Sverige borde bli en militär stormakt…

Bästa läsare!

Hans Majestät Konungen höll sistlidna lördag ett tal till nationen från friluftsmuseet Skansen i Stockholm. I knäet på prins CP:s flamma Sofie satt prinsessan Estrella, vilket är söndagstidningarnas stora nyhet.

Jag hade nog bara hört något fragment av hans majestäts tal på radion, så jag har därför läst det i dess hela längd på kungahusets egen hemsida [länk]. Och kungens ord var så inspirerande att min värld är helt upp-och-ner-vänd nu. Jag har drabbats av nationell eufori….!

Kungen började med inledningen…

I dag firar vi Sveriges nationaldag. Och vi uppmärksammar flera viktiga symboler för vårt land.

…och så följer några ord om Gustav Vasa; Sveriges självständighet; den vackra blågula flaggan (vilket jag faktiskt instämmer i; den är faktiskt vacker); Eurovisions Song Contest och diverse idrottsbragder. Och så lyfter han fram hur fint det är att vi i Sverige inkluderar fler än oss själva till landet. Tillbaka till Skansen 2015.06.06:

I år – 2015 – lyfter vi också fram en annan viktig symbol: Det svenska medborgarskapet. I år är första året som alla svenska kommuner välkomnar nya svenska medborgare med särskilda ceremonier. Och de flesta väljer att göra det på Sveriges nationaldag.

Det här är en symbolfråga för mig i högsta grad, men kanske inte på det sätt som Kung Kalle syftar på. Den korrekta formuleringen – om jag hade haft chansen att korrekturläsa majestätets tal innan det lästes upp för allmogen – är följande:

”Från och med i år har riksdagen bestämt sig för att tvinga alla kommuner i landet att genomföra s.k. medborgarskapsceremonier.”

Jag tycker personligen att det är gentilt av kommunen att hälsa sina undersåtar välkomna i gemenskapen, men paradoxalt nog har dessa människor redan innan de blev medborgare haft rösträtt i kommunvalet. Den svenska vallagen är nämligen formulerad så att utländska – men i landet bofasta medborgare – får rösta i kommun- och landstingsval.

Det intressanta är att nu när dessa utlänningar i juridisk mening blir svenskar (d.v.s på lite högre meriter än att de eventuellt åkt tunnelbana i Stockholm) så har staten bestämt att kommunen också skall bjuda på lite party. Fascinerande nog så är det också staten som bestämmer om en utlänning skall få sin ansökan om medborgarskap godkänt. Inte kommunen.

Ser ni vart jag vill komma här? Staten bestämmer. Kommunerna måste lyda. Detta är i mina ögon en väldigt viktig symbolfråga. Hans majestät konungen – statens högst rankade invånare – står där på Skansen och prisar vår demokrati, samtidigt som den demokrati vi de facto har tvingar kommunerna till både det ena och det andra i statens namn.

Nå, var det detta som väckte min nationella eufori? Nä, men det kommer här. Åter till knugens nationella tal på Djurgården. Lyssna på detta långa fragment:

Vi har så mycket att vara tacksamma för i Sverige.

Vi har Fred. Vi har Demokrati. Vi har Välstånd.

Allt detta, som är lätt att ta för självklart idag. Men som kräver vår framsynthet och vårt ansvarstagande för att det ska vara lika självklart i morgon. Vi måste fortsätta att blicka framåt. Att investera i dem som kommer efter oss.

Kära åhörare, här på Skansen och hemma vid TV-apparaterna:

Den blågula flaggan. Det svenska medborgarskapet. Och den ljusnande framtid som vi alla är med och skapar tillsammans. Dessutom har vi det nordiska ljuset. Den klara luften. Det rena vattnet!

Vi har fred, demokrati och välstånd. Skarpsynt som alltid, Charlie!

Jag är kanske lite skeptisk till den ”ljusnande” framtid som ”vi alla är med och skapar tillsammans”.

Jag är nämligen inte helt övertygad om att alla i landet hyser det engagemang för den ljusnande framtid som kungen ger sken av råda. Jag säger inte att vi har alldeles för många ondsinta människor som gör framtiden mörk, inet alls. Men däremot vågar jag säga att vi har alldeles för många inkompetenta människor i riksdag och regering som får mig att ana nattmörkret. Lägg därtill medieetablissemanget i landet. Ljusnande framtid! Ha! Vad f-n har du rökt egentligen, herr Bernadotte?

