Du är så söt när du är arg, Veronika Palm…

sb veronica palm hijab2
Veronika Palm avskyr mötesfriheten.

Bästa läsare!

Det finns en sak som gör mig lite smått förgrymmad. Ingen bjöd mig in till nazistfestenGrand Hotel i fredags. Jag är sårad, kränkt och förtvivlad. Jag är utmobbad, stött och sviken. Jag känner mig som en Jimmie Åkesson som inte får gå på Nobelmidda’n…

Skämt åsido, men saken är den att även om jag ogillar att frotteras med högdjur så anser jag att utmärkelsen European Freedom Awards är ett tämligen intressant pris. Och inte minst årets mottagare, den forne tjeckiske presidenten och nationalekonomen Vaclav Klaus, är en person med mycket intressanta åsikter och kunskaper.

Eftersom Nigel Farage var en av högtidsgästerna på Grand Hotel verkade hela vänsterhalvan av Twitter go bananas. Särskilt den f.d, socialdemokratiska riksdagsledamoten och det numera högarvoderade styrelseproffset Veronika Palm. Hon utbrast i ett ”Det här med Europeisk nazistfest på Grand Hotel i Stockholm. Hur i helvete kunde det bli så här?

Ja, hur kunde det gå så här, Vera…?

Även om du varit riksdagsledamot i Sverige och förmodats vara kompetent nog att vara en folkvald lagstiftare så tar jag mig trots det friheten att ge dig en liten lektion i… skall vi kalla ämnet för ”samhällskunskap”? Inte ditt starkaste ämne, är jag rädd för, men desto angelägnare är det att du lyssnar på nu, kära lilla du.

Låt oss börja med Vaclav Klaus. Han är född 1941 i Prag och är utbildad nationalekonom. Han utbildade sig i hemlandet, men har även studerat i Italien och USA. Han föddes under nazisternas ockupation och växte upp i ett land på den kommunistiska sidan av järnridån men kom trots detta att bli en hängiven försvarare av marknadsliberala ideal, samt även en förfäktare av personlig frihet (något som man led brist på under det kommunistiska styret som dikterades långt från hans hemland sedan 1968, nämligen Moskva).

Vaclac Klaus blev politiskt aktiv 1989 då han medverkade i den s.k. Sammetsrevolutionen som ledde till att kommunistpartiet förlorade makten i Tjeckoslovakien. Demonstranterna krävde att de politiker som var ansvariga för att Sovjetunionen invaderade landet 1968 skulle avgå, och folkmassan – hundratusentals demonstranter – kom att vinna. Förtrycket var över.

Dramatikern och författaren Václav Havel valdes till landets första demokratiska president sedan världskriget, och till finansminister utsågs ovan nämnde Vaclav Klaus. Klaus höll detta uppdrag fram till 1991, och mellan 1992-1997 var han premiärminister och mellan 2003-2013 var han Tjeckiens president (landet separerade fredligt med Slovakien).

Med andra ord, denne mottagare av ”European Freedom Awards” har en betydligt större politisk erfarenhet än du, kära Vera. Och till skillnad från dig så har han förtjänat detta pris genom att vara med och befria sitt fosterland från socialismen bojor, medan du vill att utvecklingen skall gå i motsatt riktning.

Måhända är det så att Veronika Palm skaffade sin information om fredagens evenemang via den vänsterextremistiska lobbyingorganisationen Expo, för organisationens propagandaminister Daniel Poohl skriver så här på organisationens hemsida:

”Under fredagskvällen samlas delar av Europas högerextrema och högerpopulistiska elit för en lyxig middag på Grand Hotel. Under kvällen kommer Tjeckiens tidigare president Vaclav Klaus tilldelas European Freedom Awards.”

Detta kommer från den käft som utan tvekan kan tillskrivas äga tillhörighet i den svenska vänsterextremistiska eliten, även om ”elit” borde beskriva att personen är framgångsrik eller har en särskilt utmärkande egenskap som är värd att beundra. Men det har inte Daniel Poohl. Det som utmärker honom är egentligen den enkla egenskapen att han hatar folk som inte tycker som han, och han drar sig inte för att sprida detta hat till alla som är intresserade av att lyssna på.

