än judarna förföljdes av nazisterna”? Vad är kriterierna för att bli kategoriserad som antisemit av SKMA? Och vad händer om man hamnat i deras radar?

Willy Silberstein skriver i slutet av sin debattartikel en tämligen intressant sak när han kritiserar Aftonbladet för att ha utnämnt syster Marianne till ”svensk hjälte” tillsammans med TV4:

Syster Marianne hade, fram till häromdagen, förpassats till den svenska debattens utvisningsbås.

Vem förpassade syster Marianne till detta utvisningsbås? Vill Willy Silberstein berätta lite om processen kring hur vissa opinionsbildare flyttas bort från medieljuset? Sker det på begäran av en organisation som leds av en f.d. utrikeschef på Dagens Eko? Berätta för oss Willy hur dina meningsmotståndare förpassas ut i den svenska debattens utvisningsbås. Tala om för oss namnet på domarna som har den makten!

Sedan är det här med att gömma illegala invandrare inget som jag personligen uppmuntrar någon till att göra. Men om syster Marianne bjuder folk till sitt kloster utan att tarva skattebetalarnas pengar så må hon göra som hon själv önskar med sina gäster. I ett libertarianskt samhälle må folk bjuda hem vilka de önskar så länge inte andras frihet beskärs.

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Demokrati och frihet. Bokmärk permalänken.

24 kommentarer till Hur registrerar Svenska kommittén mot antisemitism sina opponenters uttalanden? Och vem utvisar oönskade debattdeltagare till utvisningsbåset i medie-Sverige?

 1. Anna skriver:

  Hade hon förintat förintelsen?

 2. Cello Jr skriver:

  Auberon Waugh (son till Evelyn) ger en förklaring. Vissa judiska organisationer för register över
  de gojer som gör sig skyldiga till judeskämt. Du kan ge dig sjutton på att de har koll på dig och
  även mig.

  http://www.fpp.co.uk/BoD/docs/Waugh150895.html

  • Peter Harold skriver:

   Jag finns definitivt med i deras listor. Expo har registrerat mig. Tobias Hübinette hatar mig. Och jag vill minnas att jag i provokativ anda publicerade en bloggpost i somras om lustifika skämt om Israels barn…

 3. Eva skriver:

  Du är nr 1, Peter H, hoppas du vet det?
  Men dina kommentatörer är i samma klass, som tex Anna!

 4. Läsare skriver:

  Hedersmannen Jan Milld blev uppskriven av en jude för tio-tolv år sedan som ”antisemit” på en goyim-lista. ADL i Amerika är den globala judiska terrorist-Chekan/KGB/DHS HQ där judar registrerar alla ”antisemiter” i hela världen.

  EXPO-Swe är lokalkontoret av ADL i Sverige.

  DHS = Department of Homeland Security, USA.

  Hittade nyss denna tråden på Flashback om tiggarplågan. Nu ringer de inte ens på dörren längre utan går bara rakt in.

  En 92-årig kvinna utsattes i söndags förmiddag för ett stöldförsök i sitt hem i Löddeköpinge.

  En kvinna tog sig då in i hennes bostad och frågade om hon hade pengar. Hon drog också i den gamla kvinnans blus för att se om hon hade halsband på sig, men fick lämna bostaden tomhänt.”

  Kommentar 2042. Hände 11 Dec 2014.

  https://www.flashback.org/t1263488p171

 5. Sofia skriver:

  På tal om Willy som skrek så högt i Aktuellt häromkvällen;
  http://www.expressen.se/debatt/silberstein-maste-tala-sanningen/

  • Peter Harold skriver:

   Just det, han är ju en professionell moderator. Eller censor…! 😉

  • Läsare skriver:

   Länken fungerar inte: Not found. Men jag hittade detta som säger exakt vad det handlar om:

   Media utser ny centerledare

   ”Utfrågningen i Göteborg leddes av den mångårige politiske journalisten Willy Silberstein medan medlemmarna inte fick ställa frågor direkt till kandidaterna utan frågorna skulle gå genom Silberstein. Inte ett kritiskt ord om att dessa tre kandidater, som media utvalt, är högst delaktiga i centerpartiets kräftgång och på väg att ramla ur riksdagen.”