Men så fick jag en annan tanke. Låt oss skölja bort det värsta snömoset i det förnumstiga anförandet, och kondensera skitsnacket till det som är fakta. Och då får vi fram att Sverige har:

Fred – Demokrati – Välstånd

Ja, man kan säkert anmärka något sarkastiskt åt den sista punkten, men i sanning så svälter inga svenskar ihjäl (undantaget de som av medicinska skäl inte kan tillgodogöra sig något näringsintag). Och på ett eller annat sätt har alla tak över huvudet och tillgång till hyfsad ren kommunalbuljong att dricka och tvätta sig i (att det sedan finns de som inte nyttjar denna möjlighet till personlig hygien är dock inte statens fel, det skall jag medge).

Fred, demokrati och välstånd. Det är ju fantastiskt att vi har alla dessa tre. En tanke vore ju att exportera lite av detta koncept. Och här konstaterar jag att herr kungens och min åsikt och tanke plötsligt går åt var sitt håll.

Herr kungen säger berättar om människor som flyr från krig, terror och förföljelse för att – likt den svenske skogsbrukaren som går ut och planterar för en ny skog om 70-80 år – ”investera i hopp om att nästa generation skall få det bättre” genom att t.ex. med livet som insats fly över Medelhavet.

Ja du, kungen. Sverige är ett fantastiskt land. Det tråkiga är att den blåblodiga retoriken i detta fall för mina tankar till den röde professorn Torbjörn Tännsjö som vid en debatt hos Timbro anser att en sänkning av levnadsvillkor och sociala villkor för svenskar är nödvändigt för att andra runt om i världen skall få det bättre, i det att de skall få flytta hit om de vill [länk]. Kungen och vänsterpartisten Tännsjö anser att folkvandringen skall leda till den nordiska utposten på Europa.

Pussies!

Vad är det för en sillmjölke till kung vi har?!? Om nu Sverige är landet bäst – Landet Bäst – så är det vår plikt att göra hela världen bättre. Nämn något annat land som är bättre än Sverige? Det finns inte. Blott Sverige svenska flickor och sjöar har. Vi är så bra att det är vår förbaskade skyldighet att göra resten av världen bättre. *viftar med fanan*

Nope, här tänker jag inte på att skicka Folke Bernadotte att köra judar från ghettona i vitmålade bussar, eller att sätta Dag Hammarskiöld i nästa plan till Afrika, eller skicka Olof Palme på meningslös fredsmedling mellan Irak och Iran. Nope. Här är det hardcore korståg för fred, demokrati och välstånd som gäller.

Låt oss låna en massa miljarder och investera pengarna i armén, flottan och flygvapnet så att Putin darrar – för det tycks ju vara han som är det dåliga föredömet när det gäller militärmakt enligt medierna. Låt oss öppna de gamla flygflottiljerna och fyll dem med fulltankade JAS-plan. Låt varven bygga moderna varianter av jagare och kryssare och gärna ett eller ett par hangarfartyg. Och u-båtar. Varje residensstad i Sverige skall ha sin egen u-båt om inte rent av fler! Inklusive Falun! Message to Esrange: sluta skjuta nyårsraketer. Vi skall ha missiler. Feta missiler. ”Ba-doom”-missiler.

Varför? Jo, därför att Sverige är så jäkla fantastiskt. Vi har fred, demokrati och välstånd.

Varför har inte alla andra länder full pott av fred, demokrati och välstånd??? Tja, den enklaste förklaringen är att de är så förtvivlat efterblivna. Men det skall vi råda bot på i vårt ”fred-demokrati-välstånds”-korståg. Vi skall lära världen att skaffa sig fred, demokrati och välstånd så att inte någon fattig neger skall behöva simma med hajarna i Medelhavet, och vi skall lära världen detta koncept om det så krävs att vi måste bomba dem till tillbaka till stenåldern…

Vänta nu…

Jag kom på något.

Det här har prövats. Gång på gång. Och man håller på för fullt med det just nu. Det är därför det finns horder av flyktingar runt om i världen.

Vad beror detta på? Jo, det beror på att ”fred”, ”demokrati” och ”välstånd” är kodord som dessvärre betyder helt andra saker i verkligheten.

