Så här i upploppet på floskelfestivalen och SM i politiska slogans…

Bästa läsare!

Jag fick ett frustrerat mejl från en bekant i den svenska libertarianska rörelsen. Det löd på ett ungefär som så här: ” – Vad än medierna skriver om SD så rösta inte på dem!

Hm, okej…

Det här var några timmar efter det att Sveriges opartiska public service avslöjat att SD-ledaren Jimmie Åkesson spelar på nätkasino för stora belopp. Visst, jag visste att han spelade ganska mycket och ofta, försänkt med näsan över mobiltelefonen petandes på de digitala roulettesnurrorna, men jag har aldrig sett det som att det är en sak som angår någon annan än honom, såvida inte han stulit spelpengarna från någon insamlingsbössa under kyrkkaffet. Och det tror jag inte att han gjort. Om statsradion bara kan avslöja att Jimmie Åksesson spelar på nätet, då är han en hederligare människa än vad jag är.

Möjligtvis skulle man kunna tänka sig att svenska folket skall betraktas som politikernas arbetsgivare. Och allt fler arbetsgivare betraktar numera spelmissbruk som en potentiell säkerhetsrisk (spelmissbrukare blir skyldiga pengar och kan frestas att stjäla pengar/information från sin arbetsgivare för att finansiera sitt spelmissbruk). Men jag undrar om det är detta skäl som motiverade SR och övriga gammelmedier att så här dagarna före valet avslöja att Jimmie Åkesson gamblar på nätet? Snarare känns det som att detta var ännu ett av de dagliga försök till skandalisering av partiet och dess företrädare.

Några dagar tidigare kunde vi se att ”Här filmar SD:arna invandrare” på löpsedlarna, samt att någon SD-kandidat skrivit anonymt på nätet. Jaha, sade jag med en axelryckning. Och vem filmade SD:arna? frågade jag istället utan att bry mig om att läsa artikeln. Ja, vem läser de här artiklarna egentligen..?

Tja, en person läser dem. Ombudet för min konkurrerande fackförening uppdaterar alla i sin omgivning när det finns någonting nypublicerat om SD i negativa ordalag.

Och uppenbarligen läser min min libertarianske kollega också dylika artiklar. Det känns som att måttet närmar sig råge även för honom. Jag hör hur det pyser ur huvudet på honom: ” – Jag… måste… låta… bli… att… rösta… på… SD…”. Nej, fan heller – skratta inte! Karln lider ju helvetets alla kval!

I övrigt känner jag att det här var en valrörelse med ett konstant antiklimax. Jag har inte lyssnat på debatterna därför att jag vet att där inte kommer sägas någonting som är av betydelse för mig. Det är bara ett massa bjäbbande. Eller käbbel.

I morgon är det valdag. Jag har mitt röstkort och jag skall rösta. Kruxet är att i årets val finns det inget parti som gjort sig förtjänt av min röst. Tittar man på alla valaffischer så förstår man varför. Partierna har inte fått mycket för de pengar som man betalat till reklambyråerna. Eller också har de suttit själva och ”brainstormat” slogans i kammaren. Kvaliteten – eller bristen på denna – talar faktiskt för detta. KD är kanske ett undantag.

Det partiet har vågat sig på att göra utspel om en principfråga på sina affischer: ”Nej till kvotering”. Inte direkt en fråga som det stormat kring under den gångna  valrörelsen. Vilket kanske beror på att medierna – vilka skall bevaka partiernas utspel och analysera deras förslag – är ganska fokuserade vid att hacka på SD och lyfta FI över 4%-spärren. De har liksom inte tid att uppmärksamma KD.

Om jag får göra en kvick och måttligt akademisk analys så hade det varit möjligt att vi inte skulle behöva se ett regeringsskifte efter morgondagen. Om (M) avstått från att ligga sked med miljöpartiet i klimat- och invandringsfrågan, samt om (KD) fått ha en högre profil i regeringsarbetet, så skulle (SD) idag bara ha tagit väljare från (S) – om ens det eftersom dessa säkert hade gått till (M) istället.