   Willy Silberstein har varit seniorkonsult på den moderata PR-byrån Kreab som är inriktad på strategisk kommunikation. Kreab grundades 1970 som Kreativ Information AB i Stockholm av Jan-Erik Ander, Peje Emilsson och Peder Olin, alla med bakgrund inom Moderaterna. 

   Partiledningen lämnar inget år slumpen. Ingen kritik mot partiledningen släpps fram. Detta garanterar Willy Silberstein som leder och styr centerpartisternas stormöten i Göteborg, Trångsviken, Malmö och Stockholm. Med denna moderate seniorkonsult väntas inget nytt komma fram från dessa styrda och väl regisserade hallelujamöten.

   På morgonen efter mötet i Trångsviken sitter Willy Silbersteins syster Margit Silberstein i svt:s morronsoffa och slår fast att Anne Lööf kommer att väljas på centerstämman i Åre.”  

   Media utser ny centerledare Rune Lanestrand

   https://gotiskaklubben.wordpress.com/2012/12/17/centerpartiet-kapat-av-judisk-lobby-vilken-roll-hade-willy-silberstein-pa-centerstamman/

   • Läsare skriver:

    Byt ut ”media” med judar och du har:

    JUDAR väljer ny centerledare

    Detta är ett case study exempel på hur en liten klick judar väljer vilka som skall bli ”våra ledare”. Det är samma sak i hela västvärlden, givetvis är det samma sak i alla länder men om du inte ens kan se hur judar kapar alla partier i hela västvärlden, hur skall du då kunna se att det är samma sak i alla uländer?

    ANC startades av judar för hundra år sedan, 1912. ANC finansierades av judar. ANC ledes av judar. Gå in på ANCs hemsida och du kan se själv vilka judar som låg bakom ANC.

    Alla kommunistpartier i hela världen har startats av judar, finansierat och letts av judar.

    Joe Slovo (23 May 1926 – 6 January 1995, full name Yossel Mashel Slovo) was a South African politician, an opponent of the apartheid system. He was a long-time leader of the South African Communist Party (SACP), a leading member of the African National Congress (ANC), and a commander of the ANC’s military wing Umkhonto we Sizwe.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Joe_Slovo

    Kinas kommunistparti är världens största kommunistparti. Vill du veta vad juden som startade kommunistpartiet i Kina heter? Jag har namn på juden som startade kkommunistpartiet i Kina.

    Vill du veta namnen på judarna som styrde Mao? Jag har namnen och bilder på judarna som styrde Mao. Utan dessa judar hade du aldrig hört namnet Mao, samma gäller Mandela.

    Centerpartiet i Sverige, Mao i Kina, Mandela i Sydafrika eller en Obama Nobody, för dessa judar är det samma sak, ta kontroll över vilka som blir valbara och dessa judar styr ledaren.

    Folkpartiet styrs från Jerusalem/Tel Aviv.

   • Läsare skriver:

    På morgonen efter mötet i Trångsviken sitter Willy Silbersteins syster Margit Silberstein i svt:s morronsoffa och slår fast att Anne Lööf kommer att väljas på centerstämman i Åre.”

    Do you get it? Judar, judar och åter judar i center av ALL politik.

    ”Råkar bara vara så”, det finns ABSOLUT ingen judisk agenda. – Nääähäääääeedå …!

    Tre av nio domare i Amerikas Högsta Domstol är judar. Samma gäller i Kanada och i Sverige.

 6. Läsare skriver:

  Det finns inga judar/svenskar, allt judiskt är en social konstruktion.

  Det finns ingen judisk förintelse – det finns bara människor som dog. Ingen jude står över den fattigaste tiggarzigenaren – juden och tiggarzigenaren är samma sak.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s