Ukrainas guldreserv borta? Du, det har jag vetat ända sedan i våras…

Bästa läsare!

Ursäkta den kaxiga rubriken. Den är bara delvis sann. Jag har ”vetat” om sedan i våras, närmare bestämt den 14 april, att det spekulerats kring att den ukrianska guldreserven helt eller åtminstone till stor del flugits ut från landet. Jag trodde att jag skrivit en bloggartikel om detta, men jag kan ha avstått eftersom det blivit väldigt mycket Ukraina-prat på Skrivarens blogg på den tiden. Jag vet inte ifall mängden stört någon hittills, men i alla fall. Ombyte förnöjer, sade gumman och gifte om sig. Och så är det med mina bloggämnen också.

I juni eller juli månad bloggade jag om det faktum att storbankägda Federal Reserve System inte vill lämna tillbaka hundratals ton guld till den tyska Bundesbank som denna begärt. Man angav bl.a. att en sådan stor överflyttning inte kan ske i år av säkerhetsskäl, utan kommer ta en massa år. Som bekant har den tyska regeringen nu ändrat sig och sagt att deras guld kan ligga kvar i USA. Fast det är fortfarande ingen som sett detta guld mer än FED själva. Men ”guldet är i säkert förvar” inbillar sig det tyska finansdepartementet.

Det var den alternativa nyhetssajten Global Research som skrev i våras om att personal vid Borispolflygplatsen utanför Kiev iakttagit någonting ovanligt:

At 2 a.m. this morning [March 7] an unmarked transport plane was on the runway at Borispol Airport [east of Kiev]. According to airport staff, before the plane came to the airport, four trucks and two Volkswagen minibuses arrived, all the truck license plates missing.

Fifteen people in black uniforms, masks, and body armor stepped out, some armed with machine guns. They loaded the plane with more than 40 heavy boxes.

After that a mysterious man arrived and entered the plane. All loading was done in a hurry. The plane took off on an emergency basis.

Those who saw this mysterious special operation immediately notified the airport officials, who told the callers not to meddle in other people’s affairs.

Jag blev intresserad av denna nyhet, dels för att detta inte var helt oväntat då jag sedan länge sett att FED och IMF är en av de dolda aktörerna bakom Ukrainakrisen (minns mitt blogginlägg om Brezinzky-formeln och glöm inte läsarbidragen i denna post), och dels därför att jag ville se hur stor spridning artikeln i Global Research skulle få i de etablerade medierna. Guess what! Jag googlade dagligen efter ämnet, men det var stendött. Jag hittade inte en enda nyhetstidning som plockade upp nyheten. Och uppenbarligen underlät jag mina läsare också underrättelsen. Inte av illvilja, ty jag har hela tiden väntat på ett gott tillfälle att ta upp ämnet. Nu har stunden inne!

Inte oväntat är det sajten ZeroHedge som uppmärksammar att det ukrainska finansdepartementet erkänner att större delen av landets guldreserv inte längre finns. I mars månad – innan IMF-folket lyckats avsätta den dåvarande folkvalde presidenten och ersätta denne med en annan som valts ut av Council of Foreign Relations i USA (Nej, jag hittar inte på!!!) – så deklarerade Ukraina att man hade över 40 ton guld, vilket utgjorde 8% av landets reservkapital. (Sverige hade 125 ton, utgörandes lite mer än 7%)

Visserligen påstås det att Ukraina kan ha ljugit om sina tillgångar (ju mer guld ett land kan redovisa som reservvaluta eller påstå sig ha tillgång till, desto bättre värde får landets valuta). Men hur man än analyserar gamla siffror mot nya så saknas minst 20 ton guld. Och inga officiella förklaringar finns; dels för att många i byråkratin inte vet vart guldet tagit vägen, och dels för att de som vet knappast vågar berätta det.

Det spekuleras i att det ukrainska guldet fördes till FED i USA, i händelse av att Tyskland skulle vara påstridiga i sin begäran att få tillbaka det guld som tillhör nationen. Sedan dess har Angela Markel övertalats att ta tillbaka denna begäran om överflyttning.

Det är ganska lätt att hitta goda argument för henne att bli tyst; FED:s ägare styr medierna, och medierna har haft en aktiv roll i att trissa upp den dåliga stämningen mellan Ryssland och EU:s mäktigaste medlemsnation Tyskland. Många inser numera att Ukraina är en bricka i ett farligt spel mellan CFR i Washington och motståndaren Vladimir Putin (eftersom han utmanar världsbanken IMF); CFR kommer gladeligen använda Tyskland som en bricka i ett europeiskt storkrig. Merkel har inget val eftersom inte vill utsätta sitt land för den oro som uppstår när en regeringsledare misshagar de mäktiga i New York. Washington har ingen empati för EU.

En snabbtitt på löpsedlarna och huvudnyheterna i svenska nyhetsmedier:

 • Mördaren Anders Eklund får skadestånd för att ha blivit misshandlad på fängelset.
 • SD-ledare får arvode och sjukpenning.
 • Gravid kvinna i USA får räkning på 7 miljoner.
 • B-känd skådespelerska hysterisk i TV träffar guru.