Ingen kan på fullt allvar tro att Stefan Lövin (eller vad han nu heter) är den statsminister Sverige behöver. Det klagas på att svenska skolelever presterar allt sämre i PISA-undersökningen. Jag vill se en liknande undersökning om våra politikers kompetens. Jag törs slå vad om att den undersökningen kommer ge lika dystra rapporter som PISA.

Tänk att det skall vara så jävla svårt att leda ett land…

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Så här i upploppet på floskelfestivalen och SM i politiska slogans…

 1. Finskan skriver:

  Du har så rätt så rätt som jämt!

 2. kallepelle skriver:

  Efter att Reserchgruppen hackade Flashback så har någon hackat Researchgruppen och lagt ut dem ”nakna” på webben. Somliga straffar Gud med det samma! Det är inte lätt att vara kriminell i dessa dagar. När kommer någon att ta hand om Ekoredaktionen på liknande sätt och varför har Ekots Lagerkrantz ingen haka? Har hon försökt skjuta sig i foten förut och träffat i andra änden av misstag – jag skiter väl i om Åkesson är en gambler och vad fick hon betala för kortnotorna? Timingen till fredag före valdagen är typisk! Vilken sandlåda!

 3. Majsan skriver:

  Instämmer med din måttligt akademiska analys. Det hade varit otroligt stor skillnad om inte media och politiker så fokuserat på att ‘bekämpa’ SD på alla sätt som inte kan fungera. Så länge till kommer det inte heller att fungera att dölja direkta och följdproblem som uppstått och fortsätter förekomma pga invandringsvolymer.

  Det enda sättet att i princip utplåna SD är att en ansenlig procent i sjuklövern lägger om riktning och beväpnade med statistik från något så centralt som SCB gå ut och erkänna att man har inte klarat integrationen tidigare och kommer att göra det ännu sämre nu när fler kommer och det dessutom också är bostadsbrist. Jag skulle vilja ha ett allmänt erkännande från denna grupp sjuklöver som besinnat sig, att man skött integrationen/jobb dåligt, men nu ska se till att skaffa sig andrum och ordna ett fungerande Migrationsverk, Arbetsförmedling, Bostadsmarknad osv. I synnerhet för de som redan är här. Och så inför man det som behöver införas.Enklast är att peka på Kanada, det land som det var ett bra tag sedan t.ex Ullenhag höjde till skyarna som ett föredöme att följa, men troligtvis behövs det mer också. Kanada har inte vanvårdat sin invandring i flertalet år som det har gjorts i Sverige.

  De rödgröna tar förmodligen över nu igen och nu med en asyl+anhöriginvandring som är större än något år som redovisas i tabellen nedan, samt att flera av åren var sk högkonjunktur.
  http://www.scb.se/sv_/Hitta-statistik/Temaomraden/Integration/Statistik/Registerdata-for-integration-/Tabell-21/.

  Ja, drömma kan man. Ovan kommer inte att hända förrän möjligen åt 2018 till då det blir helt omöjligt att dölja att vi bygger upp världens dyraste flyktingläger.

  (ELLER, så kommer en större grupp sjuklöver att deklarera att Sverige som enda Nordiska nation kommer att lägga ned välfärden och införa fri invandring 🙂 Jag har inte sett en enda artikel där någon frågat sig vad våra grannar, eller ens Europaländer skulle tycka om det. Har de inte med att göra?)

  • Peter Harold skriver:

   Jag bläddrade genom nyhetsflödet (på alternativa medier) och såg något om att arbetslösheten bland utlandsfödda tredubblats sedan år 2008. Jag tror att till och med en mellanstadieelev kan räkna ut varför.

   Fördelen med att lägga ner välfärden är att det inte är en poäng för ”flyktingarna” att komma hit. Men jag gissar att staten ändå kommer behålla välfärdsliknande stöd för det nya folket.

 4. kallepelle skriver:

  Kolla in Nicklas Femerstrand Årsta – han gjorde det…

 5. kallepelle skriver:

  Eller skrev om det åtminstone!

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s