Man ”skapar fred” genom att påstå sig ha moralisk rätt att stödja den ena parten i en konflikt. Man ”skapar demokrati” genom att vara med i urvalsprocessen av de kandidater som skall göras valbara. Och ”välståndet” kommer sig av att landet (som fått någorlunda fred och ett kontrollerbart politiskt system som kan kallas för demokrati) medges att ta krediter hos en av makteliten ägd eller kontrollerad centralbank.

Nope, detta är inte en konspirationsteori. Detta är världspolitiken som den ser ut idag 2015, och som i all hast kommer beröva kungariket Sverige på den äkta varan av fred, demokrati och välstånd. För den som har öppna ögon syns det klart och tydligt att saldot sjunker dramatiskt år för år på dessa ”konton” för Sverige.

Nej, nu tar vi och sjunger en stump:

Du gamla, du ofria, dina förbjudna ord
Du tystade, du glädjelösa sköka
Jag sörjer dig, vänstrigaste land uppå jord
Din PUT, ditt vimmel, dina städer brända
Din PUT, ditt vimmel, dina städer brända

Du tronar på minnen från fornstora dar
då ärat ditt namn faxades över jorden.
Jag vet att du är och du blir knappast kvar
Ja, jag vill leva och fly från Norden
Ja, jag vill leva och fly från Norden

I övrigt skall jag erkänna att jag ätit kvällsmat i sällskap med en av dessa människor som flytt krig, tyranni och förföljelse. På riktigt. Hans far sköts till döds under 1990-talet under ett av de NATO-stödda inbördeskrigen i det forna Jugoslavien. Han berättade om hur hans pappa lärde honom att fiska som barn, hur de vandrade i bergen, om bilar som pappan lagade med hemtillverkade reservdelar. Och sen en dag blir det krig, alla skjuter på alla och en av kulorna träffar hans pappa med dödlig utgång. Tragiskt.

Hans berättelse påminner mig än en gång hur jävla viktigt det är att vi får hejd på vår iver att sprida fred, demokrati och välstånd runt om i världen. Inte för att vi inte vill förvägra andra länder denna lycka – utan därför att vår metod för att uppnå detta fungerar inte där borta, vare sig det är Afghanistan, Irak, Mali, Syrien, Ukraina, Makedonien eller… som Council on Foreign Relation nu upptäckt: Ungern.

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Sverige borde bli en militär stormakt…

 1. Old soldier skriver:

  Jag respekterar var Konung I Sveriges Rike. All Respekt till vara forfaders ledare samt deras konungar. Det gar aldrig att foringa..

  • Peter Harold skriver:

   Menar du kungen i princip eller vår nuvarande kung? Det har sagts att de borgerliga krävde att han skulle få bli/vara kung för att förhindra ett komplett socialistiskt maktövertagande av landet. I dessa tider där t.o.m. moderaterna börjar bli halvsossar känns det som att det är dags för kungen att agera i så fall.

 2. Läsare skriver:

  Asylsökande vägrar kliva av buss – vägrar även bo i Östersund!

  https://www.flashback.org/t2501097

  Läs vad hans fru heter. Judar dödar en ur svenska kungafamiljen.

  http://sv.m.wikipedia.org/wiki/Folke_Bernadotte

 3. Läsare skriver:

  Men det mest absurda av allt var kanske ett annat inslag i firandet. Tittade man på flaggorna som vajade på Skansen blev det oklart om det var svenskarna eller judarna som skulle firas. Där fanns nämligen inte bara svenska flaggor – utan även en stor israelisk flagga. Där fanns inga andra länders flaggor: bara de svenska – och flaggan för en omänskligt grym rasistisk judisk terrorstat

  http://nationell.nu/2015/06/06/skansen-firade-nationaldagen-under-stor-israelisk-flagga/

 4. Läsare skriver:

  Landshövding Stefan Carlsson ”50 procent högskoleutbildade” –40 sekunder

  https://m.youtube.com/watch?v=ey3EWTuPpYk

  Sverige är ett öppet dårhus.

  • stefan skriver:

   50% ???? Jag hörde 0,3% eller var det 0,6%?
   Ska man skratta eller gråta sverige är verkligen ett dårhus

  • Benny skriver:

   Japp, det är bara att bygga ett tak över Sverige så blir det ett vanligt dårhus! Och de värsta dårarna sitter i ledningen…

 5. Anna skriver:

  Jag tycker att mimiken hos det par som satt bakom talaren, var väldigt talande. De visar med sitt kroppsspråk hur ogillande de är mot det han säger i klippet…

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s