Terrorn i Spanien

Bästa läsare!

Beklagar min frånvaro, men jag befinner mig i jäktat tillstånd.

I ögonvrån ser jag underrättelser om två terrordåd i Spanien, och jag hör referenser om hur Sveriges Television behandlar ämnet, bl.a. med perspektivet att kanske kanske kanske är det inte islamister som mördat oskyldiga människor, utan eventuellt såna där jobbiga separatister, såna som gör uppror mot centralmakten (ty regimen i Madrid är en centralmakt som styr över regioner som mycket väl skulle trivas med att vara självständiga stater).

Nu är det väldigt sällsynt att ETA kör över människor med skåpbilar, personbilar och lastbilar. Detta säger faktiskt mer om SVT än om terroristerna, faktiskt.

Jag drar mig till minnes en bloggpost som jag skrev i vintras som handlade just om ETA. Detta var i samband med att Interpol avslöjade att det pågick en utförsäljning av ETA:s gamla vapenarsenal. Vid detta tillfälle hade man förhindrat tusentals vapen från att hamna i händerna på… ja, i händerna på vilka? [LÄNK]

De nya fordonsattackerna i Spanien (två stycken igår) tyder på att terroristerna förfogar över ganska små medel. Betänk vilken förödelse de fem terroristerna hade kunnat åstadkomma med var sin kulspruta på ett tätbefolkat område. Nu använde man sig av en bil. Det var först när polisen stod i färd med att gripa de misstänkta gärningsmännen som skottväxling uppstod.

Jag förutsätter att detta betyder att gärningsmännen var beväpnade med skjutvapen, även om ytterligare en gärningsman greps efter att han knivskurit en kvinna. Visserligen vill islamister dö martyrdöden, men det kan hända att vi snart får terrorister som tänker långsiktigt, och till och med försöker överleva. Detta kommer naturligtvis kräva ett ännu aggressivare beteende från gärningsmännens sida. Om inte polismyndigheterna får stopp på denna typ av dåd, då torde vi kunna se en eskalering av terroristernas våldsanvändning.

Och hur länge dröjer det innan de ger sig på skolorna?

Nej, nu måste jag fara vidare. Trevlig helg, kära läsare!

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Brott & straff. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Terrorn i Spanien

 1. Jonas Bangkok skriver:

  Hoppade till när jag läste på SVT-text att polisen tycks ha hittat gärningsmannens pass i skåpbilen – 9/11 deja vu all over again.

  Underligt att terrorister aldrigt har pass när de kommer som asylsökande – men alltid är beredda att legitimera sig när det vankas terrordåd.

 2. Robin Shadowes skriver:

  Tänkte precis påpeka det där också. Börjar bli lite tjatigt nu. Men det funkar tydligen bra på sheeple som aldrig ifrågasätter nånting.

 3. LegeNet skriver:

  Peter, LÄS MAIL FRÅN Leif of Godland.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s