För helvete, vad håller redaktionerna på med egentligen? Det finns hur mycket som helst att gräva efter som är riktiga nyheter. Nyheter som kan göra skillnaden på miljoner människors liv, hälsa, välstånd eller död.

Kommer svenska medier att sova när även det svenska guldet fraktas bort?

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Brott & straff, Krig & fred, Politik. Bokmärk permalänken.

21 kommentarer till Ukrainas guldreserv borta? Du, det har jag vetat ända sedan i våras…

 1. Sofia skriver:

  Efter ”de utvaldas” statskupp…
  Just sayin´

 2. Benny skriver:

  Jag visste också att man förde Ukrainas guld till USA i våras som en ”säkerhet” ifall Ryssland skulle invadera och som det påstås lägga beslag på guldet som betalning för gasräkningar. Nu är nog guldet förlorat för Ukraina för alltid precis som tyskarnas guld som i praktiken förskingrats sedan länge. FED har ju den fula ovanan att påstå att man har guldet i så ”säkert” förvar att ägarna inte ens får inspektera sitt guld. När detta kommer till allmän kännedom i Ukraina så är nog Poroshenko och hans medtjuvar redan i säkerhet i USA precis som en annan numera efterlyst skurk vid namn Saakashvili som ruinerade Georgien och förstörde relationerna till Ryssland. Sen kan man undra varför inte konstitutionsutskottet granskade Carl Bildts förehavanden i Georgien då man ju efterfrågat vad han sysslade med där? Men så länge Saakashvili håller sig undan rättegång så lär det ju inte komma fram något om Bildts förehavanden heller.

  • Läsare skriver:

   Ta och sök på Saakashvili + Jews israel. Du kommer att hitta de självutvalda herrefolket överallt. Krigs”ministern” var jude, bara för att nämna en jude som styrde Georgien och startade attacken på Ryssland.

  • Peter Harold skriver:

   Ja, jag har uppmanat till KU-anmälning av Bildt för hans engagemang i Ukraina. Men de 349 vågar nog inte.

 3. Rune skriver:

  Hur vet du att inte det svenska guldet redan är bortfraktat?

  • Peter Harold skriver:

   Jag vet att en stor del av guldet redan är bortfraktat. Men jag vill inte sprida panik bland läsarna, he he. Minns också hur man sålde av en massa guld medan guldpriset var lågt. Undrar vem som köpte guldet?

 4. Herr Flick skriver:

  ”Lite finns i Stockholm
  Totalt äger riksbanken 125,7 ton guld. Det var länge hemligt var guldet fanns men nu kan Dagens Industri avslöja var de glimrande tackorna göms. Bara 12 procent finns i Stockholm medan den största delen, nästan 50 procent finns hos Bank of England i London.
  – London är den helt dominerande internationella marknaden för guld, förklarar Göran Robertsson, biträdande chef för kapitalförvaltningen för Dagens Industri.”

  Expressen 29 okt. 2013.

 5. Jern skriver:

  Den 11 mars visste jag att Ukrainas guld flögs ut. http://www.nyhetsbanken.info/news/view.asp?ID=1839
  Jag skrev det på FriaTider bland annat men det är som att skrika i öknen. Oavsett vad för uppseendeväckande nyhet man har så är det ingen som hör en. Men om man har en usel lögn att förtälja och en stor megafon, då lyssnar folk och vad värre är, man blir trodd också. Detta narrspel som informationssamhället bjuder i kombination med allmän rösträtt skapar det totalitära samhälle som går under namnet – demokratur.
  Angående att Frau Merkel inte bråkar om guldet så tror jag att det är av samma anledning som att hon först skrek rakt ut om sin avlyssnade mobil och sedan plötsligt höll käften. Ja just det, NASA har avlyssnat hennes mobil. Den som tror att NASA bara avlyssnade Tysklands ledare räcker upp en hand.

 6. Jern skriver:

  Samma dag som guldet flögs ut från Kiev gav en ukrainsk general sin syn på läget i Ukraina: https://www.youtube.com/watch?v=uu8JolUBNfg

 7. Läsare skriver:

  Samma sak i Spanien på 30-talet. Judarna försökte göra en statskupp men Franco sparkade ut judarna. Efter det var Spanien bojkottat av alla judestyrda länder. Givetvis var det första judarna gjorde i Spanien var att stjäla Spaniens guldreserv. Det är det första judarna gör.

  Givetvis gjorde Judarna samma sak i Ukraina på 30-talet. Jag är förvånad att Ukraina hade en guldreserv.

 8. Läsare skriver:

  Kommer svenska medier att sova när även det svenska guldet fraktas bort?

  Hälsar eder Peter Harold

  ÷÷÷÷÷÷÷÷

  Det finns ingen svensk media! Det enda som finns är judiska reklamblad maskerade som ”tidningar” och judiska blöjreklamkanaler maskerade som Talmud Vision, TV.

  Den som tror att de skall få veta vad som egentligen pågår och sanningen i judeägda reklamblad … jaja. I rest my case.

 9. Herr Flick skriver:

  Vad kostar en statsminister?
  Beror förstås på vad man begär av honom. Fullborda skrotningen av försvaret och öppna gränserna och plånboken på vid gavel, ja det kostar nog en del. Kanhända med guld från vår egen reserv till och med, det blir ju billigast så.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s