Daniel Poohl skulle möjligtvis kunna kvalificera sig som reporter på t.ex. Bonnierägda Dagens Nyheter. Rubriken på den ovan citerade texten är ”Extremhögern talar om frihet men gullar med despoter”. Det riktigt osar ”DN” om hans text, vari han kopplar samman svenska SD med sina EU-parlamentariker med nazister som också tycker illa om EU och är oroade över konsekvenserna av massinvandring. Alltså den sedvanliga brunfärgen som Expo målar på alla som föredrar att bevara vår egen kultur framför att förstöra den.

Och så beskriver Poohl denne Vaclav Klaus som en man som stöpte om Tjeckoslovakien efter Margret Thatchers mönster (svenska vänstern tokhatar Thatcher, bara det är underhållande), började kritisera EU och klimatalarmism och massmigration. Och – vilket är etablissemangets favoritsynd att anklaga oliktänkande för numera – så ”är Klaus en inbiten försvarare av Putin”. Detta för att Vaclav Klaus hade en nykter syn på vad som skedde i samband med statskuppen i Ukraina 2014.

Allt detta med att förhindra att staten bygger egna monopol, att försvara sund vetenskap mot politisk styrning och överstatlig totalitarism, att förhindra att Europa störtas in i ett storkrig p.g.a. storbankernas hemlighetsmakeri i maskopi med medierna, samt en vilja att försvara nationell och lokal demokrati, det är tydligen ”högerextremism” enligt Expo. Och nazism enligt Veronika Palm. Lustigt nog var Vera värre på Twitter än Poohl den här gången, vilket egentligen borde ses som en bedrift.

Det fanns inga nazister på Grand i fredags kväll. Inte ens om man haft den goda smaken att bjuda in mig hade det blivit någon nazist där. Möjligtvis en anti-demokrat, för jag vågar nog kalla mig för det i den bemärkelsen att jag vill få bort politikerväldet och återföra makten till varje enskild individ. Veronika Palm är ett väldigt bra exempel på hur dåliga politiker kan vara, och varför det är nödvändigt med fler frihetliga anti-demokrater. Denna historielösa kvinna som anklagar folk för att vara nazister och önskar dem portade från möteslokaler har totalt glömt bort hur pionjärerna i hennes eget parti tvangs mötas vid vägskäl därför att arbetarna inte åtnjöt mötesfrihet.

Det enda som liknar nazism i denna historia är Veronika Palms, Daniel Poohls och twittervänsterns försök att straffa Grand Hotel för att de hyrt ut lokal till en fullt laglig organisation som t.o.m. har en påtvingande demokratiklausul (aha, det var kanske därför jag inte blev inbjuden, hehe). Alla påståenden om att det inte finns en åsiktskorridor i Sverige har skjutits i sank. Skäms på er, twitterlöss!

Hälsar eder Peter Harold

FLER OM FESTEN:
Hans Li Engnell: Vad är väl en fest på Grand Hotel?
Nyheter Idag: ”Veronika Palm tokrasar mot Grand Hotel

Arrangörens hemsida [LÄNK]

 

 

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Okategoriserade, Politik. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Du är så söt när du är arg, Veronika Palm…

 1. Läsare skriver:

  Bok som handlar om Ungern och den judiska (((Sovjet-kommunismen))).

  the-world-conquerors-the-real-war-criminals-part-1

  https://katana17.wordpress.com/2015/04/19/the-world-conquerors-the-real-war-criminals-part-1/

 2. Läsare skriver:

  Bok som handlar om Ungern och den judiska (((Sovjet-kommunismen))).

  the-world-conquerors-the-real-war-criminals-part-1

  htt
  ps://katana17.wordpress.com/2015/04/19/the-world-conquerors-the-real-war-criminals-part-1/

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s